Ødelegger livsgrunnlaget til folk, men blir sjøl søkkrike

0
Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, statsminister Erna Solberg og helsedirektør Bjørn Guldvog på pressekonferansen på Statsministerens kontor 12. mars 2020. Foto: Eirin Larsen/Statsministerens kontor

De helsebyråkratene som i realiteten har styrt Norge etter kuppet 12. mars i fjor da rettsstaten Norge ble erstattet med smittevernstaten, har ødelagt livsgrunnlaget til massevis av mennesker, men sjøl er de blitt søkkrike, viser skattelistene for 2020.

Hver eneste dag har de teppelagt alle medier og utstedt det ene «tiltaket» etter det andre, tiltak som har ødelagt bransjer og gjort livsverk til grus. De har påført vanlige folk enorme økonomiske tap og en periode doblet arbeidsløsheten i Norge.

Men sjøl kan de glise hele veien til banken.

Nettavisen har tatt en sjekk i skattelistene for 2020 for å se hvordan året har gått økonomisk for koronatoppene.

Camilla Stoltenberg tjente 1.302.599 kroner i 2019, men i løpet av 2020 økte hun inntekten til 4.060.116 kroner. Formuen gjorde også et pent byks, fra 6.642.245 kroner i 2019 til 11.976.409 kroner i 2020.

Så mye tjente helsetoppene i 2020:

Hvor kommer dette inntektsbykset fra?

Guldvog, Bukholm og Høie sitter absolutt godt i det, men det er Camilla Stoltenberg og Espen Rostrup Nakstad som virkelig skiller seg ut. Stoltenberg har økt sin lønnsinntekt fra 1,3 millioner kroner til over 4 millioner og nesten doblet formuen, fra 6,6 millioner til ca. 12 millioner. Hvorfor det?

Stoltenberg er ansatt som sjef for Folkehelseinstituttet. Men deres regnskaper er unntatt fra offentlighet, så det er ikke mulig uten videre å få vite hvem som finansierer dem med hvor mye eller hvor mye lederen har i lønn derfra. Bare det er temmelig uholdbart. Et menneske som har så mye makt og kan påføre innbyggerne i Norge så mye vanskeligheter som det Camilla Stoltenberg har gjort i snart to år burde ha alle papirer på bordet. Det burde ha vært fullstendig transparent.

Men det er det ikke.

«Pandemien» har økt aksjeverdien til Nakstad 21 ganger

Helsedirektoratets nestkommanderende er styremedlem og aksjonær i selskapet Epiguard, som har gjort det kanonbra på grunn av «pandemien».

Hovedproduktet til Epiguard er EpiShuttle, som er et transportsystem til bruk under epidemier eller katastrofer. Blant kundene deres er WHO og tyske Bundespolizei, men det er tydelig at de satser på et bredt internasjonalt marked: Preparedness – our vision is zero contamination!

Og jo mer krise, jo mer pandemi, jo bedre er markedsutsiktene til EpiGuard. Har Espen Nakstad en interessekonflikt? Det kan nesten se sånn ut.

Kriseåret 2020 har i alle fall vært en gullgruve for Epiguard. Omsetninga i selskaper er økt fra 4,7 millioner i 2019 til 99,9 millioner i 2020 – 21 ganger så mye som året før! Og tallene peker rett til værs:

Dette er en opplagt oppkjøpskandidat. En omsetningsøkning på 21 ganger på ett år får det til å blinke hos alle oppkjøpsfond som er verdt saltet sitt, om de har hovedkvarter på Jersey eller Cayman Island. Og da kan man fort legge en null til bak verdien.

Nordeas investeringsdirektør Robert Næss verdsetter selskapet til mellom 1 og 1,5 milliarder kroner – Nakstads aksjer i Epiguard er med det verdt et sted mellom 26 og 39 millioner kroner.

Og for all del, bare for at det skal være klart: det er lov å tjene penger på oppfinnelser i Norge, så hvis det hadde vært Nakstads eneste rolle, så hadde det ikke vært noe problem.

Problemet er dobbeltrollen, det at han på vegne av staten Norge blåser opp trusler og dommedagsscenarier hver eneste dag, samtidig som han blir søkkrik på et selskap som nettopp går til himmels på denne krisa. Og det er naturligvis også et problem at han på grunn av denne rollen har direkte tilgang til markedsmessig drahjelp som knapt blir noen andre til del:

Drahjelp fra statsminister og kongehus

Og det hjelper jo at man har direkte tilgang til makta, praktisk talt daglig. Epiguard har fått velsignelse og glitrende PR-hjelp fra både statsminister Erna Solberg, helseminister Høie, byrådsleder Johansen i Oslo – og fra kronprins Haakon.

Koronakrisa har vært den største verdioverføringa fra milliarder av arbeidsfolk og vanlige mennesker i lavere middelklasse til finanskapitalen noen gang i historien. Det er en rå og hensynsløs klassekamp der arbeidsfolk ikke en gang har hatt lov til å møtes eller protestere. De største rikdommene har havnet hos finanselite, som BlackRock, Vanguard, State Street, og folk som Jeff Bezos og Bill Gates. Men det har da sannelig dryppet en del på tjenerne deres også.

Den største krisa i kapitalismens historie – kamuflert som ei helsekrise

I 2019 la BlackRock fram planen for den kommende krisa: – En finansiell operasjon uten sidestykke

Forrige artikkelSkravleklassen: Forbudte Samtaler
Neste artikkelStaten tjener 11 mrd ekstra på strømprisene i år, vanlige folk får knapper og glansbilder