– USA har strak kurs mot kollapsen

0
Karl Bryullov (1799 – 1852): “Genseric plyndrer Roma” (ca. 1850) Utsnitt.

«Ingen ønsker å tro at deres elskede demokrati er i tilbakegang, eller på vei mot krig,» skriver Barbara F. Walter i sin kommende bok, How Civil Wars Start. Hun er professor i statsvitenskap og sitter i et panel som gir råd til CIA om når land kan gli inn i borgerkrig. Hennes siste analyse er at et av de landene som har kurs mot en slik situasjon er USA sjøl:

«Hvis du var en analytiker i et fremmed land og så på hendelser i USA – på samme måte som du ville sett på hendelser i Ukraina eller Elfenbenskysten eller Venezuela – ville du gått ned på ei sjekkliste og vurdert hvert av forholdene som fører til borgerkrig. Og det du vil finne er at USA, et demokrati grunnlagt for mer enn to århundrer siden, har beveget seg inn på svært farlig territorium», skriver hun ifølge Washington Post.

Walter skriver at USA nå er et “anocracy,” noe mellom et demokrati og en totalitær stat.

Les: CIA-rådgiver: – USA er nærmere en borgerkrig enn noen av oss ønsker å tro

Analytikeren Dmitry Orlov har tatt fatt i professor Walters analyse og føyd til sine egne vurderinger, som går i samme retning. i artikkelen 2022: The Year the US achieves Collapse Phase Lock som ligger på hans domene på Substack legger han fram det han mener er de fem stadiene mot sammenbruddet. Artikkelen ligger bak betalingsmur, så her siterer vi bare et utdrag:

Fem stadier mot kollaps

I arbeidet mitt har jeg delt kollaps inn i fem distinkte stadier eller faser, som helt eller delvis kan overlappe, oppstå usynkronisert eller til og med komme foran de andre basert på lokale forhold. De er: økonomiske, kommersielle, politiske, sosiale og kulturelle. Denne taksonomien gir en god måte å forstå hele det enorme rotet og måle utviklinga.

Når det gjelder USA, utvikler den finansielle kollapsen seg fint; ingen vet hvilket spesielt strå av statsgjelda som vil knekke kamelens rygg, men vi kan være sikre på at dette øyeblikket vil komme. Vi vet også hva som vil skje etter det: tap av tilgang til importerte produkter og ressurser, økonomisk nedleggelse og politisk oppløsning.

Den kommersielle kollapsen er også på vei. Trenden var å erstatte et mangfold av lokal handel med en eller noen få store store utsalg (til slutt, vanligvis bare en Walmart) som suger all rikdommen ut av lokalsamfunnet og sender den til Øst-Asia, hvoretter Walmart stenger, og etterlater et tomt skall og en tom parkeringsplass. Det som gjenstår (for de som fortsatt har litt penger igjen) er netthandel, men så viser det seg at mye av varene er på restordre eller rett og slett ikke er tilgjengelige.

Sosial og kulturell kollaps, i forbindelse med USA er dette spesielt tilfelle. Mesteparten av sosialiseringen har blitt overtatt av sosiale medier (det vil si formidlet av privateide selskaper). Disse sosiale medieselskapene tjener på å selge data om brukerne sine, og når disse dataene blir verdiløse (fordi brukerne er blakke), oppløses det kunstig etablerte samfunnet. Tilsvarende har kultur blitt redusert til et sett med kommersielle kulturtjenester, og når handelen er borte, er kulturen det også. Sluttresultatet er en befolkning av mentalt funksjonsudyktige som sitter fast blant fremmede og ikke kan kommunisere på riktig måte eller gjøre felles sak med noen, men som er tungt bevæpnet (med mye russiskprodusert ammunisjon – til tross for handelssanksjoner!).

Og nå trekker den politiske kollapsen opp også. Ifølge Barbara (Walter) er et av de tydelige tegnene på en truende politisk ustabilitet framveksten av etnisk entreprenørskap. I USA inkluderer eksempler BLM, Antifa, Qanon og Proud Boys. LHBTQ+, som ikke akkurat etnisk, men kvalifiserer som en politisk splittende kraft; på den andre sida av det ekspanderende politiske ingenmannslandet. Forskjellige andre «huler av urettferdighet,» det være seg vestkystens djeveltilbedere eller østkystens elitepedofile ringer, er i samme kategori, og ser ut til å få sin egen dose ild og svovel.

Når vi går inn i 2022, står USA klar til å oppnå total kollapsberedskap. Finansmarkedene er rigget til perfeksjon og klare til å eksplodere; handelen har gått inn i logistisk feilmodus; samfunnet har blitt redusert til et sett med sosiale mediesiloer; kultur er et flyktig kommersielt produkt; og nå er det politiske samfunnet klart til å slutte seg til prinsippet om én kule – én stemme.

Det er derfor ingen overraskelse at russerne, fullt støttet av kineserne, lager sin liste over ikke-forhandelbare krav og sjekker dem to ganger: trekk atomvåpnene deres tilbake på deres eget territorium; slutt å seile eller fly hvor som helst i nærheten av Russland; få våpnene og troppene deres ut av det østeuropeiske «selvmordsbeltet»; og sørg for at det er noen som sitter ved telefonen 24/7 i tilfelle vi har flere instruksjoner.

Russerne ser sannsynligvis på det samme CIA-datasettet som Barbara har studert og ser det samme: USAs kollaps er endelig her. Dette er ikke en øvelse! Derfor dette hastverket med å få signert papirene før skytinga starter. De ønsker virkelig å få alle sikkerhetsordningene unna før de feirer nyttår og deretter dra og nyte vinterferien i fred og ro.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNår tallsjusk blir vitenskap
Neste artikkelKonferensen Folk och Fred 9-10 januari – Digitalt stort möte. Välkommen!