FNs spesialrapportør om tortur sjokkert over politivolden i Berlin

0

FNs spesialrapportør om tortur, Nils Melzer, mottok mer enn hundre rapporter om politivold ved koronademonstrasjoner i Berlin. Dette skriver Berliner Zeitung.

«Noe veldig grunnleggende er i ferd med å gå galt galt. I alle regioner i verden ser det ut til at myndighetene i økende grad ser på sin egen befolkning som fienden.» sier Nils Meltzer.

Uttalelsen fra FNs spesialutsending Nils Melzer har ført til mer enn hundre rapporter om politivold etter koronademonstrasjonene i Berlin. Flere av rapportene dreier seg om de samme tilfellene. FN-kommisjonæren har nå til oppgave å undersøke eventuell statlige bruk av overdreven vold og politiangrep, informere den tyske regjeringa om konklusjonene og oppfordre til avklaring, samt straff og oppreisning for regelbrudd.

På forespørsel sa Melzer til Berliner Zeitung at teamet hans hadde mottatt et veldig stort antall rapporter om politivold mot demonstranter ved demonstrasjonen søndag i Berlin:

“Vi skal nå sile gjennom og evaluere materialet. Hver eneste melding og video må verifiseres nøye, og jeg vil også snakke med direkte øyenvitner. Men mitt inntrykk er at det i flere tilfeller er grunn nok til et offisielt inngrep fra min side med den føderale regjeringa. «

FNs kommissær vil henvende seg til den tyske utenriksministeren gjennom den tyske representasjonen ved FN i Genève.

Melzer er «veldig bekymret for utviklinga av politiets operasjoner overfor demonstrasjoner over hele verden». Dette påvirker ikke bare land som Hong Kong, Hviterussland, Colombia og USA med vold mot «Black Lives Matter» -aktivister, men dessverre også Corona -demonstrasjonene i Europa.

Melzer: “Noe veldig grunnleggende går galt. I alle regioner i verden ser myndighetene tilsynelatende i økende grad på sitt eget folk som en fiende. «

Se også reportasjen til RT.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.