Paolo Nori i tårer på instagram: Bicocca universitetet avlyser kurs om Dostojevskij

0
Fra Instagram-sida til essayisten og forfatteren Paolo Nori.

Essayisten og oversetteren som skulle ha undervist på kurset: «Det som skjer i Ukraina er fryktelig, det som skjer i Italia er latterlig».

Den italienske oversetteren og essayisten Paolo Nori brast i gråt på direkten på Instagram. Dette er ei sak man vil diskutere lenge, skriver den italienske avisa Leggo. Bicocca-universitetet i Milano hadde nemlig suspendert et kurs om livet til den russiske forfatteren Fedor Dostoevskij, som skulle holdes av Paolo Nori. Grunnen? Krigen mellom Russland og Ukraina, for ifølge Bicocca, «er det godt å unngå enhver form for kontrovers, spesielt intern, i et øyeblikk med stor spenning».

Leggo skriver at argumentet fra dette universitetet i Milano er «ganske surrealistisk«. «For hvis det er galt å ramme alle russiske borgere for det den politiske eliten måtte gjøre, er det enda mer absurd å blokkere kulturen og studiet av en av de største forfatterne i verden noensinne, som dessuten døde for 141 år siden.» Kurset skulle starte om ei uke og skulle være gratis og åpent for alle, men det er innstilt og det er ikke sikkert om og når det kan bli satt i gang igjen. Professor Paolo Nori, ble så rystet over avgjørelsen at han luftet sine meninger om den umiddelbart i en video på sosiale medier. Der forklarte han hvorforhan mener avgjørelsen fra Bicocca-universitetet er meningsløs.

Nettsidene til Paolo Nori finnes her.

Så langt er det altså kommet i det angivelige kultursamfunnet Italia, at en forfatter som døde for 141 år siden settes på index fordi han tilfeldigvis er russisk. Dette har naturligvis ikke bare med dagens situasjon å gjøre. Denne absurde avgjørelsen har sjølsagt også sammenheng med den reaksjonære kanselleringskulturen som har spredd seg som en pest fra USA i den seinere tida, slik som da politikere i Oslo ville fjerne en hagebenk viet til botanikkens grunnlegger Carl von Linné foran Botanisk Institutt i Oslo.

Les: Carl von Linné og et benkeforslag til forargelse.

Les også: Velkommen til bokbålenes og billedstormernes tid!

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBakgrunnen for krigen i Ukraina
Neste artikkelDen meningsløse krigen kan stanses, men ikke med våpen!