Nye lekkasjer fra Pentagons biolaboratorium i Georgia

0
Lugar Center i Tblisi, Georgia. Foto: Dilyana Gaytandzhieva

Den bulgarske journalisten Dilyana Gaytandzhieva har enda en gang avslørt noe av virksomheten til Pentagons biolaboratorium i Georgia i Kaukasus.

Lekkede eposter mellom Lugar Center, som er Pentagons biolaboratorium i Georgias hovedstad Tblisi, USAs ambassade i landet og Georgias helsedepartement avslører nye detaljer om det hemmelige Pentagon-programmet der.

Pentagon har planer om å gjøre Georgia til sitt største oversjøiske biologiske forskningssenter og kombinere militære ressurser med ressursene til US Centers for Disease Control (CDC) i Georgia.

Lugar Center er ett av USAs biolaboratorier i 25 forskjellige land. De finansieres over US Defense Threat Reduction Agency (DTRA) i et militært program som har et budsjett på 2,1 milliarder dollar.

I Lugar Center forskes det på virus og bakterier som kan brukes som biologiske våpen, slik som kopper, pest, miltbrann, brucella, Francisella tularensis (som gir harepest), CCHF virus (som gir Kongo-Krim blødefeber). Fra 2017 har de også hatt et forskningsprogram på flaggermus og koronavirus.

Alt det Dilyana Gaytandzhieva skriver i artikkelen er underbygd av dokumenter som hun har fått adgang til via lekkasjen og som hun gjengir i faksimile. Hun lover å komme tilbake med mer. Blant de mange dokumentene hun har avslørt tidligere er en patentgodkjennelse av at program som skal bruke droner til å slippe ut giftig mygg. Tidligere har vi publisert noen av hennes andre avsløringer. Vi har ikke registert at andre medier i Norge har gjort det.

Pentagon studerer biologiske våpen i Kasakhstan

USAs ambassade i Georgia smugler frossent blod og virus for militære formål

De mørke hemmelighetene i Porton Down


Forrige artikkelLeppefiskforsker: Et stort økologisk eksperiment !
Neste artikkelThomas Pikettys siste bok, Kapital og ideologi, blir sensurert i Kina