Australia utvikler Orwell-staten til nye høyder

0
En obligatorisk app for geolokasjon og ansiktsgjenkjenning er under utprøving i Sør-Australia. Skjermdump

Australia er et av de landene som har gått lengst i å bruke «pandemien» til å skape et orwellsk stat av hittil uante dimensjoner. Journalisten Conor Friedersdorf i nettmagasinet The Atlantic forteller om de nye drakoniske tiltakene fra down under.

Nå har et av jordas frieste samfunn, Australia, blitt til et eremittkontinent. Hvor lenge kan et land opprettholde nødrestriksjoner mot innbyggernes liv, mens det fortsatt kaller seg et liberalt demokrati?

Australia prøver ut grensene.

Før 2020 var ideen om Australia alt annet enn å forby innbyggerne fra å forlate landet, en begrensning knyttet til kommunistiske regimer, utenkelig. I dag er det en allment akseptert politikk. «Australias grenser er for tida stengt og internasjonale reiser fra Australia forblir strengt kontrollert for å forhindre spredning av COVID-19,» erklærer et regjeringsnettsted.

Ekstrem intern overvåking

Reiser mellom statene i Australia er også sterkt begrenset. Og regjeringa i Sør-Australia, en av landets seks stater, utvikler og tester nå en app så orwelliansk som knapt noen stat i den frie verden har tatt i bruk for å håndheve karanteneregler. Folk i Sør-Australia vil bli tvunget til å laste ned en app som kombinerer ansiktsgjenkjenning og geolokalisering. Staten vil sende dem en tekst tilfeldig, og deretter vil de ha 15 minutter på seg til å ta et bilde av ansiktet sitt på stedet de befinner seg. Skulle de mislykkes, blir den lokale politiavdelinga sendt for å følge opp personlig. «Vi forteller dem ikke hvor ofte eller når de tilfeldigvis må svare innen 15 minutter,» sa statsminister Steven Marshall. «Jeg tror at hver sør-australier burde føle seg ganske stolt over at vi er den nasjonale piloten for den hjemmebaserte karanteneappen.»

Ikke en gang under spanskesjuken

«For å sette dette i perspektiv,» skriver seniorforsker John Lee fra Hudson Institute, «så fungerte både det føderale og de regionale parlamentene som vanlig under to verdenskrigen og spanskesjuken, og portforbud har det aldri vært snakk om.»

Australia hastegodkjenner en totalitær lov uten sidestykke i landets historie

Med «koronapandemien» og «terrorisme» som påskudd har regjeringa i Australia fått parlamentet til å hastegodkjenne en overvåkinglov som man må til mer klassiske diktaturer for å finne maken til. «Australsk politi kan nå hacke enheten din (telefon, pc, nettbrett), samle inn eller slette dataene dine, overta kontoene dine på sosiale medier – alt uten dommerbeslutning.» Dette skriver nettstedet Tutanota.com.

Les også: Gizmodo: The Government Just Approved A Bunch Of New Cyber-Spying Powers For Police

The Guardian: Australian powers to spy on cybercrime suspects given green light

Vax-entration Camps? Australian Government Builds “Mandatory Quarantine Facilities”, Officials Say Jab Is “Golden Ticket to Freedom”

Prinsippskisse av de foreslåtte interneringsleirene som den australske regjeringa planlegger.

Kilde: Alternative Quarantine Accommodation Hub

Australias moderne historie startet som en straffekoloni, og sannelig ser det ut til at landets myndigheter er på god vei til å gjøre det til en moderne straffekoloni, men med en mye mer ekstrem kontroll over og undertrykking av innbyggerne.

Fra protestene i Melbourne mot lockdownpolitikken:

Lederartikkel i avisa The Age: Victoria can’t go on like this

Forrige artikkelKom coronaviruset fra et laboratorium?
Neste artikkelGeorge Soros forbannet på Kinas innskrenking av markedsøkonomien