Er inflasjonen i USA ute av kontroll?

0

Inflasjonen i USA går rett til værs. Man har ikke sett så stor prisstigning på en generasjon, og for enkelte varegrupper er prisene allerede skyhøye i forhold til hva folk er vant til.

Prisen på drivstoff til biler har gått opp med 50% på ett år og prisen på bruktbiler er opp 26%.

https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2021-11-20_12-02-27.jpg?itok=L3Mk7BDM

Boligprisene går også rett opp, i populære områder over 30% hittil i år. Finansbanken Goldman Sachs sier at «inflasjonen vil bli verre kommende vinter».

Det er bare ett år siden Joe Biden lovte at prisene ville gå ned og at levestandarden opp.

På mange områder merkes også vareknappheten foran julefeiringa i USA.

Ifølge Shadowstats som beregner inflasjonen slik den ble beregnet på 1980-tallet er nå den virkelige inflasjonen i USA nesten 15%.

Industrijobbene forsvinner

Det forsvant 578.000 jobber i USAs industri i 2020. En rapport fra Deloitte og The Manufacturing Institute (MI) som nylig ble publisert sier at 2,1 millioner industriarbeidsplasser vil stå tomme i 2030. Det mangler 80.000 lastebilsjåfører for å ta unna den forsyningskrisa USA opplever nå.

Spotprisen for å frakte en konteiner fra Kina til USA er nå 20.000 dollar, eller en 500% økning fra i fjor. 92% av innbyggerne regner med fortsatte problemer med vareforsyninga.

Redning fra Russland

En russisk flåte av tankskip, som fraktet den største mengden diesel til USA på mange år, er på vei til den amerikanske østkysten for å bidra til å lindre en drivstoffmangel som har ført til at prisene i landet har steget voldsomt.

En flåte på fire tankskip lastet med 2 millioner fat russisk diesel skal ankomme New York, New Haven og Connecticut neste uke, rapporterte Bloomberg, med henvisning til data fra energilast-sporingsbyrået Vortexa. «Russland er bedre posisjonert til å levere diesel enn andre raffinerier i Europa på grunn av sin tilgang til billig naturgass,» sa Clay Seigle, administrerende direktør for Vortexa i Houston.

«Det er veldig sjelden vi ser så store volumer komme til østkysten,» la han til. Den russiske forsendelsen av diesel er på vei til USA på et tidspunkt da lagrene på østkysten, den største importregionen i USA, er nær de laveste sesongmessig siden 2017.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.