Hjernen bak attentatet på Haiti: USA støttet drapet

0
Noen medlemmer av drapskommandoen på Haiti. Skjermdump av video fra Miami Herald

Haitis president Jovenel Moïse ble rått og brutalt henrettet av en drapskommando som pepret ham full av kuler fra automatvåpen. Nå tyter det ut USA-agenter fra det råtne treverket i denne affæren.

En av amerikanerne som ble arrestert etter attentatet på Haitis president Jovenel Moïse, var en informant for USAs Drug Enforcement Administration (DEA). Dette skriver Daily Mail.

DEA har innrømmet at en av deres ‘konfidensielle kilder’ var involvert i attentatet, men har nektet for at det hadde satt attentatet og avslørte at han ringte til dem etter drapet, og at de rådet ham til å overgi seg.

Kilder har oppgitt til Miami Herald at Joseph Vincent (55) var DEA-informant.

Vincent hjalp DEA i 2017 med å arrestere Guy Philippe, som ledet et kupp i 2004 mot daværende president Jean Bertrand Aristide, på anklager om narkotikahandel, sa kildene. Vincent var hos det haitiske politiet da Philippe ble overlevert til DEA på en flyplass. Philippe soner nå ni år i et amerikansk føderalt fengsel.

Vincent var en av tre amerikanske borgere som ble arrestert i forrige uke, mistenkt for å ha stått bak onsdagens dødelige angrep på presidentens hjem tidlig om morgenen. De to andre er James Solages (35) og Christian Emmanuel Sanon, en 63 år gammel lege og pastor, som blir beskyldt for å være hjernen bak attentatet. 23 colombianere er også arrestert.

En rekke av de arresterte mistenkte er FBI-informanter, rapporterte CNN.

Opptak fra drapsaksjonen viser en angriper med en amerikansk aksent som roper på engelsk «dette er en DEA-operasjon» da kommandoen ankom presidentens herskapshus.

Haitisk politi sa også at de avdekket en hatt med DEA emblem over den i hjemmet til Sanon.

En medarbeider av Sanon har antydet at Washington støttet drapet på presidentens og sa at deres venn hadde hevdet at oppdraget skulle ‘redde Haiti fra helvete, med støtte fra den amerikanske regjeringa’.

Både amerikanske og haitiske myndigheter insisterte i timene etter attentatet på at DEA ikke var involvert, noe som nærmest er et bekreftende dementi av den klassiske sorten.

Men hvorfor måtte de drepe Moïse? Det finnes det foreløpig ikke noe klart svar på. Men når de legger så mye penger og makt bak en henrettelse av en president, må de ha hatt sterke grunner til det, sett fra sin side.

Les: Ei gruppe væpnede menn drepte Haitis president Jovenel Moïse

Leiesoldater fra Colombia drepte Haitis president


De som drepte Haitis president har tilknytning til USA og oligarkene på øya

Forrige artikkelTyranniets teater – The rape of the mind
Neste artikkelRapport: Demokratene og Biden vil bruke sosiale medier til å «slå ned på desinformasjon om vaksinene»