Rapport: Demokratene og Biden vil bruke sosiale medier til å «slå ned på desinformasjon om vaksinene»

0
Jen Psaki vil ha mer sensur og meningstvang

Det demokratiske partiets ledelse (DNC) og andre allierte av president Joe Biden presser angivelig selskaper som driver sosiale medier og SMS-formidlere til å sensurere det de kaller «vaksinedesinformasjon» på sine plattformer. Dette skriver nettavisa Daily Wire.

Denne innsatsen, som Politico rapporterte om rapportert 12. juli 2021, kommer i forbindelse med at Biden-administrasjonen sliter med å øke vaksinasjonsraten etter å ikke ha nådd målet 4. juli. Som Politico rapporterer:

Biden-allierte grupper, inkludert Den demokratiske nasjonale komiteen, planlegger også å engasjere faktasjekkere mer aggressivt og samarbeide med SMS-formidlere for å fjerne feilinformasjon om vaksiner som spres over sosiale medier og tekstmeldinger. Målet er å sikre at folk som kan ha problemer med å få en vaksinasjon på grunn av for eksempel transportproblemer, vil oppleve at disse hindringene reduseres eller fjernes helt.

Det hvite hus sa 13. juli at det hadde til hensikt å gjennomføre en «dør-til-dør»-vaksinasjonsstrategi, ei kunngjøring som skapte alarm blant mange om at den føderale regjeringa bruker private sjukejournaler og sender føderale agenter til hjemmene til de uvaksinerte. Det hvite hus har siden forsøkt å modifisere dette og sagt at de retter seg mot lokalsamfunn der vaksinasjonsraten er lav og bruker lokale «pålitelige budbringere», og ikke føderale agenter. Talsperson Jen Psaki har benektet at de har tilgang til private sjukejournaler.

Kritikere har hamret løs på Det hvite hus på grunn av denne planen. Psaki har beskyldt kritikere for å spre “unøyaktig desinformasjon” om Det hvite hus’ strategi og later til å ville presse selskapene til å iverksette tiltak mot slike meldinger.

Psaki gikk så langt som til å beskylde dem som kritiserer regjeringas vaksinepolitikk for å ville «drepe mennesker»:

På en pressekonferanse fredag kalte pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, formidlingen av «desinformasjon» en «bjørnetjeneste for landet.» «Det å unnlate å gi nøyaktig folkehelseinformasjon, inkludert om effekten av vaksiner og tilgjengeligheten av dem for mennesker over hele landet … dreper bokstavelig talt mennesker,» sa hun.

Så hvis man informerer om offentlig statistikk som viser at vaksinene dreper mange mennesker, er man altså skyldig i å drepe mennesker. For ikke å snakke om hvor alvorlig det må være hvis man avslører forbrytelsene til den farmasøytiske industrien, som de jo er dømt for utallige ganger i amerikansk rett.

Kommentar: Politikerne, voldsapparatet og de sosiale mediene i en uhellig allianse

Joe Biden og mediene i USA har nylig hyllet demonstrasjoner «for frihet» på Cuba, men frihet i USA har de liten sans for. Det vi ser er en sammenkopling uten sidestykke mellom den sentrale politiske makta, voldsapparatet og de private korporasjonene. Koronakrisa har gitt makthaverne mulighet til langt på vei å oppheve et stort antall demokratiske rettigheter, samtidig som de innfører politistatsmetoder sensur og politisk overvåking som vi bare har sett maken til i fullstendig totalitære stater.

Dette får direkte virkninger også for folk i Norge. Vi har opplevd de siste ukene hvordan det største sosiale mediet av dem alle, nemlig Facebook, har trappet opp sensuren mer enn noen gang tidligere, og helt vanlige, godt underbygde artikler fra steigan.no rammes av dette.

Legg også merke til at «faktasjekkerne», hvilket i USA ikke minst betyr Poynter Institute, må vi anta, knyttes direkte til statens maktapparat som redskaper for å slå ned på andre meninger, analyser og dokumentasjon. Pynter er Gudfar for norske Faktisk.no, som av alle ting har fått støtte fra Institusjonen Fritt ord til å drive denne formen for angivervirksomhet til som tilrettelegger for sensur.

Hvordan kan du forsvare at Fritt Ord gir støtte til sensur og angiveri, Knut Olav Åmås?

Pål SteiganStiftelsen Fritt Ord gir betydelig økonomisk støtte til organisasjonen Faktisk.no.

Forrige artikkelHjernen bak attentatet på Haiti: USA støttet drapet
Neste artikkelUSA stjeler Syrias olje og korn. Tyrkia stjeler vannet.