EU og Norge skal bevilge 85 milliarder til vaksine mot covid-19

11
Frankrikes president Emmanuel Macron og Bill Gates da Gates besøkte Élysséepalasset for å diskutere Frankrikes samarbeid med sin stiftelse. Shutterstock.

I en erklæring som er undertegnet av Italias statsminister Giuseppe Conte, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, president i Det europeiske råd Charles Michel, EU-president Ursula von der Leyen og Norges statsminister Erna Solberg, heter det at de sammen vil ta et initiativ for å skaffe 7,5 milliarder euro for å utvikle en vaksine mot covid-19. Erklæringa i fulltekst finnes her.

Penger til hvem?

Som vanlig er Erna Solberg ute og kjøper seg en plass i rampelyset gjennom rundhåndet bruk av norske skattemilliarder. Med dagens kurs er 7,5 milliarder euro lik 85 milliarder norske kroner. Det er jo, for å si det forsiktig, et betydelig beløp. Når det er så store penger involvert er det av interesse å få vite hvem som skal få disponere disse pengene. Å finne ut av det krever ikke rakettforskning, for det står i erklæringa:

«Vi støtter WHO, og vi er glade for å gå sammen med erfarne organisasjoner som Bill og Melinda Gates Foundation og Wellcome Trust.

Hver eneste euro eller dollar som vi samler inn, kanaliseres først og fremst gjennom anerkjente globale helseorganisasjoner som CEPI, Gavi, the Vaccines Alliance, Global Fund og Unitaid til å utvikle og distribuere så raskt som mulig, for så mange som mulig, diagnostikk, behandlinger og vaksiner som vil hjelpe verden med å overvinne pandemien.
«

Statslederne gjør altså ingen hemmelighet av at Bill og Melinda Gates Foundation er koplet på dette fra start. De sitter i den indre krets, for å si det sånn. Dette er nærmest definisjonen på det milliardærklubben World Economic Forum kaller «private-public partnership», særlig fordi det her er private stiftelser som skal få kontrollen over offentlige gigantbevilgninger. Og det er visse gjengangere her, for igjen å uttrykke seg svært forsiktig.

Hva og hvem er de?

CEPI sier om seg sjøl at de er «a innovative global partnership between public, private, philanthropic, and civil society organisations.» CEPI ble grunnlagt i Davos av regjeringene i Norge og India, Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome Trust og World Economic Forum.

Gavi, the Vaccine Alliance, sier om seg sjøl at deres sentrale partnere er «the World Health Organization, UNICEF, the World Bank and the Bill & Melinda Gates Foundation».

The Global Fund ble grunnlagt ved hjelp av startpenger fra Bill & Melinda Gates Foundation. De sier på sine nettsider at deres viktigste partner i privat sektor er Bill & Melinda Gates Foundation. Andre private partnere er Chevron, Coca-Cola, Google, Microsoft, Unilever…

Unitaid sier om seg sjøl at de er et partnerskap med WHO. Deres viktigste donorer er «Frankrike, Storbritannia, Norge, Bill & Melinda Gates Foundation, Brasil, Spania, Sør-Korea og Chile».

Som sagt; ikke rakettforskning i det hele tatt. Bill & Melinda Gates Foundation vil sitte på alle sider av bordet og i realiteten ha kontroll over hvor disse 85 milliardene norske kronene vil havne.

Er dette greit for alle partier på Stortinget? Er dette greit for alle norske medier? Er det greit for norske skattebetalere at deres penger skal forvaltes av verdens mektigste private stiftelse og en av verdens aller rikeste personer?


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Bill Gates kan vaksinere Windows først.

 2. Vil du at disse pengene ikke bevilges, Pål? Er det slik at du mener Gates har personlig interesse samarbeide med CEPI? Hva er galt med ideen bak CEPI, der Norge har tatt en ledende rolle? Poenget med CEPI er at de miljøene som får støtte skal forplikte seg til å spre vaksinen der det trengs mest. Da Trump prøvde å kjøpe opp CureVac, ble han avvist delvis fordi de hadde allerede forpliktet seg gjennom samarbeide med CEPI, å 1) begrense det de vil tjene fra en eventuelt vellykket vaksine, og 2) gjøre den tilgjengelig iht. CEPIs forutsetninger om at ingen land skal få ta til seg hele produksjonen. Jeg er ikke glad i Windo$e, heller, men jeg kan ikke se at Gates er etter å karre til seg det norske stats penger. Tvert om, han gir velvillig av hans rikdom til en sak som vi alle forhåpentligvis vil dra fordel av. Ja, det virker for meg at alle partene i Stortinget er enig.

 3. Det kan ikke bli mere deep state.


  "But as soon as hydroxychloroquine was shown to achieve a near-miraculous survival rate for late-stage covid-19 patients — especially when combined with zinc — the pharma-controlled media was given its marching orders to attack and destroy hydroxychloroquine . Right on cue, the media began to roll out completely false reports claiming huge increases in heart damage and horrible side effects, even as some democrat governors took aggressive steps to criminalize doctors who attempted to prescribe the drug. There’s no question these governors, by the way, were ordered to take this action by Big Pharma lobbyists who also control mainstream media narratives.

  In contrast to all that, the Gilead drug Remdesivir, which stands to make billions of dollars in profits for Gilead, was granted emergency approval by the FDA after the government allowed Gilead to alter the outcome goals of the clinical trial to fit the lousy results that had so far been achieved ."

  Også deep state. Kortversjonen er at de som er corona-smittete i Norge etterhvert vil få sprøyter med “saltvann”
  -Skader ingen
  kan sykehus si. Behandling som virker vil vi ikke få.
  Prisen er det vi som må betale. Det koster å være norsk sau.

 4. WHO driver befolkningsreduksjon når de blander steriliserende midler inn i vaksiner i den 3. verden.
  Stalin ville ha hengt ansatte i WHO dersom de hadde operert i Russland.
  Bill Gates har som erklært mål å redusere befolkningen i verden.
  BTW. Folk er nå så lite fruktbare i Vest at de ikke klarer å reprodusere seg selv.
  Bill Gates har kjøpt inn tonnevis med mat for å være forberedt. Han forutser at verden vil kollapse.
  Er det mulig å overbevise nordmenn at å dø ut er best? Ja. Det er nok det.

  Norge har gjentatte ganger bevilget penger til Gates Foundation og “Gates” WHO.

 5. Er det ikke søtt å se hvordan verdens største tullinger lovpriser verdens ondeste super psykopater som om de var guder ?

  Adolf ble fødd 80 år for tidlig, hadde han levd i dag så ville verden elsker han og tryglet han om å bli en global diktator.

  Folk ville sagt: Hva er galt med å donere penger til bygninger som jødene kan bo i til de kan få kjøpt seg egne hus, hva er galt i å angrip andre land for å skape fred og harmoni osv …

  Verden vil bedras og eliten har gjort en utrolig bra jobb med å forvandle folk til uvitende kunnskapsløse idioter.

  Startet på 60 tallet med å tilsette fluor i drikkevann, tannkrem osv for å gjøre folk lette å kontrollere og senke den globale IQ.
  Siden den tid også med kjemikalier i mat, drikke osv …etterfulgt av massiv propaganda. Eliten vil ha lydige slaver.

 6. Vaksine mot covid-19, som er ein influensaepidemi med potensielt dødlige respiratoriske komplikasjonar og mogeleg blodpropp, er truleg totalt unødvendig.

  Virussmitten vil døy ut naturleg etter eit par månader. Men det vil ta lenger tid i land som har stengt ned sitt arbeidsliv og isolert folk.
  Ei vaksine vil vere klar årevis etter epidemien er over.

  Koronaviruset er truleg eit laboratorieskapt biologisk krigsvåpen mot Kina frå USA, og det er mulig vidare bearbeidd i Kina før det vart sendt tilbake til avsendar. Derfor er det uklart om ei vaksine vil vere virksom og kor lenge immunitet vil vare.
  Dei som har skapt viruset vil truleg ikkje hjelpe vaksinemakarane.

  Tid og immunitet over tid og viruset si eiga avkreftig over tid er vårt håp.
  Våre politikarar si overdrevne hersing med det norske folk er avslørande og uskjønn.
  Hygineråd og skjerming av gamle er sjølvsagt.

  Men den totale nedstenginga også utandørs, heimekontor for unge og sosial avstand syns overdreven.

  Areosol luftsmitte betyr at du kan ha blitt smitta av nokon som allereie har forlatt butikken eller apotektet før du gjekk inn. Du tilhøyrer kanskje det fleirtalet som har blitt smitta utan å bli sjuk.

  Det som ventar oss no er endelause bortforklaringar for manglande smittevern, manglande verneutstyr og overdrevne sjukehustiltak med ledige senger overalt.
  Hysteriske hytteforbod utan differensiering etter lokale tilhøve.
  Og dei små næringsdrivande får ikkje støtte. Ernas høge galluptal vil falle.

 7. VG om Israelsk forskning. Antistoff-funn i Israel: – Kan være kjempegjennombrudd

 8. -for å bruke det i behandling av pasienter med alvorlig coronasykdom.

  Det er behandling de snakker om, ikke vaksine.
  Å behandle pasienter med respirator er mere å ta livet av pasientene
  (de italienske legene tok selv livet av pasientene like mye som corona)

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere