Kanskje 100.000 i megademonstrasjon for frihet i Wien

0
Fra demonstrasjonen i Wien 20. november 2021. Skjermdump fra video.

Mange organisasjoner, og blant dem fagforbundet for hæren, hadde tatt initiativet til kjempedemonstrasjonen mot koronadiktaturet i Østerrikes hovedstad Wien. Avisa Wochenblick skriver at det kan ha vært 100.000 deltakere i demonstrasjonen. Uansett er det en av de største protestene Wien har sett på år og dag.

Gatene var fylt av mennesker i en lengde av mer enn fem kilometer, og det hele gikk fredelig for seg. Opprørspolitiet hadde tatt på seg hjelmene, klare til å bli satt inn mot menneskemengden, men det ble ikke noe mer enn det.

Tvert om viser bildene fra Wien at politifolk tok av seg hjelmene og blandet seg med demonstrantene.

Bilde

Det strømmet inn solidaritetserklæringer fra hele Europa til kampen mot koronadiktaturet i Østerrike. I Paris demonstrerte flere tusen folk foran den østerrikske ambassaden. Hovedstrømsmediene forsøkte å framstille demonstrantene som «høyreekstreme», men det forsøket falt på sin egen urimelighet.

Selv Florian Klenk, som er redaktør for den venstreliberale ukeavisa Falter, måtte innrømme at dette var en demonstrasjon av helt vanlige mennesker.

Det var tvert i mot ekstremt mange helt vanlige mennesker der, skriver Klenk; unge, gamle, venstre, høyre, grønne og konservative. Og han konkluderer på en måte som er viktig i dagens Østerrike: Nå må man opptre politisk klokere, altså i klartekst: koronapoltikken må legges om.

På forhånd hadde soldatenes fagforening Bundesheergewerkschaft FGÖ sagt at de ville delta i demonstrasjonen, og det gjorde de, både med faner og flagg.

Den østerrikske regjeringa har vedtatt det de kaller lockdown for de ikke-vaksinerte, rapporterte Wochenblick. Tvangspolitikken er gått så langt at man altså vil innføre husarrest for de ikke-vaksinerte. Myndighetene sier at de vil gjøre julefeiringa ubehagelig for de ikke-vaksinerte.

ÖVP-minister Elisabeth Köstinger sier at «tida for solidaritet med de ikke-vaksinerte er over».

Kritikerne kaller dette galskap og brudd på grunnloven.

Les også: Hannes Hofbauer om situasjonen i Østerrike: «Ikke la motstanden splittes»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.