Panikk i middelklassen

0

Av Jan Hårstad.

Nå befinner verden seg i et så ekstremt uføre at alle mennesker som har litt politisk følelse bekymrer seg og noen havner i direkte angst. Alt går i oppløsning. En trenger ikke engang drive folkeopplysning om det, det ligger åpent oppi dagen.

Bortsett fra at det skytes skarpt på Covidkritikere i Europa og krigsforberedelser trappes opp rundt Russland i Ukraina og Hviterussland,var det mest oppsiktsvekkende som skjedde i forrige uke Jens Stoltenbergs tale fredag 19. november 2021.

Under påkallelse av Nato-solidaritet truet han Tyskland med at de må utplassere amerikanske atomvåpen. Mange partier i Tyskland er faktisk imot atomvåpen på tysk jord. Stoltenbergs tale er historisk. En hadde en ikke-spredningsavtale og den droppet USA og går man inn på verdens militære blogger så mener man i Nato-blokken at atomvåpen vil bli brukt i den tredje verdenskrig som er under oppseiling.

De gamle atomvåpen utplassert i Europa: B61 erstattes nå med B61-12.

Den offisielle norske «venstresida» som vi finner den i Klassekampen har lagt bort all krig mot Imperialisme og militarisme og slått seg på tannpleie og barnehager.

Før helga skrev jeg da på Steigan.no. Nå skal det bli interessant å se om Klassekampen skriver om Stoltenbergs mobiliseringstale for atomkrig i avisa. Ikke et kløyva ord i dag mandag 22 nov. Krigsforberedelser er noe som ikke eksisterer  på «venstresida».

Men her kommer mer vanvittig tale.

Når polske Nina Witoszek gjennom kronikker i Aftenposten kom inn i norsk debatt i sin tid bragte hun med seg nye innsikter og frisk luft intellektuelt. Nå skriver hun i samme avis 21. november at det kanskje forestår «et sivilisatorisk sammenbrudd i hjertet av Europa?»

I hennes verdensbilde er det slik at EU står for Pax Europea – den europeiske freden. Vi kan heller «ikke stole på at amerikanerne igjen vil redde oss fra sivilisatorisk kollaps.»

Det er sånn at en gnir seg i øyene og må lese flere ganger. EU-USA har nå ført sammenhengende krig fra Jugoslavia i 1995-99 via Tsjetsjenia, Afghanistan, Irak, Syria og Libya. Byer er bombet i filler, befolkningen som måtte være igjen i disse knuste statene er i sultemodus og mange millioner er på vandring og flukt. En større oppvisning i Imperialistisk barbari går det ikke an å finne siden Nazismen.

Men slik er det ikke hos Witoszek. Den som har skylda for sivilisasjonssammenbruddet i Europa nå er det «dehumaniserte og barbariske Russland. Og likegyldig (derfra) over menneskelig lidelse.»  Det er Putins skyld at Europa nå bryter sammen og noen annen garantist for redning finnes ikke enn EU.

Putin har ikke bombet stater til grus. Det er bare akutt naive som tror at Putin-regimet er noen søndagsskole, men fakta er fakta. Putin har ikke lagt stater i grus. Tvert imot gikk Russland inn i Syria i 2015 etter invitasjon av Assad og reddet staten fra å havne i hendene på Nato-støttede islamske fundamentalister. Det var det eneste vi i moderne tid kan kalle en sivilisatorisk bragd.

Klassekampens er en lekegrind for middelklasseakademikere som helst hygger seg med middelklasseproblemer og vil ikke ta i brennbare konflikter som utspiller seg i og rundt Norge.

Witoszeks kronikk reflekterer akkurat den samme middelklassetrend av tenkning. En flykter inn i en total ønsketenkningsverden hvor vestimperialistiske organisasjoner med nye atomvåpen skal redde «sivilisasjonen».

Vi må bare forberede oss på at all denne middelklasse vil bli stående å applaudere når Jens Stoltenberg får fart på atomvåpnene sine i Ukraina – Hviterussland – Russland og Iran.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.