New York City til 150.000 lærere: Ta vaksinen eller finn dere en annen jobb

0

Bare minutter etter at FDA i USA hadde gitt Pfizers «vaksine» endelig godkjenning gikk ledelsen i New York City ute med følgende beskjed til alle ansatte i alle offentlige skoler i byen: Ta vaksinen – eller finn dere en annen jobb! Dette skriver blant annet New York Times.

I henhold til det nye påbudet, vil lærere i byen, så vel som rektorer, andre administratorer, vaktmestere og sentralpersonalet ikke lenger ha mulighet til å underkaste seg ukentlig testing i stedet for å få vaksinen. Det nye mandatet vil påvirke rundt 148.000 ansatte (NYC er hjemmet til det største skoledistriktet i landet, med mer enn 1 million studenter, som vi mistenker at alle vil bli pålagt å få vaksinen når den er godkjent for deres aldersgrupper).

Byen kunngjorde i forrige måned at enhver lærer som unnlot å overholde både vaksinasjonskravet og den nødvendige ukentlige testen for de som ikke fikk vaksinen, ville bli suspendert uten lønn.

«Mens byen hevder sin juridiske myndighet til å etablere dette påbudet, er det mange gjennomføringsdetaljer, inkludert bestemmelser for medisinske unntak, som ved lov må forhandles med UFT og andre fagforeninger, og om nødvendig løses ved voldgift,» sa Michael Mulgrew på vegne av byadministrasjonen i en uttalelse.

Ordfører de Blasio har insistert på at selv om forhandlingene ikke fører fram, vil påbudet fortsatt bli implementert. Meisha Porter, kansleren ved NYCs skoler, sa at hun forventer at et stort antall skoleansatte vil bøye seg for påbudet.

«Jeg forventer ikke mangel på bemanning,» sa Porter. FDAs godkjenning vil sannsynligvis også utløse et krav ved State University of New York og City University of New York – offentlige høyskoler i Empire State – at man må vaksineres før man går på personlige klasser.

Forrige artikkelPfizers vaksine godkjent i USA – av de samme som godkjente de dødelige opioidene
Neste artikkelOpphev koronasertifikatet nå!