«Helselov» i Victoria i Australia gir regjeringa myndighet til å utøve et totalt diktatur

0

I delstaten Victoria i Australia har regjeringa foreslått en lov med det intetsigende navnet Public Health and Wellbeing Amendment (Pandemic Management) Bill 2021. Det er i virkeligheten en lov som gir delstatsregjeringa uinnskrenkede rettigheter til å innføre et vidtrekkende diktatur. Delstaten Victoria har 6,6 millioner innbyggere og har Melbourne som hovedstad.

Christopher Blanden, som er president i skrankeadvokatenes forening i delstaten, sier at «Stasi ville ha vært mer enn glade dersom de hadde vært gitt så vidtrekkende makt. Dette er ekstraordinært.»

Steph Ryan, som er parlamentsmedlem for partiet The Nationals, holdt denne talen i parlamentet 28. oktober 2021:

En full transkribering av talen finnes her.

Ryan sa blant annet:

Jeg føler meg sjuk over at vi har denne debatten. Jeg tror aldri det noen gang har vært et lovverk foran dette kammeret som jeg har vært mer heftig motstander av. Jeg føler meg sjuk over at Labour-parlamentsmedlemmer ikke er modige nok til å stå frem og snakke sannheten om denne lovgivningen. Jeg bryr meg ikke om du tror at statsministerens håndtering av denne pandemien har vært ufeilbarlig. Jeg bryr meg ikke om du står sammen med Dan. Jeg bryr meg ikke om du synes han er det beste siden oppskåret brød. Sannheten er at denne lovgivninga handler om å gi statsministeren og helseministeren muligheten til å styre ved dekret. Er det den makta du ønsker å gi til enhver fremtidig statsminister og helseminister? Det spiller ingen rolle hva du synes om statsministeren. Dette handler ikke engang om den nåværende regjeringa. Dette handler om håndtering av pandemier, men også muligheten til å utløse disse kreftene for all tid inn i fremtidan. Det handler om regimet det har potensial til å sette opp her i denne staten. Det er det som står på spill her. Er det det vi ønsker som viktorianere?

Dette lovforslaget lar regjeringa erklære en pandemi i Victoria og gi ordre om lockdown sjøl når det ikke er noen sjukdom her. Ja, helsesjefen må publisere rådene sine innen 14 dager etter at ordrene er gitt, men rådet, sjøl om det strider mot beslutningene til statsministeren eller helseministeren, ugyldiggjør ikke disse beslutningene hvis det ikke gir støtte til dem.

Ekstreme bøter eller fengsel

Lovforslaget gir regjeringa rett til å gi ordre ut fra attributter – ting som rase, kjønn, seksualitet. Hvordan i all verden kan folk støtte det? Hvordan i all verden kan medlemmer av opposisjonen støtte det? Det er ekstraordinært. Det gir ingen rett til å anke til domstoler for personer som er fengslet. Den setter opp et strafferegime med bøter som vil føre til at en person står overfor mer enn $90 000 i bot. Det vil sende de fleste vanlige viktorianere i fengsel. Hvem har råd til en bot på 90 000 dollar? Regjeringa sier: ‘Ikke bekymre dere. Dette gjelder de verste bruddene. Vel, det er ikke det lovverket sier. Det er ekstraordinært. Jeg kan ikke tro at opposisjonen ikke er modige nok til å stå fram og snakke ut om det. Jeg forutsetter at medlemmet for Altona kommer til å snakke om dette lovverket. Hun har vært riksadvokat; hun har vært advokat. Hun kan umulig være enig i dette; hun kan ikke. Hvor er verdiene dine?

Avskaffelse av det liberale demokratiet

Ryan sa videre:

Det er ingen parlamentarisk kontroll med disse maktene. Lovforslaget setter ned en rådgivende komité av personer oppnevnt av statsministeren og helseministeren, og de trenger ikke engang å følge deres råd – det er bare en rådgivende komité. Sentralt i et liberalt demokrati er troen på maktfordeling, og sentralt i et liberalt demokrati er en motstand mot maktkonsentrasjon. Sentralt i et liberalt demokrati er den utøvende maktas ansvar overfor parlamentet. Sentralt i et liberalt demokrati er bevaring av følgende rettigheter: frihet til å kritisere regjeringa, frihet fra vilkårlig arrestasjon, trosfrihet, rett til en rettferdig rettergang, rett til forsamling, bevegelsesfrihet. Dette lovforslaget gir regjeringen makta til å kaste ut hver og en av disse rettighetene ved dekret, og det er ingen kontroll med utøvelsen av denne makta. Vi skal skal liksom tenke kritisk her vi står nå. Vi skal komme hit, representere våre velgere og tenke kritisk. Det var derfor folk valgte oss. Slutt å være sauer!

Bestemor flyktet fra Mussolini, jeg er glad hun ikke opplever dette

Den irske filosofen Edmund Burke sa: «Folket gir aldri opp sine friheter, uten under en eller annen villfarelse». De på motsatt side forteller oss at myndighet uten sidestykke kreves i tider uten sidestykke. Regjeringer presenterer alltid tvingende grunner til å konsentrere makta. Min bestemor kom til dette landet på flukt fra Mussolini, og jeg er glad for at hun ikke er i live i dag for å se hva som skjer. Det er jeg virkelig. Jeg tror hun ville blitt helt forferdet. Jeg har ærlig talt aldri trodd at folket som ble valgt til dette kammeret ville mene at det er hensiktsmessig å gi statsministeren og helseministeren den slags makt til å låse folk inne, fengsle dem og avlyse protester uten parlamentets kontroll og motvekt— å frata folk deres mest grunnleggende rettigheter uten parlamentets tilsyn og kontroll. Uthulingen av folks friheter skjer ikke over natta; det skjer gradvis.

Kan være et bilde av tekst

«Problemet er ikke den autoritære, men de autoritære personlighetene som følger ham»

I boka Kings, Conquerors, Psychopaths skriver forfatteren Joseph N. Abraham:

Det virkelige problemet er ikke de autoritære, men de autoritære personlighetene som følger ham. Hvis folk ikke blindt følger og adlyder despoten, er han irrelevant. Hvorfor knytter vi oss til demagoger og sjarlataner? Hvorfor forsvarer vi selv deres mest åpenbare hykleri og løgner? Svaret finnes i sivilisasjonens historie. De siste 10 000 årene risikerte de som var uenige med kongen eller hans adelsmenn ruin og død. Men det er bare en del av svaret. Den andre delen er at til tross for våre romantiske tradisjoner, var konger og erobrere ondskapsfulle kriminelle. De representerer de ondeste psykopatene, narsissistene og sadistene i menneskehetens historie.

Hvis ikke folk fulgte diktatorspirene, ville makta deres sprekke slik troll sprekker for sola. Problemet er ikke de ekstreme maktpersonene med finanskapital og militærmakt i ryggen, men alle de som uten å mukke underkaster seg dem, slik vi nå ser det i Australia. Eller alle de her hjemme som uten å kny godtar at regjeringa bryter grunnloven og erstatter rettsstaten med en smittevernstat.

Les også: Australia bygger konsentrasjonsleire kalt karantene-fasiliteter

Kampen mot koronadiktaturet i Australia

Forrige artikkelDiktatoriske tiltak i Russland
Neste artikkelResetts fascinasjon for «borgerkrig»