Den britiske «Nudge Unit» «brukte grovt uetiske taktikker for å skremme publikum til Covid-lydighet»

0

Den britiske regjeringas «grovt uetiske» bruk av sin «Nudge-Unit» blåste opp frykt blant publikum under Covid-pandemien, sier psykologer i Storbritannia – og fikk parlamentsmedlemmer til å starte en etterforskning av skremselskampanjen. Dette skriver The Telegraph. Artikkelen er bak betalingsmur, men hovedpunktene i innholdet er gjengitt av Microsoft News:

En gruppe psykologer har skrevet til parlamentets komité for offentlig administrasjon og konstitusjonelle anliggender og advart om at et team av embetsmenn dedikert til å «dytte» offentlig oppførsel under pandemien var uansvarlige og uetiske.

Brevets 40 profesjonelle underskrivere – ledet av Dr Gary Sidley, en pensjonert klinisk psykolog – sa at de var imot bruken av dramatiske annonser, som inkluderte slagord som: «Hvis du går ut, kan du spre det, vil folk dø.»

De fordømte også bruken av «bilder av akutt sjuke på intensivavdelinger» på reklametavler og TV-reklamer, samt det «makabre ensidige fokuset på å vise antall Covid-19-dødsfall uten omtale av dødelighet av andre årsaker eller det faktum at det under normale omstendigheter dør rundt 1600 mennesker hver dag i Storbritannia.»

Underskriverne sa at det var «svært tvilsomt om et sivilisert samfunn bevisst burde øke det emosjonelle ubehaget til innbyggerne som et middel til å oppnå deres etterlevelse».

Brevet la til: «Regjeringsforskere som bruker frykt, skam og syndebukker for å endre opinionen er en etisk tvilsom praksis som på noen måter ligner taktikken brukt av totalitære regimer som Kina, der staten påfører en undergruppe av befolkningen smerte i et forsøk på å eliminere synspunkter og atferd de oppfatter som avvikende.»

Les hele brevet fra psykologene her: The dubious ethics of ‘nudging’: We urgently need an independent inquiry

Les også: – Den britiske regjeringa har brukt skremselstaktikk for å få folk til å adlyde koronareglene

Den britiske adferdsforskeren Simon Ruda har vært med på å grunnlegge det som kalles den britiske regjeringas «Nudge Unit» – påvirkningsenhet. Han skriver i magasinet Unherd at frykt i utgangspunktet ble brukt til å øke offentlig tilslutning under den første nedstengninga, men at den har fortsatt gjennom hele krisa.

«Denne frykten ser ut til å ha drevet politiske beslutninger i en bekymringsfull og sjølforsterkende sløyfe,» sa Ruda.

«Slik jeg ser det har den mest alvorlige og vidtrekkende feilen som ble gjortfor å møte pandemien vært nivået av frykt som villig ble formidlet til offentligheten.»

Frykt som våpen: – Hvordan den britiske regjeringa brukte skjult taktikk for å skremme befolkninga

Forrige artikkelUkraina ser ingen umiddelbar fare for russisk invasjon – til USAs store ergrelse
Neste artikkelKampen om gullkalven: elektrifisering av sokkelen