En lørdag med verdensomspennende solidaritet – til elitenes ergrelse

0

I flere byer i Norge, i våre naboland og i mange byer over hele verden gikk folk ut i gatene for å vise sin avsky og motstand mot den ønskede og planlagte, noen steder allerede innførte, bruken av passerseddel. Det brukes i dag en rekke fjonge betegnelser som skjuler hva det egentlig er snakk om – en passerseddel, kort og godt.

Denne passerseddelen er et verktøy for de herskende klasser til å holde kustus på «småfolket» – altså oss vanlige folk. Vi må anses av herskerklassen som mindreverdige i forhold til dem selv, all den tid de tillater seg å inndele, sortere, klassifisere, utestenge og benytte alle mulige triks for å få full kontroll over hver eneste en av oss.
At dette dreier seg om å få beskyttelse fra å bli smittet av en farlig sykdom er for lengst avslørt som vikarierende motiv. Inndelingen i «injiserte individer» og «ikke-injiserte individer» følger ingen logikk – alle blir smittet og kan smitte andre. Likevel kalles passerseddelen «vaksinepass» eller «koronapass», i andre land «helsepass».

Det er, eller må være, fritt valg for den enkelte om en ønsker å bli injisert.
Det er meget alvorlig at regjeringen og dens byråkrater gjør sitt ytterste for å friste, lokke, presse og true mennesker til å la seg injisere med noe som helst, spesielt noe ingen strengt tatt vet hva ér, fra en produsent som er er fritatt for ethvert ansvar for skadelige og dødelige følger.

Det aller viktigste er at å velge eller velge bort er det den enkelte som bestemmer selv. Det skal overhodet ikke være slik at medfødte rettigheter nå skal omdannes til privilegier som kun en del av befolkningen skal «begunstiges» med dersom de har latt seg injisere. I enkelte land er det nå lansert en fjerde dose av stoffet.

Allerede har en føderal domstol i USA pålagt FDA, det som tilsvarer Legemiddelverket, å fremlegge absolutt all dokumentasjon fra godkjenningsprosessen for injeksjonene fra Pfizer innen åtte måneder.
FDA hadde hevdet at de trengte 75 år – noe som selvsagt skurrer all den tid de brukte åtte måneder på godkjenningsprosessen og en vil selvsagt gå ut i fra at de har lest og vurdert alle de samme dokumentene da, som de nå må legge frem.

Nå har også høyt ansette BMJ – British Journal of Medicine – krevd at Pfizer må legge alle rådata på bordet. «Data bør være fullstendig og umiddelbart tilgjengelig for offentlig gransking.» skriver de.

Alle disse dokumentene skulle selvsagt vært tilgjengelige for forskere og publikum fra starten av.

Denne pandemien, hvordan man enn ser på alvorlighetsgraden av den, nå justeres dødstallene ned fortere enn vi klarer å holde tritt, har vært og er en deilig melkeku for de aller rikeste. Formuene til de aller rikeste har økt med summer det nærmest er umulig å tenke seg. Det er en formueforflytning fra vanlige folks lommer over i pengebingen til de som har aller mest som vi aldri har sett maken til i kjent historie. Hundretusenvis av små og mellomstore bedrifter har gått under takket være drakoniske restriksjoner i regi av regjeringer, eller blitt kjøpt opp av de store korporasjonene, slik det blant annet har skjedd i Oslos restaurant – og underholdningsbransje.

For noen vil begrep som «eliter», eller «herskerklassen» kanskje skurre litt i ørene. Men dette er ikke annet enn en objektiv beskrivelse av en utvist mentalitet, retorikk, fremferd og handlinger, dette at de – elitene – mener seg berettiget til å legge planer for oss alle – gripe inn i, styre og bestemme over livene til milliarder av mennesker uten at de (vi) har bedt om det.
Og dessuten – de kaller seg selv «elite» uten blygsel.

Ngaire Woods, grunnleggende dekan ved Blavatnik School of Government, University of Oxford, talte på World Economic Forum sitt event The Great Narrative: A call to action, et møte organisert i fellesskap med regjeringen i De forente arabiske emirater. Utdrag fra den avsluttende paneldiskusjonen ble streamet live fredag 12. november 2021:

Sitat:
«Den gode nyheten er at elitene over hele verden stoler mer og mer på hverandre, så vi kan komme sammen og designe og gjøre vakre ting sammen. Den dårlige nyheten er at i hvert eneste land de undersøkte, stolte flertallet mindre på eliten deres. Så vi kan lede, men hvis folk ikke følger med, kommer vi ikke dit vi vil.»

Den dårlige nyheten for eliten som vil kontrollere historiefortellingen er at tilliten til både politiske og private ledere, og ikke minst mediene de eier synker som en stein i alle land. Fra Edelmanundersøkelsen 2021:

Lederskapskrise
Med et økende tillitsgap og tillitsfall over hele verden, leter folk etter lederskap og løsninger ettersom de avviser snakkende hoder som de anser som ikke troverdige. Faktisk er ingen av samfunnslederne vi sporer – regjeringsledere, administrerende direktører, journalister og til og med religiøse ledere – ansett å gjøre det som er rett, med fall i tillitspoeng for alle.

Spesielt er konsernsjefenes troverdighet på det laveste i flere land, inkludert Japan (18 prosent) og Frankrike (22 prosent), noe som gjør utfordringen for administrerende direktører enda mer akutt når de prøver å løse dagens problemer.

Rasende infodemi nærer mistillit
Uten en pålitelig lederkilde å se til, vet ikke folk fra hvor eller hvem de skal få pålitelig informasjon. Den globale infodemien har drevet tilliten til alle nyhetskilder til rekordlave nivåer med sosiale medier (35 prosent) og eide medier (41 prosent) de minst pålitelige; tradisjonelle medier (53 prosent) så det største fallet i tillit på åtte punkter globalt.

Fra Edelmannundersøkelsen

«Nei til koronapass, ja til frihet» lød parolen på lørdag

I Oslo startet demonstrasjonen på plassen foran Østbanehallen. Der står det et monument med et sitat av Asbjørn Sunde, mannen som gjennomførte og organiserte flest norske motstandsaksjoner under andre verdenskrig, en av mennene i Osvaldgruppen. Det står:

«Det var verd å kjempe for friheten – for alle land, for alle klasser, for alle mennesker.«

Ære være alle de som går ut i gatene og viser seg solidariske med sin neste, og la oss håpe at det blir flere og flere.
Vi kjemper nå en klassekamp og en frihetskamp, en kamp om kontroll og eierskap over den enkeltes kropp og verdighet og der må alle stå skulder ved skulder, uavhengig om en er begeistret for eller skeptisk til injeksjonene myndighetene ivrer sånn for. Hele poenget er at det er den enkelte som skal bestemme over dette selv, ikke eliten i Davos og deres trofaste løpegutter i den norske politiker- og byråkratkasten.


Steigan.no hadde planer om å lage en kavalkade med bilder og video fra alle de norske byene, men dessverre fikk vi ikke inn stoff som forventet, derfor ble det ikke som planlagt. Vi oppfordrer deltagere i kommende eventer om å sende oss både foto og video slik at vi kan dekke dette slik vi ønsker.
På forhånd takk!

YouTube player

Her er noen bidrag vi har fått inn:

https://www.facebook.com/vibeke.bryhn/videos/1276356199524764/?d=n

https://www.facebook.com/vibeke.bryhn/videos/673375207362249/?d=n

Forrige artikkelUtforsk livet utenfor koronadiktaturet
Neste artikkelRussofobe Aftenposten