«USAs spekulasjoner om falske flagg og kriseskuespillere fra Russland er selvdiskrediterende»

0
"Denne øvelsen i selve definisjonen av dobbelttenkning er selvdiskrediterende og intellektuelt fornærmende." skriver Andrew Korybko

«Jeg husker masseødeleggelsesvåpen i Irak» kontrer seniorreporter Matt Lee da Ned Price, talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet forsøkte seg på udokumenterte påstander om Russland på en pressekonferanse denne uken.

Price innleder pressekonferansen med å hevde:

«USA har informasjon om at Russland planlegger å iscenesette fabrikkerte angrep fra ukrainske militære eller etterretningsstyrker som et påskudd for en ytterligere invasjon av Ukraina.»

Seniorreporter fra Associated Press Matt Lee ønsket naturlig nok å kunne verifisere slike påstander:

«Du bare kommer her og sier dette og forventer at vi bare skal tro på det uten at du viser et fnugg av bevis på at det faktisk er sant.»

Lee ba Price, som er en tidligere CIA-tjenestemann, om å presentere konkrete bevis for regjeringens anklage om at Russland planlegger et forseggjort falskt flagg-angrep som involverer en propagandavideo … som viser lik, kriseskuespillere som utgir seg for å være sørgende , og bilder av ødelagte områder eller militært utstyr.»

Lee påpekte at han har all grunn til å være skeptisk til amerikanske myndigheters påstander, gitt løgnene som Bushadministrasjonen brukte for å rettferdiggjøre invasjonen og okkupasjonen av Irak og at Bidenadministrasjonen «ikke har vist noen bevis for å bekrefte» det påståtte komplottet.

New York Times omtalte saken tidligere i uken, «tjenestemenn ville ikke frigi noen direkte bevis for den russiske planen eller spesifisere hvordan de fikk vite om den, og å si at det ville kompromittere deres kilder og metoder

En av de mange som har kommentert utvekslingen er Edward Snowden som skriver på Twitter:

«Dette er vilt.
Utenriksdepartementets talsmann kan ikke forstå hvorfor Associated Press føler behov for å skille mellom en påstand og et faktum, og blir synlig fornærmet – og deretter sint – av antydningen om at påstandene hans kan kreve bevis for å bli akseptert som troverdige.»

«Jeg husker masseødeleggelsesvåpen i Irak»

Lee:

Hvor er den avklassifiserte informasjonen?

Price:

Jeg har nettopp levert den.

Lee:

Nei, du kom med en rekke påstander…det er ikke bevis, Ned. Det er du som sier det. Det er ikke bevis.

Price:

Hva vil du ha, Matt?

Lee:

Jeg vil gjerne se noen bevis.

Utvekslingen går frem og tilbake i over 10 minutter.

Price insisterte på at behovet for å beskytte etterretningskilder og metoder hindret noen deling av flere detaljer, men da Lee stod på saken ville Price anklage Lee nærmest for å være «på Russlands side»:

«Hvis du tviler på troverdigheten til den amerikanske regjeringen, til den britiske regjeringen, til andre regjeringer og vil, du vet, finne trøst i informasjon russerne legger ut, så er det opp til deg.»

YouTube player

Andrew Korybko, amerikansk journalist basert i Moskva kommenterer:

Den subversive antirussiske fraksjonen av USAs permanente militære, etterretnings- og diplomatiske byråkratier («deep state») er så desperat etter å provosere frem en russisk-ukrainsk proxykrig at den nå driver frem spekulasjoner om at Russland angivelig planlegger å gjennomføre et falskt flagg-angrep bestående av kriseskuespillere.

Utenriksdepartementets talsmann Ned Price delte denne påstanden uten noen som helst bevis under en pressekonferanse torsdag, noe Associated Press’ Matt Lee straks utfordret ham på. Sistnevnte sammenlignet til og med Prices spekulasjoner med «Alex Jones-territorium» under deres uforglemmelige utveksling.

USA hadde frem til dette tidspunktet benektet selve den konseptuelle eksistensen av falsk flagg-aksjoner og kriseskuespillere, etter å ha hevdet at selv det å diskutere slike ikke er annet enn «konspirasjonsteorier» til tross for at begge deler har blitt objektivt bekreftet å eksistere gjennom historien.

Russlands tidligere forsøk på å forhindre det de beskrev som USAs egne falske flagg-kjemiske våpenangrep i Syria ble alltid møtt med hån, fordømmelse og til og med forakt av det amerikanske etablissementet, men nå vil det samme etablissementet at verden blindt skal akseptere deres egne slike påstander om Russland. Denne øvelsen i selve definisjonen av dobbelttenkning er selvdiskrediterende og intellektuelt fornærmende.

For å være helt tydelig, falske flagg og kriseskuespillere er reelle, men ikke alle påstander om slikt er sanne. Den amerikanske regjeringen har ingen troverdighet på den internasjonale scenen etter å ha fabrikkert bevis om Iraks «masseødeleggelsesvåpen» og nylig nektet for Kabuls forestående fall til Taliban rett før det faktisk skjedde, blant mange andre eksempler som kan nevnes.

Ingen burde tro på USA når de ifølge Price hevder at Russland planlegger et falskt flagg-angrep i Øst-Ukraina eller til og med innenfor sitt eget territorium og planlegger å involvere kriseskuespillere som vil posere som «lik”. Ingen slike dramatiske anklager kan deles offentlig på noen seriøs måte innenfor rammen av å presentere faktiske bevis.

Det er mer enn arrogant for Price og hans «deep state»-støttespillere å forvente at noen tror blindt på spekulasjoner om Russland med falske flagg og kriseskuespillere. Det er mye mer troverdig at USA selv planlegger det som kan beskrives som et omvendt falskt flagg-scenario der dets etterretningsbyråer og/eller deres fullmektiger i Ukraina enten utfører sitt eget falske flagg-angrep som de skylder på Russland, eller faktisk slår til mot landet eller russisk-vennlige opprørere i Donbass, men beskriver deretter alle opptak fra det som et såkalt «russisk falskt flagg med kriseskuespillere». Tross alt er USAs evner til oppfatningsstyring (propaganda) mesterlige og godt dokumenterte, så de bør ikke undervurderes.

Et annet relevant poeng å ta opp er at Price  fremsatte anklagen på tampen av vinter-OLs åpningsseremoni i Beijing som mange allerede hadde forventet at USA ville prøve å ødelegge på en eller annen måte. President Putin er for tiden i den kinesiske hovedstaden for å delta på denne seremonien og møte med sin motpart. Tatt i betraktning denne konteksten er det svært sannsynlig at USA antyder at de kan gå videre med det ovennevnte omvendte falsk flagg-scenarioet i de kommende dagene mens den russiske lederen fortsatt er i utlandet eller i det minste ønsker at dette scenariet skal henge tungt over hodet på ham som et Damokles-sverd. Sagt på en annen måte, dette er en psy-op mot både hele verden og president Putin personlig.

Dette betyr dog ikke at det automatisk vil lykkes. USA mangler allerede troverdighet, spesielt etter å ha fremsatt en så dramatisk falsk flagg- og kriseskuespillerpåstand om Russland uten foreløpig et fnugg av faktiske bevis når de blir offentlig utfordret av en erfaren journalist.

I det tilfellet at noe som ligner scenariet som Price delte ender opp med å skje, bør ingen tvile på at et slikt hendelsesforløp faktisk vil være på grunn av USAs eget omvendt-falske flagg-scenario og ikke hva de grunnløst anklaget Russland for. Det gjenstår å se om det i det hele tatt vil skje, men det faktum at Price tok opp sin forvrengte versjon av dette scenariet tyder på at USA seriøst vurderer det.


Andrew Korybko er en amerikansk politisk analytiker med base i Moskva. Han er en jevnlig bidragsyter til flere netttidsskrifter, og medlem av ekspertrådet for Institute of Strategic Studies and Predictions ved People’s Friendship University of Russia. Han spesialiserer seg på russiske anliggender og geopolitikk, nærmere bestemt USAs strategi i Eurasia. Hans andre fokusområder inkluderer taktikk for regimeendring, fargerevolusjoner og ukonvensjonell krigføring brukt over hele verden.

Forrige artikkelHvorfor politikere, myndighetspersoner og journalister ikke forstår hva de gjør med samfunnet
Neste artikkelKoronavaksine gis til barn – hva med mulige bivirkninger?