Havnearbeiderne i Italia streiker mot #GreenPass

0
Fra havnearbeidernes demonstrasjon og streik i Trieste

Fra 15. oktober 2021 er det obligatorisk med koronapasset #GreenPass på alle offentlige og private arbeidsplasser i Italia. Fra denne dagen blir Italia det første landet i Europa hvor du trenger et koronapass, eller et «#GreenPass» som det heter på ny-italiensk, for ikke bare å få tilgang til de fleste offentlige områder (slik det allerede er tilfellet for alle borgere over 12 år) men alle arbeidsplasser også, offentlige eller private. Passet viser at du har blitt vaksinert mot covid-19, nylig har testet negativt eller har kommet deg etter sykdommen i løpet av de siste seks månedene. Alle uten et slikt pass risikerer å bli satt på ulønnet permisjon og få bøter på så mye som 1500 euro.

Havnearbeiderne i Italias viktigste havner har møtt koronapasset med omfattende streiker og store demonstrasjoner. Det begynte i Trieste og fortsatte med Ancona og Genova. Her er et bilde fra streiken og demonstrasjonen på havna i Trieste:

En havnearbeider skriver på Facebook:

«Blant oss er det mange som har blitt vaksinert, mange som ikke har blitt vaksinert. Vi har lidd gjennom pandemien som alle andre, vi har sett slektninger og venner lide. Vi undervurderer ikke dramaet, men spørsmålet for oss havnearbeidere, for arbeiderne, er et annet.

Vi er lei av autoritære handlinger mot arbeidere. Først Jobs-Act (arbeidslivsloven, o.a.), deretter de beryktede sikkerhetsdekretene, politiske oppsigelser, det kontinuerlige angrepet på kampvillige fagforeninger, rettslig etterforskning, dødsfall på jobber, sjefer som mobber, våpenhandel … nå GreenPass som bare er enda et verktøy for sjefene for å splitte og slå ned arbeiderne. Vi tror at pandemier må bekjempes med folkehelse med respekt og oppmerksomhet til miljøet, med solidaritet, med bekjempelse av kapitalismen.»

Studenter i Milano støtter havnearbeiderne
Brannfolkene støtter havnearbeiderne:
Innbyggerne i Trieste kommer med mat og drikke til havnearbeiderne:

Mario Draghi er finanskapitalens og den internasjonale elitens mann

Representanter for det politiske maktapparatet, helsebyråkratiet og hovedstrømsmediene har åpent anklaget de uvaksinerte for å være «rotter», «undermennesker» og «kriminellev, som fortjener å bli «ekskludert fra det offentlige liv» og «fra den nasjonale helsevesenet» og til og med «dø som fluer». Både statsminister Mario Draghi og presidenten Sergio Mattarella har anklaget de uvaksinerte for å «sette andres liv i fare» (et krav basert på den feilaktige antakelsen om at de vaksinerte ikke er smittsomme).

Statsminister Mario Draghi tilhører virkelig den internasjonale finanskapitalens indre krets. Han har vært finansminister i Italia, sentralbanksjef i Italia, direktør i Goldman Sachs, sentralbanksjef i Den europeiske sentralbanken, Italias direktør i Verdensbanken, direktør i Den asiatiske utviklingsbanken og er medlem av Group of Thirty, grunnlagt av Rockefeller Foundation. Han er medlem av Bilderberg-gruppa, der det allerede i 2019 ble diskutert at han skulle overta som statsminister i Italia, og han er medlem av Trilateralkommisjonen.

Les: Trilateralkommisjonen ved en av dem

Mario Draghi er med andre ord arketypen på oligarkenes maktpolitikere. Og det er han som driver igjennom de mest brutale lovene Italia har hatt siden Benito Mussolinis tid, ja noen av dem går enda lengre enn sjøl Il Duce var i stand til å gjøre.

Forrige artikkelSør-Kina havet: Sentrum for en kommende storkonflikt USA – Kina?
Neste artikkel«Vi er støv på sjakkbrettet» – brev fra en russisk kvinne bosatt i Ukraina