Torstein Dahle med grove angrep på forfatter som har jobbet mange tiår for kvinner i Afghanistan

0

Den tidligere lederen i Rød Valgallianse, Torstein Dahle, har sluppet alle hemninger i sine forsøk på å ramme steigan.no. Blant annet påstår han nå på Facebook at en artikkel av forskeren og forfatteren Cheryl Benard, gift med den afghansk/amerikanske diplomaten Zalmay Khalilzad, «ligger tett opptil den «analysen» som Anders Behring Breivik presenterte i «Manifestet» sitt.»

Cheryl Benard har jobbet i flere tiår for å hjelpe kvinner i Afghanistan. Hun er ekspert for USAs militære tenketank RAND Corp og skriver blant annet for National Interest, men hennes arbeid med afghanske kvinner fikk henne til å bli en kritiker av USAs krigføring i Afghanistan.

Benard har en djup innsikt i situasjonen for kvinner – og menn i Afghanistan. Hun er gift med USAs tidligere ambassadør i Kabul, den afghanskfødte Zalmay Khalilzad.

I 2015 skrev hun en artikkel i National Interest under tittelen:  I’ve Worked with Refugees for Decades. Europe’s Afghan Crime Wave Is Mind-Boggling.

Les: Den innbilte rasismen

Om denne artikkelen skriver den tidligere lederen for Rød Valgallianse:

«Et stykke ute i 2017 var det f.eks. en artikkel med påstand om at det var særlig høy kriminalitet blant afghanske ungdommer som kom som flyktninger til Europa. Artikkelen lanserte flere mulige forklaringer, bl.a. at de kanskje var bevisst plassert ut for å ødelegge europeisk kultur og undergrave europeiske samfunnsstrukturer og -verdier. Dette er tett opptil den «analysen» som Anders Behring Breivik presenterte i «Manifestet» sitt.»

For dette utbruddet får Dahle applaus fra såkalte «antirasister» i Rødt som Stig Berntsen og Elling Borgersrud. (Det er forøvrig forfalskning av innholdet i artikkelen. Benard skriver ingenting om at de er «utplassert».)

Dette må være bortimot den groveste sjikanen det går an å komme med i Norge. Og den savner ethvert fundament!

Har Dahle lest artikkelen til Cheryl Benard før han sammenliknet henne med terroristen som drepte 77 mennesker i Oslo og på Utøya? Har Dahle noen som helst peiling på det arbeidet denne mangeårige feministen og forskeren har gjort for og sammen med afghanske kvinner? Eller er det sånn at han tar seg retten til å drive grov sjikane mot en kvinnelig forsker siden «hensikten er god», nemlig å drive mest mulig hets mot steigan.no?

Vi kommer til å prøve å få tak i dr. Cheryl Benard for å få hennes reaksjon på Torstein Dahles angrep. Så vidt vi kan skjønne vil hun ha et godt grunnlag for å reise sak mot Dahle for denne karakteristikken. Vi vet jo ikke om hun ønsker det, men skulle hun ønske det, tror vi hun vil vinne med vaiende faner, og at Dahle vil skylde henne en stor erstatning. Han har imidlertid en mulighet til kanskje å unngå en slik sak hvis han umiddelbart legger seg paddeflat og trekker denne beskyldninga tilbake og ber om unnskyldning.

Kritiker av Vestens «forsøk på å frigjøre afghanske kvinner»

Det utrolig usaklige angrepet fra Torstein Dahle har fått oss til å se med på arbeidet til Cheryl Benard, og det er interessant. Hun er en kritiker av de vestlige prosjektene for å «frigjøre afghanske kvinner». I artikkelen The truth about Afghan women kritiserer hun at Vesten og mediene bare har fokusert på noen få feminister i Kabul i stedet for å se på situasjonen for kvinner som helhet i Afghanistan.

Når jeg tenker på Vestens prosjekt for å frigjøre afghanske kvinner, maner det fram tanker om ei linje fra T.S. Eliot:

"Den siste fristelsen er det største forræderiet/
å gjøre den rette gjerningen av feil grunn." 

I Afghanistan engasjerte vi oss i et tjue år, deilig sjølrettferdig, tragisk dårlig utformet oppdrag som best kan uttrykkes ved å snu den setningen.

Vi gjorde feil ting, kanskje av den rette grunnen. Vi ønsket å utvikle dette landet og redde afghanske kvinner. Livene deres var helvete, jenter ble utestengt fra skolen, kvinner forbudt å forlate hjemmene sine bortsett fra i selskap med en mannlig verge, militante som slo dem med kjepper hvis burkaen deres var for kort. Vi ønsket at de skulle nyte modernitetens gleder og leve fulle, lykkelige liv.

Sammen med resten av den mislykkede satsinga på nasjonsbygging, gjorde vi også denne delen feil. Og nå, i stedet for å kalibrere på nytt, er vi i full fart og forsterker skaden.

Det er altså en artikkel fra denne kvinnen Torstein Dahle tar seg den frihet å sammenlikne med terroristen fra Oslo og Utøya. Er det mulig å synke djupere?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.