Den tyske regjeringa vil frata uvaksinerte grunnleggende rettigheter

0

Den tyske forbundsregjeringa til Angela Merkel har planer om å frata de uvaksinerte retten til å gå på barer, restauranter, eventer og konserter. CDU kanslerkandidat markerer en viss motstand og høster storm.

Det dreier seg om 32 millioner innbyggere, de uvaksinerte i Tyskland. De skal ikke lenger ha de samme rettighetene som de vaksinerte ifølge planer fra den tyske regjeringa.

Avisa Die Welt skriver at vaksinasjon vil bli et krav:

«Derfor, uavhengig av forekomst, fra begynnelsen / midten av september 2021 bør deltakelse på visse arrangementer i hele Tyskland generelt bare være mulig hvis man overholder 3G-regelen (3G: geimpft, genesen oder getestet, det vil si: vaksinert, friske etter covid eller testet).», Sport og arrangementer innendørs, store arrangementer innendørs og utendørs.

For uvaksinerte mennesker kan ytterligere restriksjoner bli nødvendige igjen over visse grenseverdier, avhengig av vaksinasjonshastigheten, forekomsten etter aldersgruppe og frekvensen av alvorlige kliniske tilfeller etter aldersgruppe, ifølge rapporten. Dette inkluderte spesielt kontaktbegrensninger, samt begrensning av deltakelse eller ekskludering fra deltakelse av ikke-vaksinerte personer i arrangementer og i cateringbransjen («2G i stedet for 3G»).

2G istedenfor 3G betyr at negativ test ikke lenger vil være tilstrekkelig for å delta i store deler av det sosiale livet i Tyskland. Det vil si at hvis man ikke er blitt frisk av covid eller er vaksinert, vil man bli ekskludert fra store deler av samfunnslivet.

Kanslerkandidat Laschet: Alle skal ha de samme rettighetene

Kanslerkandidat i CDU, Armin Laschet, sa nylig i et intervjua at man ikke kan ta fra de uvaksinerte de grunnleggende rettighetene, men må behandle dem på samme måte som de vaksinerte. Laschet: Getestete wie Geimpfte behandeln! Typisk nok for holdningene i den tyske eliten, høstet Laschet kraftig kritikk for et så enkelt og grunnleggende standpunkt. Men også i SPD og FDP er det økende motstand mot å innføre segregering.

Det er helseminister Jens Spahn (CDU) som har lagt fram det drastiske forslaget, men tysk presse melder at det er stadig større motstand mot denne segregeringa av landet. Flere av Tysklands 16 forbundsstater er imot forslaget. I Mecklenburg-Vorpommern sier Bremens Andreas Bovenschulte at det er «feil og juridisk ikke tillatt å ekskludere uvaksinerte mennesker fra det offentlige livet».

Den tyske regjeringa har ikke gjort noen juridisk evaluering av den foreslåtte todelinga av samfunnet, og den har heller ikke tatt inn over seg at vaksinerte smitter vel så mye som uvaksinerte. Den vil dessuten måtte regne med den økende motstanden blant folket.

Politiets behandling av fredelige demonstranter i Berlin har vakt avsky, og FNs spesialrapportør om tortur Nils Melzer, er sjokkert over politivolden ved koronademonstrasjonene i Berlin. Dette skriver Berliner Zeitung:

«Noe veldig grunnleggende er i ferd med å gå galt galt. I alle regioner i verden ser det ut til at myndighetene i økende grad ser på sin egen befolkning som fienden.» sier Nils Meltzer.

Vold mot annerledes tenkende og segregering av samfunnet – Tyskland har jo sine tradisjoner, da.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.