Det frie mennesket – Intervju med Ann Helen Gjermundsen

0
Ann Helen Gjermundsen. Foto: Martin Langvad

Av Martin Langvad.

Inspirert av de kanadiske lastebilsjåførene, som demonstrerte mot vaksinemandat og vaksinepass, har organisasjonen Friemenneske, og Freedom Convoy Norway begynt å planlegge sin andre markering mot vaksinepass og gjeninnføring av koronarestriksjoner. Aksjonsformen har spredt seg fra Canada til Europa, Australia og nå senest USA der den har fått navnet People’s Convoy.

Les: Freedom truckers lager verdens lengste konvoi i protest mot koronaregimet i Canada

Vi stilte et par kjappe spørsmål til en av de som organiserte forrige markering, Ann Helen Gjermundsen fra Folkeaksjonen Friemenneske.

Hvorfor er arrangementet i dag viktig?

Det er viktig at vi sikrer at vaksinering er frivillig, også er det viktig at vi står opp mot diskriminering. Våre to krav viser til det. Første krav er nei til vaksinepass, som vi ikke ønsker å innføre i Norge. Vårt andre krav er at vi ikke ønsker gjeninnføring av restriksjoner.

Hva syns du er det verste med pandemihåndteringa i Norge?

I verste fall har nedstengingen påført befolkningen uopprettelige skader. Jeg tenker blant annet på mental helse, at barn ikke har hatt en normal oppvekst, eller ungdom normal ungdomstid. Mange voksne som fra før følte seg isolert og deprimert føler seg enda verre nå. Særlig de som ikke har kunnet, eller ønsket å ta vaksinen har blitt enda mer ekskludert.

Les: Intervju med partileder Geir Ugland Jacobsen fra første Freedom Convoy Norway

Arrangementet skal finne sted 2. april, og det blir markering utenfor Stortinget på kvelden, og kolonnekjøring gjennom Oslo tidligere på dagen.

Lenke til facebookarrangementet.

Les: Freedom Convoy Norway 19. februar

Forrige artikkelXi Jinping til Biden: – USA burde ha dialog med Russland
Neste artikkelDen russiske gasseksporten til Kina har økt siden invasjonen i Ukraina