Maskene faller på begge sider i Australia

0

Av Terje Måløy fra Australia.

Den siste månedene har maskene falt og politikernes handlinger og uttalelser er langt mer utilslørte. Mot aboriginerne skjer det nå stygge overgrep for å tvinge dem til å ta eksperimentelle medisiner, noe de allerede har lang erfaring med. Brutaliteten er kanskje ikke et tegn på styrke men på svakhet, siden mange i byene nå har kastet munnbindene og motstanden vokser uke for uke.

De mange demonstrasjonene i rundt om i Australia den 20. november var de største så langt,  og det er en fantastisk triumf at de skjedde som fredelige styrkeframvisninger. Folk tør nå samle seg for å vise sine meninger i alle delstatshovedstadene og mange mindre steder. Det er tydelig at mange av deltagerne ikke er vant til slike ting, men at dette gir mersmak.

Demonstrasjonen i Melbourne i delstaten Victoria blir større uke for uke, og forrige ukes var en av de største noensinne i byen. Selv om politikerne ikke har tenkt å gi seg ennå, med et Arbeiderparti (Labor) som må ha solgt sin sjel til fanden, er demonstrasjonene et enormt psykisk løft for mange i et samfunn som har blitt terrorisert og isolert i snart 2 år. Motstanden er nå bredere og bedre organisert og vil bli langt vanskeligere å knekke enn under forrige lockdown.

En ny pandemisk unntakslov som forsøkes innført i Victoria henger i balansen i parlamentet. Loven vil bety slutten for all lovlig opposisjon og i realiteten gi lovhjemmel for tvangsvaksinering. Saken er enda ikke avgjort, men demonstrasjonene har antageligvis gjort det som ellers ville ha vært et stille vedtak om diktatur til en dramatisk avstemning.

Siden starten av covid, har de dominerende mediene bevisst framstilt alle dissidenter som høyreekstremister. Man aner at strategien klekket ut av Hill & Knowlton eller lignende PR-selskaper. Et visst snobberi ligger også bak det. Vinklingen har som hensikt å hindre vanlige borgere fra å delta i motstanden ved assosiasjon, og begrense selve rammeverket for å tenke avvikende tanker.

Selv om de fortsatt prøver iherdig, begynner dette kunstig skapte inntrykket nå å bli loslitt, siden de fleste deltagerne så tydelig er utpregede hverdags-australiere.  Det er fortsatt ikke mange venstreorienterte faner å se under demonstrasjonene, kanskje ikke så rart siden store deler av venstresida gikk på limpinnen med Big Pharmas fagre ord om solidaritet.

De siste demonstrasjonene (største i byen noensinne!) fikk lite mediedekning fra de dominerende mediene, selv om de var for store til å unnlates å omtales helt. Dessuten virker det som det er en gryende bevissthet på bakrommet om at noe er galt, selv om den redaksjonelle linja er ensrettet…

Apartheid

Siden forrige helg har jeg så langt blitt nektet adgang til 1. svømmebasseng, 2. bibliotek, 3. en kafe, 4. en skobutikk, 5. et kjøpesenter og 6. en kopitjeneste. Jeg er ikke vant til slikt, men det er ingen tragedie. Det samme kan man ikke si for mange andre, der dette systemet har ødelagt livet deres, noe som jo også er hensikten. Lovlydige vanlige folk som har jobbet i 30 år, med barn og huslån, ofte i spesialiserte yrker (mange helsearbeidere), er nå støtt ut i fattigdom. Sparepengene begynnes å brukes opp, og hjemløshet er neste stopp. For unge menn og kvinner i arbeiderklassen, er dette allerede virkelighet. Det hjelper litt av arbeidsmarkedet er bra, men det er en galgenfrist før den uungåelige økonomiske nedturen begynner.

De som valgte å ta vaksinen, vil nå stå overfor samme valg hver sjette måned – ta Pfizers velsignede produkt eller miste jobb og hus og adgang til alle steder.

Overgrep mot aborigine samfunn

Myndighetene kan gjøre ting i outbacken som ennå ikke har skjedd i byene. Hæren omringer nå innfødte  settlements og sender de som bor der til karanteneleirer.

Lederen for Northern Territory (200,000 innbyggere, halvparten aboriginere) Michael Gunner, kom nylig med årets George W. Bush-lignende tale «enten er du med oss eller mot oss», der han sa:

«Hvis du er motstander av obligatorisk vaksinering, er du absolutt anti-vax. Jeg bryr meg ikke om hva din personlige vaksinasjonsstatus er. Hvis du støtter, kjemper for, gir grønt lys til, trøster til eller støtter noen som argumenterer mot vaksinen – du er en anti-vaxxer. Absolutt. Din personlige vaksinasjonsstatus er fullstendig irrelevant.»

Det falske sinnet er et gammelt sleipt politikertriks for å virke oppriktig.

Territoriet har innført apartheidlover som ligner de i Victoria og Western Australia for alle innbyggerne, der hensikten er at de som ikke lar seg «vaksineres», skal forgå av fattigdom. De fleste yrker er sperret for «uvaksinerte», det samme er de fleste tjenester. Så omtrent samme status som aboriginerne allerede har…

Retten til å si nei er fjernet

Mange aboriginere har vært framtredende i kampen mot tvangsvaksinering, siden de fra tidligere erfaring godt vet hva overgrep i folkehelsas navn innebærer. Vi kan nevne ting som de stjålne generasjonene, tidligere medisinske eksperimenter, tvangssterilisering. Lista fortsetter. Senest i 2007 sendte staten inn hæren for å administrere disse områdene mot innbyggernes vilje, uten at det gjorde ting noe bedre.

Det hjalp ikke på aboriginernes skepsis at staten tidligere i år fikk en stamme-elder, Uncle Bevan, til å promotere vaksinen, der TV viste hvordan han tappert ble injisert med det «trygge og effektive» produktet. En uke senere var han «plutselig død»!

Territoriet har nå lånt styrker fra hæren for å vaksinere avsidesliggende samfunn.

Avsidesliggende områder er nå erklært som i hard lockdown. Binjari og Rockhole (innbyggertall 100-200, 18 timers kjøretur fra Darwin) har ikke lenger «de fem godtatte grunnene» til å forlate hjemmene sine, sa Northern Territorys sjefsminister, Michael Gunner, med henvisning til ting man har lov gjøre under lockdown (kjøpe mat, trene i opptil to timer daglig, omsorg, arbeid eller utdanning hvis det ikke kan gjøres hjemmefra, og å vaksinere seg på nærmest mulige sted). Nå kan innbyggerne, som sitter innesperret i husene sine i 40 graders varme, «bare reise for medisinsk behandling, i nødstilfeller eller som påkrevd ved lov.» Folk som flykter inn i bushen får store bøter.

38 aboriginene fra disse 2 samfunnene ble nylig sendt til karanteneleiren Howard Springs. Stedet er en av de mange nye leirene som har blitt bygget rundt i landet siste året, i nærheten av en militærbase et stykke unna Darwin. Da leirene ble bygget, ble det sagt at disse områdene, som minner mistenkelig om konsentrasjonleirer, bare var for reisende fra utlandet, og at alt annet var konspirasjonsteorier.

Aboriginene takler ikke fengsling bra, og det er generelt en høy dødelighet blant aboriginene som holdes innesperret. Det er ingen grunn til å tro denne tvangsisolasjonen vil bli annerledes, særlig med gamle folk som flyttes under vanskelige forhold – men nå jo alle de døde beleilig klassifiseres som covid-døde (på samme måte som de som ble sperret inne og døde av ren vanskjøtsel på gamlehjem i juni 2020 ble erklært som covid-døde).

De 38 ble fraktet dit i hærens lastebiler fordi de hadde vært i «nær kontakt med» en «smittet», mens de forventer at ytterligere «testing» (med den notorisk upålitelige/justerbare PCR-testen) vil finne flere som kan sendes dit. Siden det ikke er mulig å komme i kontakt med innbyggerne, vet man fortsatt ikke hva som egentlig skjer der. Stamme-elder June Mills som har kontakt med folk i området forteller om barn som holdes fast og injiseres mot sin vilje og om folk som ikke får tilgang til mat. Et tegn på at overgrep skjer, er at enkelte samfunn andre steder nå skal ha en 100% vaksinasjonsrate.

I de snart 2 årene siden unntakstilstanden ble innført, har Northern Territory ikke nevneverdig utvidet sin intensivsengkapasitet, som viser at myndighetene godt vet hva som er hovedagendaen – dvs. det handler om vaksinen, ikke helse.

Helsemyndighetene i Sør-Australia har satt ut anbud om å organisere karanteneleirer for aboriginere som ikke kan settes i karantene hjemme. Planene inkluderer daglige «covid-tester».

Også folk fra Western Australia som nekter å vaksinere seg i «sårbare avsidesliggende områder» (aboriginere), er underlagt reiseforbud og andre restriksjoner. Delsstatens vaksinesjef Chris Dawson kunngjorde at helsemyndighetene vil øke innsatsen for å vaksinere urfolk i løpet av de neste ukene, inkludert å gå dør-til-dør i samfunn for å overtale folk, så mange ganger det måtte kreves.

Denne reportasjen ble først publisert på Midt i fleisen.

Les også: Rapport fra Melbourne: Nå finnes det håp

Forrige artikkelPanikk i middelklassen
Neste artikkelMatvarekrisa i 2022 tegner til å bli svært alvorlig