Parlamentsmedlem og advokater angrepet av politi under fredelig demonstrasjon i Roma

0
Fra demonstrasjonen utenfor Palazzo della Giustizia i Roma. Foto: R2020

Corte suprema di cassazione er den høyeste rettsinstansen i Italia. Den holder til i Palazzo di Giustizia ved bredden av elva Tiber i Roma. 20. januar 2022 gjennomførte ei gruppe motstandere av Mario Draghis diktatoriske koronaregime en fredelig demonstrasjon utenfor rettslokalene. Demonstrantene var anført av parlamentsmedlemmet Sara Cunial, som opprinnelig ble valgt inn for Movimento 5 Stelle.

Advokatene som deltok i demonstrasjonen stilte i de formelle draktene som de bruker i retten. Likevel ble både de og parlamentariker Cunial utsatt for fysiske og verbale angrep fra politiet, skriver nettstedet R2020.

«Det som skjedde i morges foran Kassasjonsretten er svært alvorlig,» sa Sara Cunial. «Menn i uniform angrep fysisk og voldelig en gruppe frie borgere, som fredelig og legitimt ønsket å uttrykke sin dissens ved å sende inn en klage på regjeringens vedtak om å begrense konstitusjonelle og internasjonale rettigheter. Flere advokater i sine formelle klær og meg selv, som et demokratisk valgt parlamentsmedlem, ble verbalt og fysisk angrepet, som det fremgår av flere videoer, av selve lov- og ordensmaktene som er satt til å beskytte og ivareta det italienske folket, deres rettigheter og grunnloven,» sa kongresskvinnen Sara Cunial, foran kassasjonsdomstolen i Roma, sammen med hundrevis av advokater i formelle drakter, for å uttrykke sin dissens mot de grunnlovsstridige Covid-nødlovene til regjeringa Draghi.

«Vi har vært ofre for kriminell behandling, mens de virkelige kriminelle bestemmer framtida til dette landet – fortsetter Cunial – dette kalles diktatur. Og alle de som, med eller uten uniform, står passivt og betrakter dette mens rettighetene våre, og vi sjøl, blir trampet ned, er feige medskyldige. Men de har ikke kunnet hindre oss i å nå målet vårt: vi har levert klagen til kassasjonsdomstolen – konkluderer Cunial – Vi vil fortsette å forsvare grunnloven, fordi dette er hva frie borgere i en demokratisk stat gjør: de fortsetter å kjempe for vår grunnlov og vårt elskede land».

Artikkelen om Sara Cunial i italiensk Wikipedia har ingenting med leksikografi å gjøre, det er rein skittkasting og forsøk på å utdefinere henne som politiker og person.

R2020 er et nettverk som kjemper for for frihet og demokratiske rettigheter

nettsidene sine skriver R2020 om seg sjøl:

«R2020 er et NETTVERK av mennesker som er forent av ønsket om å bekrefte sine rettigheter til frihet, verdighet og sjølbestemmelse, gjenoppbygge et solidarisk samfunn, beskytte territoriet vårt, og sikre en lykkelig nåtid og framtid for oss alle.»

De publiserer nyhetsbrev og har lagt ut en samling med videoer her.

Oppfordring til handling:

COVID-19 – Libertà fondamentali e diritti dei cittadini UE – PETIZIONE AL PARLAMENTO EUROPEO

REAZIONI AVVERSE, È ORA DELLA VERITÁ

Filosofen Francesco Lamendola: Italia er gissel for et ondskapsfullt oligarki

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet finnes ingen erstatning for kunnskap
Neste artikkelPreben Aavitsland (FHI) advarer mot forskjellsbehandling av uvaksinerte