Biden innfører nye sanksjoner mot Cuba. Han sier «Det vil komme mer».

0
Havana 11. juli 2021: Demonstrasjon mot sanksjonspolitikken til USA og for Cubas sjølstendighet.

Tiltakene er Bidens andre runde med sanksjoner mot Cuba.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Biden-administrasjonen innførte nye sanksjoner mot Cuba på fredag (30. juli 2021). Denne gangen er målet landet politistyrke og landets lederskap. Tiltakene er andre runde med sanksjoner etter de protestene mot regjeringen som ble gjennomført  på Cuba tidligere i juli.

Tar man i betraktning at Cuba i flere tiår har hatt lidt under handelsforbud med USA så vil nok sanksjoner mot landets politistyrke vil neppe få stor betydning.

Da han kunngjorde disse sanksjonene ble president Biden spurt om det vill komme mer. «Det vil komme mer om det ikke skjer noen drastiske forandringer på Cuba, noe jeg ikke venter», sa han.

Han sier USA «utvider vår støtte til politiske fanger og dissidenter» på Cuba.

Biden-administrasjonen undersøker også måter å skaffe folk på Cuba adgang til internett. Det er ikke klart hvordan denne planen skal gjennomføres, siden den cubanske regjeringen vil være mot planen. Det er fordi USA har en historie med å bruke sosiale medier til å sette i gang uro i landene de vil hjelpe.

Én ting Biden ikke har gjort er å lette på handelsforbudet mot Cuba, og heller ikke på restriksjoner på pengeoverføringer til  landet. Det ville ha gjort det mye enklere for cubansk-amerikanerne å sende penger til sine familier. Western Union stanset tjenesten med overføringen av penger til Cuba forrige år på grunn av sanksjonene Trump.administrasjonen innførte.

Biden-administrasjonen har nedsatt en «arbeidsgruppe» når det gjelder pengeoverføringer. Og Biden sier han har «bedt Utenriksdepartementet og finansdepartementet forsyne meg , før det er gått en måned, med anbefalinger hvordan vi kan maksimere flommen av pengeoverføringer til det cubanske folket, uten at det cubanske militæret tar sin andel».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no

Forrige artikkelKina gjør Shanghai til forsøkslaboratorium for yuan som verdensvaluta
Neste artikkelTysklands største avis ber alle barn om tilgivelse
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.