«Convoi de la liberté» samles i Paris

0

Inspirert av den canadiske Freedom Convoy 2022 er det organisert en «Convoi de la liberté» i Frankrike. Konvoien kommer fra alle deler av Frankrike og skal samles i Paris 12. februar 2022.

JournaldesFemmes skriver:

Hva er Convoi de la liberté?

Convoi de la liberté er en protestbevegelse inspirert av mobiliseringen «Freedom Convoy 2022», som ble skapt i Canada. … Parolen ble lansert i Frankrike også. Midt i Covid-epidemien ønsker tusenvis av bilister og lastebilsjåfører, motstandere av helserestriksjoner, fra hele Frankrike, å gjøre sin stemme hørt og har møttes i Paris for å protestere, spesielt mot vaksinepasset. Bevegelsen, som er veldig aktiv og som blir tett fulgt på sosiale nettverk (Facebook: Convoy France Offisielle side, YouTube, Twitch) siden slutten av januar, minner om bevegelsen til de gule vestene i 2018. Diskusjonsgrupper har også blitt opprettet på Telegrams sikre meldingsapp .

Marisa og Maria talskvinner for Convoi de la liberté i Europa og Frankrike

Det er to kvinner som fronter frihetskonvoiene i Europa og Frankrike. Her er et intervju med dem på fransk:

Og her er rutene som konvoiene har fulgt i Frankrike:

Frihetskonvoier i Europa

Det er også en plan for å samle frihetskonvoiene i Brussel 14. februar.

European Freedom Convoy 2022:

Bevegelsen har også avleggere i Tyskland, Italia, Nederland, Kroatia og Norge, for å nevne noen.

More Freedom Convoys Launch In Europe & Australia To Shut Down COVID Tyranny

Til salongsosialister: Dette er klassekamp

De som kaller seg venstresida har stort sett vært passive eller direkte fiendtlige overfor denne grasrotbevegelsen som er skapt av arbeidere som har gjort det sosialister har drømt om til alle tider: arbeiderklassens sjølorganisering. Men i salongene rynkes det på nesa over trailersjåførene. De skal visstnok være både høyreorienterte og kvinnefiendtlige(!). Da tar de det antakelig det for gitt at det er både venstreorientert og kvinnevennlig å sperre folk inne i lockdowns i to år og innføre fascistiske lover som verden ikke har sett maken til siden krigen.

Vær så god, det er opp til enhver å velge side.

Forrige artikkelGalskap å elektrifisere sokkelen
Neste artikkelStiftelsen vitenskap og fornuft mistenkt for innføring av narkotika