Italias tragedie

0

Kristin Flood, som er norsk-italiensk forfatter og journalist og er bosatt i Venezia har sendt oss denne stemningsrapporten fra sitt gjensyn med Italia under Mario Draghis drakoniske lover.

Av Kristin Flood.

Kristin Flood.

Jeg er tilbake i Italia etter Dante-eventer og kurs – og hjertet mitt gråter når jeg ser alle ansiktene rundt meg dekket av FFP2 spissmasker. De er obligatoriske, også utendørs i øde gater og smug, i parker, på sykkel, i skiheiser og på tur i skogen. Jeg gråter når jeg hører at min favorittrestaurant i Venezia har kapitulert og solgt til kinesere som forfører med svart cash på bordet. Jeg gråter når jeg hører mine venner fortelle at kinesere lydløst kjøper stadig flere hoteller og andre lokaler. Jeg gråter når jeg ser hvor mange butikker som er stengt og som aldri kommer til å åpne igjen. Jeg gråter når jeg hører at venners barn er blitt apatiske av hjemmeundervisning. Jeg gråter over foreldre jeg kjenner som har mistet jobbene sine og ikke greier å forsørge barna. Jeg gråter over de nye reglene som gir turister privilegier som italienere selv ikke får. Jeg gråter over forskjellsbehandlingene jeg observerer omkring meg. Jeg elsker Italia. Men akkurat nå er jeg knust over det som skjer. Hør bare her:

Mens smittetallene raser nedover er alle dem som har fått tre vaksinedoser og har hatt covid 19, blitt Italias nye ‘overklasse’. Resten av befolkningen (uvaksinerte, de med én vax-dose, de med to vax-doser eldre enn 6 mnd) regnes alle som uvaksinerte. De er utestengt fra viktige deler av samfunnet: De kommer ikke inn på jobb, på studier, kommer ikke inn i banken, i butikker, ikke inn på postkontoret (ikke engang pensjonister som skal hente sin pensjon), ikke inn på trikk, buss eller ferge, ikke inn på offentlige kontorer, ikke inn på treningssentre, på kino, teatre, kulturlokaler, i alpinanlegg, i utendørs sportsarenaer, hoteller, barer, restauranter, selv om disse har bord utendørs. Flere sykehus nekter også å operere uvaksinerte italienere, inkl planlagte operasjoner. De blir sendt hjem igjen. De over 50, får i tillegg en bot i posten på 100 euro fordi de ikke følger vaksine-anmodningene. Men ‘overklassens’ såkalte super-green pass er kortvarig og går ut på dato. Etter 6 mnd rykker de immune ned på rangstigen. Og for de trippelvaksinerte står trolig dose 4 for tur etter et halvt år. Selv om noen av restriksjonene kanskje endres litt utover våren, vil trolig det grønne passet fortsette å være virksomt i lang tid. Helsemyndigheter her har gjort det klart at det i det vil vare minst til over sommeren – uavhengig av smittetallene. Italienerne får heller ikke vite noe om bivirkninger av vaksinene. Landets legemiddelverk AIFA har ikke oppdatert bivirkninger siden september. Italienere med vaksine-skader, som hjertehinnebetennelse og annet, blir verken registrert eller hørt og får ingen hjelp. Jeg er redd for at det jeg lenge håpet var nødvendige krise-restriksjoner viser seg å bli en tragisk ny, italiensk livsstil.

Detalj fra en av Gustave Dorés illustrasjoner til Den guddommelige komedie av Dante.


Journalist og forfatter Kristin Flood, oppvokst i Norge med italiensk mor og norsk far, har gjennom flere tiår formidlet nyheter og kunnskap om italiensk kultur og samfunn i norske medier. Hun har levert reportasjer til Aftenposten, NRK, aviser og magasiner i de cirka tretti årene hun har vært bosatt i Venezia i Nord-Italia. Kristin Flood er en aktiv kurs- og foredragsholder og har publisert fem bøker om personlig utvikling. I 2021 er hun aktuell med en moderne gjenfortelling av den italienske dikteren Dante Alighieris ‘Inferno’ fra 1300-tallet. Boken har fått oppmerksomhet i Italia, blant annet ble forfatteren nylig intervjuet av landets mest populære morgenprogram på radio, statlige Rai Radio Due (54 min). Under pandemien har hun reist mellom Italia og Norge og fulgt utviklingen parallelt i de to landene.

PS: Men håpet er fortsatt på bunnen av Pandoras krukke

Heldigvis finnes det omfattende motstand mot koronadiktaturet i Italia. Den 13. februar er det tillyst stor demonstrasjon i Roma.

En av dem som er klare i kritikken er Tiziana Alterio.

Hun har skrevet ei bok om BigPharma og pengene bak dem, og her er hun på video, dessverre bare på italiensk:

I boka legger hun fram de sammenhengene hun har funnet mens hun fulgte pengesporet:

Disse sammenhengene vil jo være godt kjent for lesere av steigan.no.
Forrige artikkelRegjeringa har lagt alt til rette for koronapass i Norge
Neste artikkelEi vedunderleg ny verd utan rettar: ein slutt på dei autoritære tiltaka hindrar ikkje regjeringa i å innføre dei på ny