Mulig krigsforbryter som sentralbanksjef ?

0
Norge var det landet som bombet Libya mest etter ordre fra Stoltenberg og Støre.


Fra Hva mener partiene?

Jens Stoltenberg er søker til den attraktive stillingen som sentralbanksjef, en stilling der utlysningsteksten synes skreddersydd og spør etter akkurat de erfaringer som Stoltenberg har bl.a. fra NATO.

Noen finner det betenkelig at en person med sterke bånd til parti og politikere skal bli sentralbanksjef, de er redd for mulig inhabilitet, at beslutninger ikke tas på et selvstendig og uhildet grunnlag. Andre peker på at han har demonstrert at han kanskje har sterkere lojalitet til USA enn til Norge. Ingen peker på hans fryktelige innsats i Libya.

For vi vet i dag at det var løgn alle disse ryktene om at Muammar Gaddafi brukte afrikanske leiesoldater mot sitt eget folk, at han brukte sitt flyvåpen mot sitt eget folk, eller at han planla et folkemord på linje med Rwanda mot sitt eget folk. Ryktene var designet av USA og dets allierte, og satt ut bl.a. av All Jazeera i Qatar og av Gaddafi sin opposisjon for å mobilisere en hel verden mot Libya.

Dersom noen skulle stoppet krigen, skulle de nedkjempet de 1000 vellutstyrte spesialsoldatene som USA fikk sendt fra Qatar i sine splitter nye Toyota Pickup for å gå i strupen på Gaddafi og som hadde fått ordre om ikke å inngå våpenhvile når Gaddafi og FN ba dem om det. Basert på omhyggelig designet løgn, ble bombingen av Libya en handling i strid med internasjonal rett, en forbrytelse som tok livet av kanskje 30.000 mennesker som ødela og permanent destabiliserte den mest velstående og vellykkete staten i Afrika.

Ingen er tiltalt eller straffet for denne forbrytelsen, knapt nok kritisert. USA og NATO og de allierte som deltok i myrderiene må ha visst at dette var en operasjon bygget på løgn og bedrag, og at hovedmålsettingen var å ta livet av Muammar Gaddafi og få til et regimeskifte. Hva slags etterreting Jens Stoltenberg hadde tilgang til, og om han kanskje ble «forledet», spiller egentlig ingen rolle. Det var hans jobb som statsminister å sørge for en bred offentlig debatt og en grundig politisk behandling, og ikke minst å skaffe tilveie nødvendig etterretning og gjennomgå all informasjon før han startet bombinen i Libya. Istedenfor valgte Stoltenberg å pushe gjennom norsk deltakels i full fart, og dra Norge inn i en krig som var intet mindre enn en forbrytelse. USA belønnet ham for innsatsen med stillingen som generalsekretær i NATO. Siden har han i alle saker fungert som et ukritisk talerør for USA.

Er dette en mann vi vil ha som ny sentralbanksjef?


«HVA HAR VEL en kvinne med doktorgrad i økonomi og detaljert kjennskap til Norges Bank å stille opp med mot en mann som har bombet Libya?» Sven Egil Omdal.

Les: – Libya-krigen var bygd på en løgn

Stoltenberg ville ha bombet Libya igjen

Stoltenberg angrer ingenting

Men den hovedskyldige for den norske bombekrigen mot Libya, mannen som kuppet det hele gjennom på tvers av grunnloven og  andre norske lover, angrer ingenting.

Dagsrevyen intervjuet ham 14. september, og han sa at han ville ha gjort akkurat det samme i dag.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.