USA forsyner al-Qaida i Syria med nye våpen

0

Pentagon kjøper våpen til en verdi av 2,8 milliarder dollar til konfliktsoner over hele verden. De fleste våpnene er bestemt for Syria.


Arms Watch er en uavhengig journalistorgnisasjon som ble grunnlagt av den bulgarske journalisten Dilyana Gaytandzhieva for å granske den hemmelige våpentrafikken som drives av regjeringer og våpenhandlere. De har et nettverk av modige folk som skaffer kvalitetssikret informasjon, av og til med fare for sine liv.


En rekke propagandavideoer publisert av Hayat Tahrir Al Sham (tidligere kjent som Al Nusra Front – Al Qaida-grenen i Syria) viser at terroristene allerede har blitt forsynt med sofistikerte amerikanske TOW-antitankmissiler.

USA har utpekt Hayat Tahrir al-Sham (HTS) som en terrororganisasjon. Imidlertid vises amerikanske missiler på frontlinjen i Syria og brukes av samme gruppe som er utpekt som terrororganisasjon.

Et USA-laget TOW-missilsystem beslaglagt av syriske tropper under deres offensiv i Urum al-Kubra i Idlib. Provinsen er under kontroll av terrorgruppen HTS. (Telegram)

Disse TOW-våpensystemene ble levert av Raytheon Company til US Marine Corps under en kontrakt på 1,4 milliarder dollar (2012-2019). En del av dem ble senere sendt til Syria.

Mens det amerikanske utenriksdepartementet har oppført Hayat Tahrir al-Sham-leder Abu Mohammad al-Julani som en «Spesielt utpekt global terrorist» og kunngjort en belønning på 10 millioner dollar for informasjon som førte til hans fangenskap, har Jolani-terrorgruppa vært godt utstyrt med USA-produserte raketter i Syria. En rekke konfidensielle lekkasjer de siste årene har allerede avslørt USAs ledende rolle i bevæpning av terrorister i Syria.

Propagandamateriale publisert av Ibba-nyhetsbyrået, knyttet til terrororganisasjonen HTS, viser at HTS-militser er opplært til å betjene amerikanske BGM-71 TOW-våpensystemer, Kornet og Konkurs antitanksystemer i den syriske provinsen Idlib (Telegram @new_militarycolumnist )

Ikke-standardiserte våpen

Dokumenter innhentet fra det amerikanske føderale kontraktregisteret avslører at den amerikanske hærens kontrakterende kommando (ACC) Picatinny Arsenal har inngått kontrakt med åtte amerikanske selskaper for å anskaffe ikke-amerikanske standardvåpen fra 2020 til 2025. I henhold til Pentagon-anmodningen W15QKN-19-R-0049 “ Ikke-standardiserte våpen, deler og tilbehør ”, leveransene inkluderer“ konfliktteatre ”.

Pentagon-kontraktører

De amerikanske selskapene, som har til oppgave å levere våpenforsyninger som ikke er amerikanske, er: TLG Worldwide, LLC, Multinational Defense Services LLC, Greystone CS3 LLC, Global Ordnance LLC, UDC USA, Inc., Culmen International, LLC, Blane International Group, Inc ., Sierra Four Industries Corp. Den potensielle verdien av de åtte avtalene er $ 350 millioner for 5 års periode – fra 2020 til 2025.

Ifølge det amerikanske føderale anskaffelsesdatasystemet har de åtte selskapene allerede mottatt ordrer med en anslått verdi på 25 millioner dollar hver eller 200 millioner dollar samlet under det 5 år lange Pentagon-programmet for våpenforsyninger som ikke er amerikanske. Dette er utenlandske våpen som ikke er kompatible med den amerikanske militærstandarden, og kan derfor ikke brukes av den amerikanske hæren, og vil bli levert som militærhjelp til tredjeparter.

Kontraktørene som arbeider under programmet har ikke tillatelse til å publisere eller på annen måte offentliggjøre spesifikk informasjon om kontraktinformasjon, for eksempel mengder med gjenstander eller destinasjoner. Kontraktørene har heller ikke lov til å publisere eller på annen måte offentliggjøre identifiserbare bilder eller identiteter av myndighetspersonell som er involvert i programmet uten spesifikk tillatelse. Dette inkluderer markedsføringsmateriell samt innlegg på sosiale medier.

Sluttbrukersertifikater

Pentagon solicitation beskriver følgende “delivery scenarier”:

15.000 stk. hver 7,62x39mm AK / AKM rifler skal leveres til Podhum, Kroatia. Den amerikanske regjeringen har til hensikt å gi et CAT 1 End User Certificate (EUC) signert av USG for dette kravet. Akseptabel forutsetning for dette kravet er overskytende tilstand eller bedre. Disse elementene kreves raskt.

Kategori 1-sluttbrukerbevis (EUC) utstedes av den amerikanske regjeringen til tredjeparter som er forskjellige fra regjeringer for “forsvarsformål”. Dette betyr praktisk talt at USA kan levere våpen til militante ikke-stater under påskudd «til forsvar».

60 stk. hver 7,62x54R MG-1M maskingevær fra Arsenal, Bulgaria skal leveres til Anniston Army Depot, AL, USA. Den amerikanske regjeringa har til hensikt å bruke disse artiklene til forsvarsformål, inkludert overføring ved hjelp av tilskuddsstøtte, International Military Education and Training (IMET) programmer, Foreign Military Sales (FMS) og andre sikkerhetsassistanse- og bevæpningssamarbeidsmyndigheter, til regjeringa i Burkina Faso. Forslagene bør omfatte en diskusjon av det aktuelle sluttbrukerbeviset og signataren for bruk for å få eksport av disse varene fra Bulgaria til USA gitt den amerikanske regjeringen beregnet bruk for forsvarsformål. Akseptabel forutsetning for dette kravet er at varer må være ny produksjon, produsert etter tildeling av kontrakt.

Interessant, selv om våpnene er ment for “forsvarsformål” for regjeringa i Burkina Faso, skal våpnene leveres til Anniston Army Depot, AL, USA.

16 stk. hvert rumensk produserte, nye produksjon, 12,7×108 mm maskingevær lik DShK (M) med tilbehør som skal leveres til Aden Adde / Mogadishu International Airport (MGQ), Somalia med endelig destinasjon for FNs støttekontor for AMISOM UNSOS. Den amerikanske regjeringen har til hensikt å gi et kategori 3-sluttbrukersertifikat signert av Somalias regjering for dette kravet. Akseptabel forutsetning for dette kravet er at varer må være nyproduksjon, produsert etter tildeling av kontrakt.

350 stk. hver RPG-7 bæreraketter skal leveres til Kabul lufthavn i Afghanistan. USAs regjering har til hensikt å gi et kategori 3 sluttbrukerbevis signert av regjeringen i Afghanistan for dette kravet. Akseptabel forutsetning for dette kravet er at varer må være nyproduksjon, produsert etter tildeling av kontrakt.

100 stk. hver SPG-9 bæreraketter skal leveres til Camp Arifjan, Kuwait. Den amerikanske regjeringa har til hensikt å gi et sluttbrukersertifikat for kategori 3 signert av Iraks regjering for dette kravet. Akseptabel betingelse for dette kravet er New Old Stock-tilstand eller bedre. Disse elementene kreves raskt .

Kategori 3-sluttbruker-sertifikat er utstedt av den amerikanske regjeringen «for å levere varen til allierte engasjert sammen med USA i væpnet konflikt med en felles fiende». Interessant, selv om våpnene skal eksporteres med et sluttbrukersertifikat signert av Iraks regjering, er deres destinasjon ikke Irak, men det amerikanske militæret Camp Arifjan i Kuwait.

Kilde: W15QKN19R0049, US Army Contracting Command (ACC) Picatinny Arsenal

Task Force Smoking Gun

Hvorfor planlegger Pentagon å sende 15.000 stk. av rifler i AK47-stil (fra Bulgaria og Serbia) til et depot i Podhum, Kroatia, selv om Kroatia ikke er sluttbruker av disse riflene?

Pentagon har distribuert en hemmelig US Special Operations Command-enhetskode kalt Task Force Smoking Gun i Kroatia siden 2017 til støtte for US Special Operations Command (USSOCOM) Train and Equip-program i Syria. I følge lekkede e-poster, publisert av Arms Watch i 2019, har Task Force Smoking Gun drevet et våpenlager i den kroatiske byen Podhum nær Rijeka lufthavn, hvorfra Pentagon-bestilte amerikanske transportører (Atlas Air og Kalitta Air) har fraktet militær last til den amerikanske flybasen Al Udeid i Qatar.

US Task Force Smoking Gun har fraktet hundrevis av tonn våpen fra Europa til Syria via Qatar på Pentagon-bestilte Kalitta Air-flyreiser fra Rijeka lufthavn i Kroatia.

Ifølge de lekkede dokumentene fra 2019, publisert av Arms Watch, stammer våpnene som Task Force Smoking Gun førte til Syria, fra Serbia. Kjøperne var fire amerikanske selskaper som hadde fått kontrakt med den amerikanske regjeringen om å levere ikke-amerikanske standardvåpen (våpen som ikke ble brukt av den amerikanske hæren) – Sierra Four Industries, Orbital ATK, Global Ordnance og UDC.

Lekkede pass avslørte hvilke amerikanske regjeringstjenestemenn og private entreprenører som hadde bestilt, inspisert og akseptert våpnene. De samme navnene har blitt oppført av Pentagon som mottakere av en US Central Command-pris i anerkjennelse for deres støtte til Syrian Train and Equip-programmet – det amerikanske programmet for bevæpning av militante i Syria.

De nye Pentagon-kontraktene for 2020 for bulgarske og serbiske rifler, bestemt til Podhum, Kroatia, er tildelt de samme amerikanske selskapene: Sierra Four Industries, Global Ordnance og UDC, som allerede har blitt utsatt for ulovlig våpenforsyning til Syria.

Al Qaida i Syria

Den viktigste aktive militære gruppa i Syria er for øyeblikket Hayat Tahrir al-Sham (HTS) i Idlib. Terrorgruppa var tidligere kjent som Al Nusra Front – Al Qaida-filialen i Syria, men omdøpte seg til HTS for å motta fritt militærhjelp fra vestlige land. Dette reiser spørsmål om Al Qaida vil være mottaker av disse våpnene i Syria.

Jeg er en uavhengig journalist og jobber ikke for regjeringer eller selskaper. Hvis du vil støtte arbeidet mitt, kan du gå til  donasjonssiden  eller  bli frivillig . Takk skal du ha! Hvis du vil følge meg på Telegram, kan du abonnere på Arms Watch Telegram-kanalen ved hjelp av lenken: https://t.me/armswatch

Les også: USA overfører leiesoldater fra Libya til Europa

Nye lekkasjer fra Pentagons biolaboratorium i Georgia

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIsrael setter inn halvautomatiske krigerroboter mot palestinerne
Neste artikkelUSA vil blåse liv i imperialistprosjekt fra trettitallet – øvelse «Sea Breeze» er i gang
Dilyana Gaitandjieva er en undersøkende journalist fra Bulgaria. Hun har jobbet som militærkorrespondent i Syria, Libya og Gaza. Mens han dekket krigen i Syria, dokumenterte han krigsforbrytelser og publiserte dokumenter på 350 diplomatiske flyvninger med våpen som nådde terrororganisasjoner i Syria og Jemen. Hun har skapt nettmagasinet Objektivno.BG