Over 1000 italienske akademikere: – Vekk med Green Pass!

0

Italienske medier og politikere har i to år gitt et inntrykk av at nasjonen, med unntak av noen få brushoder, stiller fullt og helt opp bak den totalitære koronapolitikken til Mario Draghi. Det har hele tida vært et usant bilde, for på grasrota i Italia, og ikke minst blant arbeidsfolk og små næringsdrivende har det hele tida vært en markant motstand mot koronadiktaturet.

Men nå sprekker det også i akademia.

Det er ikke minst vaksinepasset Green Pass, som reduserer et stort mindretall av befolkninga til annenrangs borgere og gjør flertallets «frihet» betinget av at de har, og alltid kan vise for seg QR-koden.

Nettavisa Il Paragone kan fortelle at befolkninga nå er lei av restriksjoner og utpressing og krever å endelig komme tilbake til et normalt liv. Spesielt er det Green Pass som er mål for kritikken.

I det aller siste har over 1000 professorer, forskere og teknikere fra universiteter i hele Italia signert en appell stilet til statsministeren, der de ber om at det grønne passet stoppes og de nye restriksjonene som blant annet inkluderer forpliktelsen til å vaksinasjon for alle italienere over 50, oppheves:

«Det er ikke noe vitenskapelig grunnlag for denne ørtende forverringen eller for opptrappingen av verbal vold og falske angrep mot minoriteten av de som av ulike grunner har valgt å ikke vaksinere seg», skriver de.

Oppropet er også omtalt i den riksdekkende avisa Fatto Quotidiano: Mille accademici contro il green pass. Anche per i virologi “ora non serve più”.

Prisbelønnet forfatter skriver til Mario Draghi

I en artikkel i Corriere della Sera skriver den anerkjente forfatteren Susanna Tamaro:

«For å frigjøre våre kreative krefter er det nødvendig at Italia frigjør seg fra denne besettelsen for dekreter.»

Jeg tror at landet vårt har mange kreative evner å sette i sving, og for å frigjøre dem må det frigjøres fra den besettende og stadig skiftende dekreter som, som en ondartet trolldom, lammer det sivile livet, økonomien, individuelle initiativer, tilintetgjør ideen om framtida. Vi er 60 millioner innbyggere og kun 9 % av befolkningen er ikke vaksinert, for det meste barn. Å demonisere uvaksinerte, påtvinge deres totale overgivelse med vaksiner, kan bare forverre situasjonen fordi det presser mot stadig mer ekstreme og irrasjonelle reaksjoner. Og irrasjonalitet er det vi trenger minst i dette øyeblikket.

La de vitale energiene gjenfødes

Kjære president, jeg tror at du også lekte gjemsel i barndommen, husker du det magiske øyeblikket da det dyktigste og raskeste barnet klarte å ta på treet og ropte: «Fritt fram alle sammen»? Her trenger kanskje vårt elskede land nettopp dette, å legge bak seg smerten, frykten, impotensen, tvangsmessig politikontroll, for å la vitale energier gjenfødes, og møte den økonomisk vanskelige perioden som venter oss. Det kommer selvfølgelig nye epidemier – som vi dessverre blir minnet om hver eneste dag av media – men alle levende vesener kjemper konstant mot patogener, i dette tilfellet er imidlertid pandemien bak oss og fortsetter å spekulere om framtidige katastrofer er, fra alle synsvinkler, en galskap. Men jeg kan også komme med en profeti: Før eller siden vil vi alle dø. I mellomtida ville det imidlertid vært fint om vi kunne gjenoppta livet.

Forrige artikkelWHO vil ha en internasjonal pandemi-grunnlov, som er juridisk bindende for 194 nasjoner
Neste artikkelHerredømme i Metaverset