Mange organisasjoner, og blant dem fagforbundet for hæren, hadde tatt initiativet til kjempedemonstrasjonen mot koronadiktaturet i Østerrikes hovedstad Wien. Avisa Wochenblick skriver at det kan ha vært 100.000 deltakere i demonstrasjonen. Uansett er det en av de største protestene Wien har sett på år og dag.
Gatene var fylt av mennesker i en lengde av mer enn fem kilometer, og det hele gikk fredelig for seg. Opprørspolitiet hadde tatt på seg hjelmene, klare til å bli satt inn mot menneskemengden, men det ble ikke noe mer enn det.
Tvert om viser bildene fra Wien at politifolk tok av seg hjelmene og blandet seg med demonstrantene.
Det strømmet inn solidaritetserklæringer fra hele Europa til kampen mot koronadiktaturet i Østerrike. I Paris demonstrerte flere tusen folk foran den østerrikske ambassaden. Hovedstrømsmediene forsøkte å framstille demonstrantene som «høyreekstreme», men det forsøket falt på sin egen urimelighet.
Selv Florian Klenk, som er redaktør for den venstreliberale ukeavisa Falter, måtte innrømme at dette var en demonstrasjon av helt vanlige mennesker.
Det var tvert i mot ekstremt mange helt vanlige mennesker der, skriver Klenk; unge, gamle, venstre, høyre, grønne og konservative. Og han konkluderer på en måte som er viktig i dagens Østerrike: Nå må man opptre politisk klokere, altså i klartekst: koronapoltikken må legges om.
På forhånd hadde soldatenes fagforening Bundesheergewerkschaft FGÖ sagt at de ville delta i demonstrasjonen, og det gjorde de, både med faner og flagg.
Den østerrikske regjeringa har vedtatt det de kaller lockdown for de ikke-vaksinerte, rapporterte Wochenblick. Tvangspolitikken er gått så langt at man altså vil innføre husarrest for de ikke-vaksinerte. Myndighetene sier at de vil gjøre julefeiringa ubehagelig for de ikke-vaksinerte.
ÖVP-minister Elisabeth Köstinger sier at «tida for solidaritet med de ikke-vaksinerte er over».
Kritikerne kaller dette galskap og brudd på grunnloven.