Israel setter inn halvautomatiske krigerroboter mot palestinerne

0
En av de israelske robotene på grensa til Gaza.

En bevæpnet robot utstyrt med optiske sensorer og et 7,62 mm maskingevær er blitt oppdaget på Gaza-grensa av Den demokratiske fronten for frigjøring av Palestina, en sekulær palestinsk marxistisk-leninistisk organisasjon, ifølge  The Times of Israels Emanuel Fabian .

Israels forsvarsstyrke (IDF) ser ut til å ha satt inn en ny semi-autonom robot bakketank kalt Jaguar som patruljerer Gaza-grensa og sørger for at deres soldater unngår skade fra skarpskyterangrep fra Hamas og palestinske islamske Jihad-grupper. 

Jerusalem Post  sier at Israel Aerospace Industries ‘Elta-systemer utvikler det ubemannede bakkekjøretøyet i nært samarbeid med IDFs Ground Forces Command. 

Jaguar militære robot er på et sekshjulet chassis som er tungt og svært manøvrerbart, utstyrt med en våpenenhet, kommunikasjon og sensorer. Et tårn er montert på forsida av roboten og skyter med et,62 mm MAG-maskingevær som kan fjernstyres. 

«Vi har ført an i en banebrytende teknologisk utvikling – en uavhengig robot som reduserer kampsoldatens kontakt med fienden og forhindrer risiko for menneskelige tap,» sier oberstløytnant Nathan Kuperstein, sjef for autonomi og robotikk ved IDFs Land Technology Division. «Den vet til og med å lade seg sjøl – nesten som en iRobot.»

Jaguaren kan brukes til flere typer oppdrag, inkludert, etterretning, overvåking og væpnet rekognosering. 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJoe Biden, forkjempar for menneskerettar
Neste artikkelUSA forsyner al-Qaida i Syria med nye våpen