Italienske filosofer: «Green Pass» tilhører et despotisk regime

0
Filosofen Massimo Cacciari kaster en brannfakkel mot Italias regjering og dens Green Pass.

De to kjente italienske filosofene Massimo Cacciari og Giorgio Agamben går til frontalangrep på den italienske regjeringas vedtak om å innføre vaksinepass, såkalt Green Pass. Passet skal gjøres obligatorisk innendørs på barer og restauranter eller på større arrangementer.

Cacciari sier at dette er noe som tilhører «despotiske regimer». Han og Agamben har undertegnet et opprop fra det filosofiske instituttet i Napoli der de sier at:

Diskriminering av en kategori mennesker, som automatisk blir annenrangs borgere, er i seg selv et veldig alvorlig forhold, hvis konsekvenser kan være dramatiske for hele det demokratiske livet. Vi står overfor den, med det såkalte Green Pass, som innføres med bevisstløs letthet. Hvert despotisk regime har alltid praktisert diskriminering, først kanskje moderat og deretter brutalt. Det er ikke tilfeldig at Kina erklærer at de vil fortsette med sporing og kontroll selv på slutten av pandemien.

Og det vil være verdt å huske det ‘interne passet’ som borgere i Sovjetunionen måtte vise myndighetene for hver reise. Så når en politiker omtaler dem som ikke vaksinerer seg med en fascistisk sjargong som «vi vil utrenske dem med det grønne passet», er det virkelig å frykte at de allerede er utenfor enhver konstitusjonell garanti. Vaksinen blir til et slags politisk-religiøst symbol. Dette ville ikke bare representere en utålelig antidemokratisk utvikling, men ville stride mot de avgjørende vitenskapelig dokumentasjon.

Filosofene minner om en artikkel i EU-parlamentets offisielle tidsskrift 15. juni som sier klart: «Det er nødvendig å unngå direkte eller indirekte diskriminering av mennesker som ikke er vaksinert, selv de som har valgt å ikke bli vaksinert».

De skriver også at disse vaksinene ikke en gang beskytter mot smitte:

De vaksinerte kan ikke bare smitte, men kan fremdeles bli sjuke: I England hadde 50 av 117 nye dødsfall fått dobbel dose. I Israel anslås det at vaksinen sikrer 64% av de som mottok den. De samme farmasøytiske selskapene som har utviklet vaksinene har offisielt erklært at det ikke er mulig å forutsi den langsiktige skaden av vaksinen, etter å ikke ha hatt tid til å utføre alle tester når det gjelder giftighet og kreftfremkallende stoffer.

Massimo Cacciari og Giorgio Agamben skriver at hele samfunnet er truet av at det innføres en slik diskriminerende praksis. De peker på at ønsket om å diskriminere er eldgammelt og at slik myndighetene i dag stempler vaksineskeptikerne som «fiender av vitenskapen» ble folk stemplet og utsøtt i gamle dager. Men i et demokratisk samfunn, sier de, må vi bevisst stå imot dette ønsket om diskriminering.

Forrige artikkelPfizer fraskriver seg alt ansvar for uventede bivirkninger nå og i framtida
Neste artikkelPågående amerikansk påvirkning av Stortingsvalget