Ukraina-krigen avslører det stygge ansiktet til Vest-Europas anti-russiske rasisme

0

Av Paul Antonopoulos, uavhengig geopolitisk analytiker, InfoBrics.

Uansett hva man måtte mene om Russlands president Vladimir Putin og krigen i Ukraina, ser det ut til at det berømte «tolerante liberale Vesten» bruker krigen til å uttrykke sin mest motbydelige russofobiske rasisme og dehumanisering av det russiske folket. Mens russiske tropper strømmet inn i Ukraina, brukte vestlige liberale dette begeistret som en mulighet til å avlyse russisk kunst, historie og kulturelle bidrag til menneskeheten. Dette skjer i ydmykende proporsjoner og har en farligere dimensjon ettersom selv enkle russiske butikkeiere i Vest-Europa blir utsatt for rasistiske angrep.

Russland har allerede blitt fratatt å være vertskap for Champions League-fotballfinalen og Formel 1s russiske Grand Prix – med mye hykleri. Grand Prix fordømte ikke Russland, men siterte «umuligheten» av å holde løpet under de nåværende omstendighetene. Det ser nå ut til at arrangementet vil bli arrangert i Tyrkia, hvor det ikke er noen «umulighet» for løpsarrangører til tross for landets ulovlige okkupasjon av Kypros, Syria og Irak.

Dette ble fulgt av at russiske og hviterussiske idrettsutøvere ble utestengt fra å konkurrere i Beijing Winter Paralympics 2022. Selv om Den internasjonale paralympiske komité [IPC] kunngjorde at konkurrenter fra begge land ville få lov til å delta, om enn under et nøytralt banner, var dette ikke tilfredsstillende for ukrainske idrettsutøvere som ga ut en felles uttalelse der de anklaget paralympiske sjefer for å «velge blodsutgytelse fremfor prinsippet». Tilsynelatende for de ukrainske idrettsutøverne er selv bare tilstedeværelsen av en russer eller hviterusser – uansett deres politiske posisjonering eller mening om Ukraina-krigen, nok til å rettferdiggjøre klager som er åpenbart rasistiskee. Ikke desto mindre ga IPC etter for presset, og ikke en gang flaggløse russere kan konkurrere nå.

Det er imidlertid ikke bare på den sportslige arenaen der russere får embargo, målrettet og begrenset.

European Broadcasting Union (EBU) sa at Russland ikke lenger ville få delta i årets Eurovision song contest; Storbritannias Royal Opera House kansellerte et planlagt opphold av Moskvas Bolshoi Ballet, et av de eldste og mest prestisjefylte ballettkompaniene i verden; og det ukrainske filmakademiet har bedt om en internasjonal boikott av russisk film, inkludert et forbud mot russiske filmer på internasjonale festivaler.

Selv om det å forby russere å delta i sportskonkurranser og avlyse aktuelle begivenheter er en umiddelbar reaksjon på krigen i Ukraina, er det mye mørkere undertoner som tar sikte på å til og med sjikanere og forby «avdøde russere». Hva betyr dette?

Den 2. mars tvitret den italienske journalisten Alessandra Bocchi:

«Italias hoveduniversitet i Milano forbød nettopp undervisning av Fjodor Dostojevskij fordi han er en russisk forfatter. Dostojevskij ble sendt til en sibirsk arbeidsleir for å ha lest forbudte bøker i det tsaristiske Russland. Vi når nivåer av hat og dumhet som jeg trodde aldri var mulig.»

På tidspunktet for publisering hadde nesten 35 000 mennesker retweetet henne, et av de mest virale sosiale medieinnleggene om dagen.

Universitetet i Milano-Bicocca informerte tirsdag kveld den italienske forfatteren Paolo Nori om at kurset hans om forfatteren av Forbrytelse og straff var avlyst «for å unngå enhver kontrovers, i et øyeblikk med høy spenning». Nori leste meldinga på en livevideo på Instagram og kalte universitetets avgjørelse som «latterlig» og sa at «til og med døde russere» nå er målet for sensur i Italia. Etter berettigede reaksjoner ble kurset om Dostojevskij likevel godkjent for å fortsette som opprinnelig planlagt, og rektor ved universitetet sa at han ville møte Nori neste uke «for et øyeblikks refleksjon».

Les: Paolo Nori i tårer på instagram: Bicocca universitetet avlyser kurs om Dostojevskij

Det er imidlertid ikke bare idrettsstjerner, underholdere, artister og døde forfattere som blir angrepet, men til og med russiske studenter i Frankrike, Belgia, Tsjekkia og andre EU-land har blitt utvist. Det ironiske er at mange av disse russiske studentene er liberale og anti-Putin, men blir nå drevet bort av vestlige liberale fra det liberale vesten.

Dette demonstrerer at det såkalte tolerante liberale Vesten ikke bare har et hat til Putin, men også til alle russiske mennesker, kultur og kunst. Etter mange år med normalisering av demonisering av russere i media, har Ukraina-krigen gitt den perfekte muligheten for russofobe til åpent å uttrykke sin rasisme, vel vitende om at de vil få lite motbør.

Ikke desto mindre, uansett hva man mener om Putin og Ukraina-krigen, har denne krisen avslørt det stygge hodet til russofobisk rasisme, noe som i årevis har kulminert i vestlige medier og dets politiske landskap, spesielt under og etter den såkalte «Russiagate»-hendelsen.

Kilde: InfoBrics

Forrige artikkelYou can’t always get what you want
Neste artikkelAmerikanske senatorer til militære i Ukraina 2016: «Dere skal få alt dere trenger mot Russland»
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.