Tysklands største avis ber alle barn om tilgivelse

0

Sjefredaktør Julian Reichelt i Tysklands største avis, BILD, publiserte i mai 2021 en stort oppslått artikkel og en video der han ber alle barn om tilgivelse fordi hans avis og den tyske regjeringa har sviktet dem. Her er artikkelen og videoen følger under den.

Av Julian Reichelt.

Jeg vil si til millioner av barn i dette landet, som vi alle er ansvarlige for som samfunn, hva vår føderale regjering og vår kansler ennå ikke har våget å si: Vi ber om tilgivelse. Vi ber om tilgivelse i halvannet år av en politikk som har gjort dere til ofre.

Til ofre for vold, omsorgssvikt, isolasjon, følelsesmessig ensomhet. For politikk og medier som rapporterer at den i dag, som gift, gir deg følelsen av at du er en livsfare for samfunnet vårt.

Julian Reichelt. © Superbass / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons)

Det er dere ikke, ikke la dere overbevise. Vi må beskytte dere, ikke dere oss.

Vi skammer oss som samfunn

Jeg vil si det så tydelig som mulig: Hva har blitt gjort mot dere barn av en regjering som vi som foreldre også har valgt og fremfor alt for dere, som vi tilsynelatende ikke har kritisert skarpt nok for lukkede skoler og lukkede fotballbaner, gjør oss som samfunn til skamme.

Siden pandemien begynte i mars 2020, har tjue mennesker under 20 år dødd av eller med korona i Tyskland. 152 barn under 14 år ble drept i 2020, førti flere enn i samme periode i 2019.

De står for det barna går gjennom den dag i dag i de isolerte og lukkede rommene i lockdown, i små sosiale boliger, men også i romslige hus der innestenging tydeligvis har sluppet løs vold uten at tilflukts- og beskyttelsesrommene er åpne.

De drepte barna representerer alle de misbrukte barna, hvis blåmerker og skrubbsår ingen lærer, ingen fotballtrener kunne se og rapportere.

«Lukk skoler sist og åpne dem først» – våre regjeringer i Berlin og i forbundsstatene bryter dette løftet hver dag.

Ølhager er fulle, klasserommene er tomme.

Svenskene stengte aldri skolene sine. De har levd opp til sitt ansvar overfor barna. Det har vi ikke. Barneministeren har nettopp forlatt kontoret sitt for tidlig for å kunne forberede en valgkamp uforstyrret av anklager om doktorgradsoppgaver. Franziska Giffey dro uten å legge igjen en post-it med to setninger om hva som kunne ha vært bedre for barn. Det finnes ikke mer kyniske uttrykk for likegyldighet overfor dem som er betrodd dem.

Framfor alt har det som har skjedd med barna våre har mange folk, også BILD advart om. Men ingenting skjedde. Var det noe Merkel-toppmøte for barn? Nei. I stedet ble barna våre fortalt at hvis de våget å være barn, å møte vennene sine, ville de drepe bestemor. Ingenting av dette har noen gang blitt vitenskapelig bevist. Det var bare lett å si det fordi barn ikke kjemper tilbake og ikke stemmer.

Propagandaslagord mot barn

Mitt spørsmål til våre politikere er: Hvem vil fortelle et barn med knuste ben i ansiktet at undervisning er et spørsmål for føderale stater og kommuner?

Venner forteller meg om tenåringssønnene sine som trente fem ganger i uken frem til pandemien og nå ikke lenger. Din pubertetsenergi, sinne og fortvilelse tømmes innover, i stedet for i en ball, i et skudd på mål. Vi må endelig innse at vi skaper følelsesmessige vrak der.

Når staten tar bort et barns rettigheter, må den bevise at det avverger en umiddelbar, konkret fare. Noe bevis for dette har aldri blitt fremlagt. Det ble erstattet av propagandaslagord om barnet som en pandemisk driver. De som ønsket å motsi ble ikke invitert til regjeringas ekspertpanel.

Jeg opplevde personlig hva alt dette egentlig forårsaket da jeg fikk besøke de imponerende hverdagsheltene i «Arche» i Berlin-Hellersdorf for noen uker siden. De fattigste barna i vårt rike land, som ellers fant struktur, pålitelighet, tilflukt og mat (!) der hver dag, kommer sannsynligvis bare en gang annenhver uke under pandemien. Og bare fordi ingen i politikken brydde seg om hvordan man kan gjøre det bedre.

Du må se en niåring si «Jeg elsker deg, du er min beste venn» til deg etter å ha lekt kort med ham i to timer for å få en ide om hvor ensomme disse barna er.

Vår føderale regjering er bare på plass i noen uker. Jeg ber henne om å endelig, endelig, endelig bruke den lille gjenværende tiden og all sin styrke til barna og å gjøre alt for å helbrede det hun har gjort mot de yngste og svakeste. Våre politikere bør åpne skoler og treningssentre i stedet for kampanjeboder. Ellers vil de ha en ruinmark av barnesjeler på samvittigheten og i historiebøkene.

Videoen:

Forrige artikkelBiden innfører nye sanksjoner mot Cuba. Han sier «Det vil komme mer».
Neste artikkelHva mener partiene om vern av privatsfæren og sporing av befolkningen?
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.