Diktatoriske tiltak i Russland

0
Boligblokk i Moskva

Denne gangen ingen kritikk fra Vesten.

Moskvas ordfører beordrer husarrest for to millioner uvaksinerte over 60 år i sine høyblokk-boliger til neste vår. Fire måneder er dommen, ikke-vaksinert er forbrytelsen. Sobyanin bekjentgjorde nye restriksjoner på grunn av Coronavirus-situasjonen.

Av Marko Marjanović

Ifølge Sobyanins beregning er 2 av 3 millioner innbyggere I Moskva over 60 år ikke vaksinert. 

Sergei Sobyanin, ordføreren i Moskva, introduserte nye restriksjoner på grunn av Corona-situasjonen i byen. Han offentliggjorde dette på sin blogg 19. oktober. 

Sergei Sobyanin

Mer bestemt så må moskovitter eldre enn 60 år, og innbyggere som lider av kroniske sykdommer holde seg hjemme, mens, som ordføreren spesifiserte, de som er vaksinert eller har hatt Covid-19 i løpet av de siste 6 månedene, er unntatt fra regelen om å bli hjemme. Dette tiltaket vil være gjeldende til 25. februar 2022.


Sobyanin har (igjen) gitt ordre om at firmaer skal innføre hjemmekontor for alle over 60, såfremt de ikke er «kritisk viktige» for produksjonsprosessen, noe som ser ut til å være et digert smutthull (et smutthull som tillater Putin å stille på jobb hvis han noen gang kommer seg ut av Zoom boblen). Siden dette er Russland vil få -om noen- ansatte over 60 -unntatt i regjeringskontorer- bli sendt hjem, men så er da også flertallet av denne aldersgruppen pensjonister og ute av arbeidslivet.

 
Bestemmelsen tillater moskovitter over 60 som er «kritisk viktige» for arbeidsplassen å forlate hjemmet for å dra på jobb, mens alle andre bare kan gå ut for å oppsøke helsetjenester, handle mat, ta ut søppelet, mosjonere eller lufte kjæledyr.

 
Dette gjør Moskva by til iallfall den tredje regionen i Russland som innfører generell husarrest-ordre for sine uvaksinerte eldre innbyggere. Men til forskjell fra bestemmelsene i Tatarstan og Mari El, spesifiserer ikke reglene i Moskva at eldre bare kan lufte hunden innenfor en 100 meters radius fra hjemmet, og bare handle mat i den nærmeste matvarebutikken. På den annen side gjelder reglene i Moskva alle uvaksinerte over 60, mens aldersgrensen i andre regioner er 65 år. 

Her skal de oppholde seg i 4 måneder, ifølge ordføreren.


Bestemmelsen er naturligvis ikke gjennomførbar, og vil i stor grad bli ignorert. Den er et eksempel på den edle kunst å skaffe seg ryggdekning. Den vil ikke bli fulgt, og selv om den ble adlydt, ville den ikke ha redusert dødstallene. Men den gir Sob anledning til å si at han har gjort alt som sto i hans makt, og at alt ville ha blitt så mye bedre dersom hans drastiske ideer hadde blitt etterlevd. 


Når det er sagt, bare det å offentliggjøre sinnssykt diktatoriske forslag som i all hovedsak er ineffektive er likevel en alvorlig handling. Det forteller noe om hvor liten betydning ideer om begrensning av regjeringens makt, eller bare respekt for de eldre, har blant skruppelløse politikere i Russland. Det faktum at de ikke har mange nok ansatte lakeier til å gjennomføre sine åndssvake ideer er bare en beskjeden trøst. 

Rotta er faktisk frekk nok til å avslutte kunngjøringen om fire-måneders innesperring av eldre ved å henvende seg til dem på denne måten:

Dmitry Peskov - Wikipedia
Dimitry Peskov


Mine kjære bestemødre og bestefedre, jeg er fullstendig klar over hvor kjedelige og ubehagelige de nåværende restriksjonene er. Men det er rett og slett ingen annen måte å redde dere fra alvorlig sykdom. Vær så snill å ta vaksinen. På den måten beskytter du din helse og vil være i stand til å opprettholde din vanlige livsstil. 
Ta vare på deg selv og dine kjære. Din ordfører, Sergei Sobyanin.

Hvis du lurer på hvor Putin er i alt dette, så er det ingen stor usikkerhet om det. Presidentens talsmann Peskov har forklart at ikke noe tiltak som oppfordrer til vaksinering kan kalles et dårlig tiltak:


«Alle tiltak er gode. Alle tiltak som kan motivere flere til å bli vaksinert er gode. Og bare vaksinering redder deg fra å dø.»

I krigen for å få mer Sputnik (den russiske vaksinen, red) inn i flere armer er alt tillatt. Det er ikke mulig for en regional tjenestemann å gjøre noe galt ved å «oppfordre» til vaksinering. Respekt for de gamle? Borgernes hellige verdighet? Hva er det for noe?

Oversatt av Henning Nielsen for Derimot.no.

Moscow Mayor Restricts 2 Million Unvaccinated Over 60s to Their Towerblock Apartments Until Spring

Les også: Belarus Cancels Compulsory Face Diapers Days After Lukashenko’s Public Dressing Down of Health Minister

Forrige artikkelMedlemmer av EU-parlamentet fordømmer koronapassene
Neste artikkel«Helselov» i Victoria i Australia gir regjeringa myndighet til å utøve et totalt diktatur