FNs spesialrapportør om tortur sjokkert over politivolden i Berlin

0

FNs spesialrapportør om tortur, Nils Melzer, mottok mer enn hundre rapporter om politivold ved koronademonstrasjoner i Berlin. Dette skriver Berliner Zeitung.

«Noe veldig grunnleggende er i ferd med å gå galt galt. I alle regioner i verden ser det ut til at myndighetene i økende grad ser på sin egen befolkning som fienden.» sier Nils Meltzer.

Uttalelsen fra FNs spesialutsending Nils Melzer har ført til mer enn hundre rapporter om politivold etter koronademonstrasjonene i Berlin. Flere av rapportene dreier seg om de samme tilfellene. FN-kommisjonæren har nå til oppgave å undersøke eventuell statlige bruk av overdreven vold og politiangrep, informere den tyske regjeringa om konklusjonene og oppfordre til avklaring, samt straff og oppreisning for regelbrudd.

På forespørsel sa Melzer til Berliner Zeitung at teamet hans hadde mottatt et veldig stort antall rapporter om politivold mot demonstranter ved demonstrasjonen søndag i Berlin:

“Vi skal nå sile gjennom og evaluere materialet. Hver eneste melding og video må verifiseres nøye, og jeg vil også snakke med direkte øyenvitner. Men mitt inntrykk er at det i flere tilfeller er grunn nok til et offisielt inngrep fra min side med den føderale regjeringa. «

FNs kommissær vil henvende seg til den tyske utenriksministeren gjennom den tyske representasjonen ved FN i Genève.

Melzer er «veldig bekymret for utviklinga av politiets operasjoner overfor demonstrasjoner over hele verden». Dette påvirker ikke bare land som Hong Kong, Hviterussland, Colombia og USA med vold mot «Black Lives Matter» -aktivister, men dessverre også Corona -demonstrasjonene i Europa.

Melzer: “Noe veldig grunnleggende går galt. I alle regioner i verden ser myndighetene tilsynelatende i økende grad på sitt eget folk som en fiende. «

Se også reportasjen til RT.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEngel i bobil
Neste artikkelLondons borgermester: – Å unnlate å bruke maske på undergrunnsbanen er en forbrytelse
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).