Syrisk motstandsbevegelse bombet USAs og SDFs styrker ved oljefeltet Al Omar

0
Syria News oppgir at dette bildet viser et av bombeangrepene mot den ulovlige USA-basen.

USA-styrker som okkuperer Al Omar oljefeltet i Nordøst-Syria er blitt angrepet av den syriske motstandsmilitsen med flere raketter, skriver Syria News, basert på lokale kilder. Oljefeltet ligger i provinsen Deir Ezzor, nord i Syria.

Fire påfølgende eksplosjoner ble registrert fra USA-styrkenes ulovlige militære hovedkvarter, dette ble etterfulgt av tunge droner fra den amerikanske hæren som fløy over regionen, sier kildene.

Den syriske motstandsbevegelsen i regionen bombet også et hovedkvarter for det kurdiskdominerte SDF.

Angrepet mot USAs styrker i Al Omar-oljefeltet kommer som ei melding i en serie påminnelser til Biden-administrasjonen om å trekke ut styrkene før slutten av året.

US Biden forces military convoy illegally deployed in northern Syria قوات الاحتلال الأمريكي في شمال شرق سورية

Fortsatt tjuveri av Syrias olje

Syria News melder også om at en konvoi med 83 tankbiler eskortert av amerikanske militære kjøretøyer smuglet ut syrisk olje som var stjålet fra oljefeltet. Olje ble fraktet over grensa til Irak.

USA fortsetter sin Janus-aktige politikk i Syria. På den ene sida erklærer Det hvite hus sitt engasjement for kampen mot terrorister. På den annen side gjør den alt som er mulig for å forhindre gjenoppretting av stabilitet i regionen og skaper dermed gunstige forhold for ISIS og al-Qaida-operasjoner der. Ingen overraskelse at denne tilnærmingen fører til noen vanskeligheter på bakken.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA forbereder intervensjon i Etiopia
Neste artikkelÅ si at man venter «en stor økning» uten et smitteverntiltak er ikke tilstrekkelig etter loven