Zelenskij trygler fortsatt om «flyforbudssone»

0
Etter at atombombene har falt. Illustrasjon: Shutterstock.

En amerikansk og NATO håndhevet flyforbudssone betyr direkte krig med Russland

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskij vil ikke gi opp sin oppfordring til USA og NATO om å innføre en flyforbudssone over Ukraina, noe som vil bety at vestmaktene går i en direkte krig med Russland. I en virtuell tale til Canadas parlament på tirsdag, ba Zelenskij igjen vestmaktene om å «lukke himmelen».

«Kan dere forestille dere når vi ringer dine [allierte], og vi spør: ‘Vennligst lukk himmelen, lukk luftrommet, vær så snill å stopp bombingene, hvor mange flere kryssermissiler må falle på byene våre før dere får dette til å skje?’ Og som svar uttrykker de sine dype bekymringer om situasjonen,» sa Zelensky.

«Vær så snill å forstå hvor viktig det er for oss å stenge luftrommet vårt fra russiske missiler og russiske fly. Jeg håper dere kan forstå dette,» la Zelenskij til.

Så langt har Biden-administrasjonen stått fast i sin motstand mot å innføre en flyforbudssone over Ukraina. Pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, gjentok administrasjonens standpunkt tirsdag. Hun sa at president Biden «fortsetter å tro at en flyforbudssone vil være eskalerende, kan føre til en krig med Russland.»

For å håndheve en flyforbudssone, ville USA måtte skyte ned russiske krigsfly og bombe overflate-til-luft-raketter inne i Russland. Selv om slike handlinger ville risikere atomkrig, er det fortsatt økende krav om en flyforbudssone over Ukraina, inkludert fra noen medlemmer av kongressen.

Zelenskij skal tale til Kongressen i USA onsdag morgen og forventes å gjenta sin bønn om direkte amerikansk og NATO-intervensjon i krigen. På dette tidspunktet er Estland det eneste NATO -medlemmet som offisielt har støttet tanken om en flyforbudssone over Ukraina.

Men sjøl om de holder igjen når det gjelder en flyforbudssone, risikerer USA og NATO fortsatt å provosere Russland ved å arbeide for å oversvømme Ukraina med våpen. I en melding til vestmaktene lanserte Russland rakettangrep på det vestlige Ukrainas militæranlegg i Yavoriv , ​​som huser utenlandske frivillige og tidligere har vært vertskap for amerikanske og NATO-tropper.

Kommentar:

Det kan ikke være tvil om at en «flyforbudssone» vil bety direkte krig mellom USA/NATO og Russland. «Flyforbudssone» er et ord skrivebordskrigere liker, fordi det høres så besluttsomt og fredelig ut på samme tid. Men det er fordi «flyforbudssone» til nå bare har vært gjennomført mot motstandere som ikke kan ta igjen, slik som da Norge gikk i spissen for å utslette Libya som samfunn. Men blir det brukt mot en noenlunde jevnbyrdig motstander, er det en helt annen sak. Da betyr det full krig.

Kommentatoren Andrei Martyanov håper på at det fortsatt kan finnes noen oppegående og edruelige folk i reelle maktposisjoner i USA, som for eksempel general Milley, som skjønner at et angrep på Russland ikke bare vil bety at Russland ødelegger de våpnene som blir avfyrt mot landet, men også vil ødelegge de kommandosentralene som har sendt dem, enten de befinner seg i Kiev, Warszawa, Brussel eller Washington DC. Martyanov føler seg sikker på at general Gerasimov har forklart dette i tydelige ordelag overfor general Milley.

«Hvis ikke,» skriver Martyanov, «så Gud hjelpe oss alle, da er krig uunngåelig!«

Hvis USA gjør det Zelenskij foresklår vil USAs fly bli skutt ned av Russland, basene de kom fra vil bli bombet, og de kommandosentralene som ga ordren vil bli utslettet.

Er folk fortsatt så i blodtåka at de ikke skjønner at kravet om «flyforbudssone» er et krav om atomkrig?

Vei dette opp mot følgende: Det trengs bare én telefonsamtale for å stanse denne krigen. Hvis Vesten godtar Russlands tre krav, kan denne krigen slutte umiddelbart, og enormt mange menneskeliv kan bli spart.

Les også: En revolusjon i militære spørsmål

The Nuclear Posture Review bringer atomkrigen mye nærmere

Forrige artikkelNorge må kreve å få all dokumentasjon USA har om de biologiske laboratoriene i Ukraina
Neste artikkelDet er stor uro under himmelen
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.