Amnesty krever at Biden frafaller tiltalen mot Julian Assange

0

I forbindelse med den forberedende høringa i Høyesterett i Storbritannia i forbindelse med saka mot varsleren og journalisten Julian Assange, gjentar Amnesty International sitt krav til USAs regjering om å frafalle den politisk motiverte tiltalen mot ham. Organisasjonen skriver:

Dette forsøket fra den amerikanske regjeringen på å få domstolen til å omgjøre sin avgjørelse om ikke å tillate Julian Assanges utlevering på grunnlag av nye diplomatiske forsikringer, er et åpenbart juridisk triks. Gitt at den amerikanske regjeringa har forbeholdt seg retten til å beholde Julian Assange i et maksimal sikkerhetsanlegg og utsette ham for spesielle administrative tiltak, er disse forsikringene iboende upålitelige.

«Denne useriøse anken bør avvises av retten, og president Biden bør benytte anledningen til å droppe disse politisk motiverte anklagene som har satt mediefrihet og ytringsfrihet i havna. –

President Obama åpnet etterforskningen av Julian Assange. President Trump anklaget ham. Det er nå på tide at president Biden gjør det riktige og avslutter denne farseaktige rettsprosessen som aldri burde vært startet i utgangspunktet.

«Amnesty Internationals nylige arbeid med Pegasus-prosjektet er bare det siste eksemplet som avslører hva noen stater vil gjøre utenfor offentlighetens blikk. Det forsterker den viktige betydningen av varslere, granskende journalister og utgivere for å stille gjerningsmennene bak brudd på menneskerettighetene til ansvar.»

I begrunnelsen for vedtaket skriver Amnesty blant annet:

Den amerikanske kravet om utlevering er basert på anklager som er direkte knyttet til publisering av lekket klassifiserte dokumenter som en del av Assanges arbeid med WikiLeaks. Å offentliggjøre informasjon som er i allmenn interesse er en hjørnestein i mediefrihet og allmennhetens rett til informasjon om myndigheters feil. Publisering av informasjon i allmenn interesse er beskyttet i henhold til internasjonal menneskerettighetslovgivning og bør ikke kriminaliseres.

Les mer om Julian Assange og saka mot ham på steigan.no. Ingen annen avis eller mediekanal i Norge har gitt denne saka så bred og omfattende dekning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSveitsiske politifolk: Vi vil ikke håndheve koronareglene hvis de bryter med folks rettigheter
Neste artikkelDen rasistiske kampesteinen og det politiske woke-viruset