Hva er Cyber Polygon 2021?

0

9. juli 2021 går det av stabelen en øvelse som kalles Cyber Polygon. Flere lesere har spurt oss hva dette er for noe. Nettsidene til øvelsen er svarte som natta og ser litt hackeraktige ut, men hva er Cyber Polygon og hvem står bak? På nettsidene til milliardærklubben World Economic Forum sies det: Dette prosjektet er en del av World Economic Forums Centre for Cybersecurity Platform. Det heter videre:

Cyber Polygon er et unikt cybersikkerhetsarrangement som kombinerer verdens største tekniske opplæringsøvelse for bedriftsteam og en online konferanse med høytstående tjenestemenn fra internasjonale organisasjoner og ledende selskaper.

2021-konferansen diskuterer nøkkelrisikoene ved digitalisering og beste praksis for sikker utvikling av digitale økosystemer.

Den tekniske øvelsen fra 2021 bygger og tester ferdighetene som trengs for å beskytte næringene våre, og er sentrert rundt et målrettet angrep av forsyningskjeden.

Hvert år samler opplæringen en global virksomhet og offentlige etater for å samarbeide om tekniske øvelser. Livestrømmen trekker inn millioner av tilskuere fra hele verden.

I år vil diskusjonene under den direktesendte konferansen fokusere på sikker utvikling av økosystemer. Med global digitalisering som stadig akselererer og mennesker, selskaper og land blir stadig mer sammenkoblet, er sikkerhet for hvert eneste element i en forsyningskjede nøkkelen til å sikre bærekraften i hele systemet.

I løpet av den tekniske øvelsen vil deltakerne finpusse sine praktiske ferdigheter i å begrense et målrettet forsyningskjedeangrep på et bedriftsøkosystem i sanntid.

Arrangementet vil bli avholdt online 9. juli. Søknader fra organisasjoner som ønsker å delta i opplæringen er åpne. Se ytterligere detaljer på den offisielle nettsiden.

En rapport fra Cyber Polygon 2021 finnes her.

Partnere

WEF har samlet noen sentrale partnere rundt denne øvelsen. Vi merker oss: IBM, INTERPOL, ICANN, Sberbank og Visa. De hevder at dette er verdens største øvelse i sitt slag. Fjorårets øvelse ble sett av 5 millioner seere og hadde deltakere fra 129 land.

Lesere som er interessert i øvelsen kan melde seg på og følge den live 9. juli.

Det vi merker oss er at milliardærklubben i økende grad opptrer som om den skulle være et globalt kommandosenter som utvikler poltikk, retningslinjer, kompetanse, nettverk og metoder på område etter område. Det er lenge siden WEF bare var et årlig møte for milliardærer og jetsettere i alpebyen Davos.

I juni 2019 undertegnet FN og WEF det som kalles Strategic Partnership Framework, som er en strategisk partnerskapsavtale mellom den globale storkapitalen og verdensorganisasjonen. Den ble undertegnet av FNs generalsekratær António Guterres og grunnlegger og toppsjef for WEF, Klaus Schwab under den alltid glisende tilstedeværelsen til WEF-president Børge Brende.

Partnerskapsavtalen kan leses her. I talen ved undertegnelsen sa Guterres:

Det nye strategiske partnerskapet mellom FN og World Economic Forum har stort potensial for å fremme våre felles innsatsene når det gjelder viktige globale utfordringer og muligheter, fra klimaendringer, helse og utdanning til likestilling, digital samarbeid og finansiering for bærekraftig utvikling. På grunnlag av FNs normer og verdier understreker avtalen den uvurderlige rollen til den private sektoren i dette arbeidet – og peker vei mot handling for å skape felles velstand på en sunn planet, der ingen faller utenfor.

Milliardærenes våte drømmer går i oppfyllelse

På WEFs hjemmesider kan vi lese hvem som er strategiske partnere i organisasjonen. Og vi kjenner straks igjen noen av de mektigste selskapene i verden. La oss bare kjapt nevne de 11 rikeste av dem, ifølge Forbes: JPMorgan Chase & Co., GE, Volkswagen AG, HSBC Holdings Plc, Chevron Corporation, Citi, Allianz SE, Bank of America Corporation, Microsoft Corporation, Nestlé SA, Google.

Det ligger i formålsparagrafen til WEF at de skal fremme såkalt private-public partnership, som i realiteten betyr privatisering og korporasjonenes overtakelse av de viktigste samfunnsfunksjonene. Blant annet er de svært opptatt av å ta kontrollen over verdens drikkevannsresever.

Les også: Storkonsernene tar enda mer kontroll over FNs Agenda 2030

Cyberpandemi. Er data angrep på matkjeden en del av «The Great Reset»?

Forrige artikkelKrigskunsten: Atlantisk stormvind i Svartehavet
Neste artikkelAnsiktsgjenkjenning skal benyttes i «jakten på smittede»