‘F ** k the jab!’: KAOS i Australia da bygningsarbeidere protesterte mot vaksinetvang

0
Fra demonstrasjonen mot vaksinetvang i Melbourne / Ruptly-video

En voldelig protest mot obligatorisk Covid-19-vaksinasjon brøt ut utenfor et fagforeningskontor i Melbourne mandag, etter at det ble kunngjort at bygningsarbeidere måtte vaksineres for å fortsette jobben sin.

Demonstranter iført arbeidsklær knuste vinduer og sang “We are union!” og “F**k the jab,” og kastet gjenstander mot Fagforeningskontoret til konstruksjon, skogbruk, maritim, gruve- og energiforening (CFMEU). Forbundets tjenestemenn forsøkte å sperre dørene og brukte en brannslukningsapparat til å sprøyte mot demonstrantene.

Andre prøvde å dempe situasjonen og stoppe den voldelige konfrontasjonen, men uten resultat.

Opprørspolitiet i Melbourne kom til slutt til stedet og ble satt inn mot demonstrantene med skjold, batonger og våpen.

CFMEUs nasjonale byggesekretær Dave Noonan la skylden på volden på «ekstreme høyreekstreme», og hevdet at mengden «ble sterkt infiltrert av nynazister og andre høyreekstreme grupper» og at bare «et mindretall av dem som deltok var faktiske fagforeningsmedlemmer.»

I USA har republikanere foreslått sanksjoner mot Australia på grunn av politiets brutale undertrykking av demonstrantene. Ben Kew, som er redaktør for den konservative Florida-avisa El American skrev at

«Det som skjer i Australia er uten sidestykke. Dette en gang blomstrende liberale demokratiet ligner nå mer på et tyrannisk regime. Uansett om det er gjennom sanksjoner, boikotter eller bare diplomatiske advarsler, må verden handle.»

Ett bilde sier mer enn tusen ord…

Bilde

Dette bildet av en politimann som sprøyter gass inn i ansiktet på en forsvarsløs kvinne som ligger på bakken sier mer enn mange ord om hva slags politistat Australia har blitt.

Australia hastegodkjenner en totalitær lov uten sidestykke i landets historie

Med «koronapandemien» og «terrorisme» som påskudd har regjeringa i Australia fått parlamentet til å hastegodkjenne en overvåkinglov som man må til mer klassiske diktaturer for å finne maken til. «Australsk politi kan nå hacke enheten din (telefon, pc, nettbrett), samle inn eller slette dataene dine, overta kontoene dine på sosiale medier – alt uten dommerbeslutning.» Dette skriver nettstedet Tutanota.com.

Lovforslaget om overvåking (identifiser og forstyrr) 2020 gir Australian Federal Police (AFP) og Australian Criminal Intelligence Commission (ACIC) tre nye fullmakter for å håndtere kriminalitet på nettet:

  1. Dataforstyrrelsesordre: gir politiet muligheten til å «forstyrre data» ved å endre, kopiere, legge til eller slette dem.
  2. Nettaktivitetsordre: lar politiet samle etterretning fra enheter eller nettverk som brukes eller sannsynligvis vil bli brukt av de som er omfattet av loven.
  3. Kontoovertakelsesordre: lar politiet ta kontroll over en online konto (f.eks. sosiale medier) for å samle informasjon for etterforskning.

De to australske rettshåndhevelsesorganene AFP og ACIC vil snart ha fullmakt til å endre, legge til, kopiere eller slette dataene dine hvis du skulle bli mistenkt i etterforskningen av en alvorlig forbrytelse.

Det som gjør denne lovgivningen enda verre, er at det ikke er noe rettslig tilsyn. En dataforstyrrelses- eller nettverksaktivitetsordre kan utstedes av et medlem av Administrative Appeals Tribunal, en dommerordre er ikke nødvendig.

Australia utvikler Orwell-staten til nye høyder

Australia er et av de landene som har gått lengst i å bruke «pandemien» til å skape et orwellsk stat av hittil uante dimensjoner. Journalisten Conor Friedersdorf i nettmagasinet The Atlantic forteller om de nye drakoniske tiltakene fra down under.

Nå har et av jordas frieste samfunn, Australia, blitt til et eremittkontinent. Hvor lenge kan et land opprettholde nødrestriksjoner mot innbyggernes liv, mens det fortsatt kaller seg et liberalt demokrati?

Australia prøver ut grensene.

Før 2020 var ideen om Australia alt annet enn å forby innbyggerne fra å forlate landet, en begrensning knyttet til kommunistiske regimer, utenkelig. I dag er det en allment akseptert politikk. «Australias grenser er for tida stengt og internasjonale reiser fra Australia forblir strengt kontrollert for å forhindre spredning av COVID-19,» erklærer et regjeringsnettsted.

Ekstrem intern overvåking

Reiser mellom statene i Australia er også sterkt begrenset. Og regjeringa i Sør-Australia, en av landets seks stater, utvikler og tester nå en app så orwelliansk som knapt noen stat i den frie verden har tatt i bruk for å håndheve karanteneregler. Folk i Sør-Australia vil bli tvunget til å laste ned en app som kombinerer ansiktsgjenkjenning og geolokalisering. Staten vil sende dem en tekst tilfeldig, og deretter vil de ha 15 minutter på seg til å ta et bilde av ansiktet sitt på stedet de befinner seg. Skulle de mislykkes, blir den lokale politiavdelinga sendt for å følge opp personlig. «Vi forteller dem ikke hvor ofte eller når de tilfeldigvis må svare innen 15 minutter,» sa statsminister Steven Marshall. «Jeg tror at hver sør-australier burde føle seg ganske stolt over at vi er den nasjonale piloten for den hjemmebaserte karanteneappen.»

Ikke en gang under spanskesjuken

«For å sette dette i perspektiv,» skriver seniorforsker John Lee fra Hudson Institute, «så fungerte både det føderale og de regionale parlamentene som vanlig under to verdenskrigen og spanskesjuken, og portforbud har det aldri vært snakk om.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.