Parlamentsmedlem i Italia nektet adgang da parlamentet skulle velge president, vil annullere valget

0
Sara Cunial

Parlamentsmedlemmet Sara Cunial ble nektet adgang til parlamentet i Palazzo Montecitorio i Roma da forsamlinga skulle velge republikkens president. Årsak: Cunial har ikke Green Pass. Hun er nestleder i No Vax som er ei gruppe med politikere fra ulike partier. Sara Cunial hadde da forsøkt å få avgi sin stemme ved inngangen til parlamentet, men fordi hun verken er vaksinert eller har hatt covid, ble hun avvist der også.

Hun truet deretter med å saksøke parlamentspresident Roberto Fico, og å kreve valget av president ugyldig.

«Vi har bedt om tilgang i det minste til området for de såkalte positive. Vi har blitt nektet adgang, vi har ikke fått noen mulighet til å delta denne avgjørelsen. Vi kommer til å saksøke alle de som nektet oss inkludert president Fico. Vi er vitne til et overgrep, vi er i vitne til et diktatur , det er ikke lenger gitt til en valgt parlamentariker kan få å gå inn i salen og avgi sin stemme ved valget av statsoverhodet. Det er tillatt. Alle bortsett fra meg. Vi har ringt Carabinieri og vi er klar til å erklære valget av republikkens president for ugyldig», sa Sara Cunial.

– Det som skjer er veldig alvorlig. I disse dager blir en parlamentariker som er demokratisk valgt av det italienske folket forhindret fra å lovlig uttrykke sitt mandat og oppfylle sitt embete, faktisk sitt høyeste verv i forhold til valget av republikkens president. På grunn av dette dette, gjennom min advokat Edoardo Polacco, har jeg innlevert en klage mot president Fico og mot ukjente personer «. Dette sa Sara Cunial på ved utestengelsen fra avstemningen for å velge republikkens president, skriver R2020.

Etter tre avstemninger i parlamentet hadde man ikke lykkes i å velge ny president for republikken Italia. Det vil bli gjort forsøk på en fjerde avstemning 27. januar, melder Fanpage.it.

Forrige artikkelDøde NRKs troverdighet av eller med korona?
Neste artikkelBjørgulv Braanen i Klassekampen drømmer om havvind