Pfizers vaksine godkjent i USA – av de samme som godkjente de dødelige opioidene

0
Foto: Shutterstock

USAs Food and Drug Administration (FDA) har gitt full godkjenning til Pfizer/BioNTechs eksperimentelle vaksine. Dette fikk president Joe Biden til umiddelbart å kreve at alle amerikanere «må vaksinere seg nå». Han oppfordret også de store korporasjonene i USA til å kreve vaksinering for alle ansatte.

Pentagon melder at de vil innføre obligatorisk vaksinasjon for alle medlemmer av de væpnede styrkene. Meldinga fra FDA førte til at Pfizer-aksjene spratt opp 5% i verdi på børsen, mens BioNTech gikk opp så mye som 11%. Pfizer har til nå i 2021 hentet inn mer enn 30 milliarder dollar i økt inntjening.

FDA-leder godkjente også de dødelige opioidene

Det var fungerende sjef for FDA, Janet Woodcock, som til sist godkjente vaksinen. Hun var også med på å godkjenne OxyContin og Fentanyl og hevdet at disse ikke var avhengighetsskapende. Hittil har nærmere 500.000 amerikanere dødd av disse ekstremt avhengighetsskapende legemidlene. Woodcock var tidligere sjef for FDAs Center for Drug Evaluation and Research (CDER) der hun spilte en nøkkelrolle i å godkjenne disse opioidene, også for barn i alderen 11–16. Woodcock jobbet sentralt i FDA da de godkjente Purdue Pharma’s opioid, OxyContin.

En reportasje i 60 minutes på CBS News i februar 2019 gir FDA mye av ansvaret for å starte den katastrofale opioid-skandalen i USA. De intervjuet den tidligere medisinprodusenten Ed Thompson som sa at det var FD som ga grønt lys til den opioid-epidemien som til nå har drept nesten en halv million amerikanere. BigPharma tjente milliarder på milliarder av dollar på disse opioidene.

Woodcock forsvarte FDAs godkjenning av opioidene.

Etter Perdue Pharma fulgte en rekke andre produsenter og distributører av legemidler som øste milliarder av livsfarlige piller ut på markedet. Øyvind Andresen skriver om dette i artikkelen: Den tredje opiumskrigen er ikke slutt:

HBO har nettopp sluppet dokumentaren «The Crime of The Century» i to deler. Det er Alex Gibney som gjennom fire timer avslører den aggresive markedføringa av Oxycontin og andre opiumspreparater.

Purdue Pharma har ført en usedvanlig aggressiv markedskampanje overfor amerikanske leger der mange lot seg bestikke til å bli soldater i opiumskrigen mot sine pasienter. OxyContin ble markedsført som ufarlig, ikke-avhengighetsskapende og som noe som kunne lege enhver smerte, og særlig solgt i områder prega av avindustrialisering og høy ledighet. Det var i første rekke arbeiderklassen som ble ramma, men etter hvert også mennesker fra alle sosiale lag.

Janet Woodcock var direkte delaktig i at OxyContin fikk et så stort gjennomslag. Da hun forsvarte FDAs beslutning sa hun:

«Sjøl om høyere totale daglige doser var forbundet med dødelige utfall, kan det ikke konkluderes med at de høyere totale daglige dosene har en årsakssammenheng med dødsfall, gitt at de andre variablene ikke er målt … det er ingen maksimal dose for opioider.»

Purdue Pharma erklærer seg delaktig i opioidepidemien

I en straffesak i USA har det privateide farmasøytiske selskapet Purdue Pharma erklært seg medskyldige i den opioidepidemien i USA som har tatt hundretusener av liv, melder AP.

Allerede i 2007 ble selskapet idømt en av de største bøtene i bransjens historie på grunn av feilmerking av deres produkt OxyContin. Tre av selskapets ledere ble dømt. Medikamentet kan føre til avhengighet og svært alvorlige helseskader.

Ekstreme lidelser, ekstreme kostnader

Opioidkrisa, som altså har drept nær en halv million mennesker og påført millioner av andre skader og lidelser, er ei krise skapt av en av de mest kriminelle bransjene i verden, den farmasøytiske industrien. Kostnadene er også ekstreme.

Ifølge en rapport fra organisasjonen Altarum, har opioid-krisen i USA kostet det amerikanske samfunnet en billion dollar i årene mellom 2001 og 2017. Bare i 2020 døde 93.000 mennesker av opioider i USA.

Det betyr tusen milliarder dollar.

Den samme rapporten har beregnet at kostnadene fra 2016 til 2020 vil ligge på ytterligere 500 milliarder dollar.

Ifølge en rapport fra organisasjonen Altarum, har opioid-krisen i USA kostet det amerikanske samfunnet en billion dollar i årene mellom 2001 og 2017.

Det betyr tusen milliarder dollar.

Den samme rapporten har beregnet at kostnadene fra 2016 til 2020 vil ligge på ytterligere 500 milliarder dollar.

Kilde: Altarum

Det er altså de ansvarlige for den største medisinske skandalen i USAs historie til nå som har godkjent Pfizers vaksine, og som sikkert også kommer til å gi Modernas vaksine sin godkjenning. Muligheten er definitivt til stede for at denne skandalen vil bli enda større enn opioidskandalen.

De vanlige mistenkte og Oljefondet er med

Blant de største eierne, og dermed de største profitørene, i Pfizer finner vi alle de tre vanlige mistenkte, Vanguard, State Street og BlackRock. Oljefondet er også blant de ti største profitørene. Blant de ti største i BioNTech finner vi Fidelity, BlackRock og Bill & Melinda Gates Foundation Trust (Investment Management).

Viktig, les også: Er FDAs godkjenning av Pfizers vaksine «fake news»?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.