– Ghislaine Maxwell samarbeidet svært tett med Jeffrey Epstein for misbruk av unge kvinner

0
Prince Andrew og Virginia Giuffre, da kjent som Virginia Roberts, sammen med Ghislaine Maxwell. Bildet er en del av bevismaterialet mot prins Adrew i Florida Souther District Court.

Ghislaine Maxwell jobbet «hånd i hånd» med Jeffrey Epstein for å misbruke mindreårige kvinner seksuelt, sa en føderal påtalemyndigheten til jurymedlemmene i sine avsluttende argumenter da hun oppfordret dem til å dømme den britiske sosietetskjendisen for sexhandel. Dette skriver Financial Times.

Aktor Alison Moe kalte Maxwell et «sofistikert rovdyr som visste nøyaktig hva hun gjorde», og la til: «Hun manipulerte ofrene sine og pleiet dem for seksuelle overgrep.»

Moes avslutningsprosedyre på to timer kom på slutten av en tre ukers rettssak som talsmenn for hennes anklagere mener vil være den beste sjansen til å vinne rettferdighet for kvinner som angivelig ble misbrukt av Epstein, som døde av selvmord i et fengsel i New York etter arrestasjonen i 2019, eller «ble selvmordet», som skeptikerne sier.

I hvert tilfelle, sa Moe, kjørte Maxwell og Epstein den samme dreieboka om og om igjen. Først identifiserte de jenter fra familier som sliter. Ingen av de fire hadde for eksempel en far til stede i livet, og alle var anstrengt økonomisk. Så lokket de dem inn i Epsteins verden med løftet om hjelp og gaver. Gradvis flyttet de sine grenser før de forsøkte å misbruke dem, vanligvis gjennom seksualisert massasje.

Kontoer i Maxwells navn mottok 30,7 millioner dollar i økonomiske overføringer fra Epstein mellom 1999 og 2007, bemerket Moe, og kalte det «betaling for å begå forferdelige forbrytelser».

Virginia Giuffre sa i rettssaka mot Maxwell at Epstein hadde sagt til henne at «Bill Clinton skylder meg noen tjenester,» skriver Newsweek. Giuffre sa at hun ikke visste hva disse tjenestene handlet om eller om det bare var en spøk. Epstein hadde sagt til henne for lenge siden at «alle skyldte ham tjenester».

Hun ble også spurt om det foregikk seksuelle orgier på den den private øya i Jomfruøyene som er kalt «Pedo Island», og det svarte hun bekreftende på.

Bill Clinton har avvist uttalelsen fra Guiffre og hevdet at han aldri har vært på øya til Epstein. Clinton, som er kjent for uttalelsen «jeg har aldri hatt sex med den kvinnen», er vel ikke den som er mest troverdig i slike saker. Han ville også hatt litt problemer med å forklare hvorfor navnet hans opptrer mange ganger i flyloggen til Epsteins private fly, som bare kalles «Lolita Express» etter Vladimir Nabokovs kjente roman.

Ghislaine Maxwell var mye mer enn et redskap for Epstein

Dersom Maxwell blir dømt, risikerer hun 80 års fengsel, skriver Aftenposten.

Tiltalen omfatter handlinger som skal ha pågått mellom 1994 og 2004. De er knyttet til handlinger overfor en rekke ikke navngitte kvinner. To av dem skal bare ha vært 14 og 15 år da overgrepene fant sted.

Under rettssaken ble det likevel bare fokusert på anklager mot Maxwell fra fire kvinner.

Detaljer som strekker seg utover det har i liten grad vært tema i rettssalen. Det gjelder for eksempel Maxwells tilknytning til prins Andrew, samt Epsteins forhold til andre kvinner enn de fire.

Det betyr at rettssaka ikke kommer til å avdekke det store og korrupte nettverket rundt Maxwell og Epstein, og ikke kommer til å eksponere alle de maktpersonene som var involvert i det.

Les: Bill Gates håpet at den pedofilidømte Epstein kunne hjelpe ham til å få Nobelprisen

FBI visste (naturligvis) alt om Epstein og Maxwell

Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Epstein var forretningspartner med den tidligere israelske statsministeren Ehud Barak. Epstein bidro med hjelp til finansieringen av selskapet Barak stiftet, meldte den israelske avisen Haaretz.

Ari Ben-Menashe er en iranskfødt israelsk konsulent og våpenhandler som også jobbet blant sjefssjiktet i Israels direktorat for militær etterretning (1977–1987). Han møtte Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell for 40 år siden, og har god innsikt i den rollen de har spilt. Ben-Menashe jobbet for Maxwells far, den berømte og beryktede mediemogulen Robert Maxwell.

Da Robert Maxwell døde fikk han en heltebegravelse på statens regning i Israel og seks daværende eller tidligere etterretningssjefer i Israel deltok i seremonien. I sin hyllningstale for Maxwell sa daværende statsminister i Israel Yitzhak Shamir at han «har gjort mer for Israel enn det som kan sies i dag.»

I et intervju med det tidligere CBS-produceren Zev Shalev, sa Ben-Menashe at Robert Maxwell presenterte ham for Epstein og anbefalte at han skulle bli en del av deres gruppe som jobbet for Israel. Maxwell skal ha sagt: «dine israelske sjefer har allerede godkjent ham.»

Robert Maxwell var sentral i den såkalte Iran-contras-skandalen der inntekter fra våpensalg til Iran ble brukt til å finansiere contrasstyrkene i Nicaragua. MintPress, som har en detaljert og grundig avsløring av Epstein og nettverket rundt ham, skriver at Epstein også deltok i illegal våpenhandel.

– Et utpresningsopplegg

Ghislaine Maxwell skal ha organisert det hele, skaffet jentene og lagd party. Hun er kalt Epsteins kjæreste, men hun var tydeligvis vel så mye hans hallik.

John Mark Dougan jobbet som Palm Beach County Deputy Sheriff da Epstein satt i fengsel etter pedofilidommen. Han hevder at han har kopier av noen av videoene til Epsstein. Han sier i et intervju:

«Tror jeg at Epstein var satt til å få noen mektige folk til å ligge med mindreårige jenter for så å drive utpresning mot dem på oppdrag for vestlig etterretning? Ja, absolutt, det tror jeg.»

Indisiene tilsier at etterretningstjenestene i USA og Israel var tett involvert i opplegget rundt Maxwell og Epstein og at videoene ble brukt til å presse mektige politikere.

Det å lage honningfeller og drive utpresning av folk med trussel om publisering seksuelle hemmeligheter er modus operandi for etterretningstjeneste, og slett ikke bare for Mossad.

The Intercept la i sin tid fram hemmelige etterretningsdokumenter som viser at CIA, NSA og britiske GCHQ systematisk bruker sosiale medier til det de sjøl kaller «propaganda», «lureri» (deception), «massemeldinger» og å «kjøre fram historier» (pushing stories). Her er en av de plansjene etterretningsfolkene sjøl bruker i opplæring av agenter:

Også Ghislaine Maxwells søster Christine Maxwell har vært tett knyttet til etterretningstjenestene. Hun var internettpioner og lanserte allerede i 1993 søkemotoren Magellan. Hennes tvillingsøster Isabel var også deltaker i dette selskapet.

Ghislaine Maxwell var på et tidspunkt før skandalen knyttet til FN gjennom noe som kalte seg TerraMar Project.

Uansett om hun blir dømt, vil saka mot henne bare røre ved overflaten i det hun har vært med på og de kreftene som står bak henne.

Forrige artikkelDen ukrainske krutt-tønna og lunten
Neste artikkelCIA-rådgiver: – USA er nærmere en borgerkrig enn noen av oss ønsker å tro