Krigskunsten: Atlantisk stormvind i Svartehavet

0
Skjermdump fra video

Av Manlio Dinucci.

Den store fly-sjømanøveren Sea Breeze, offisielt «med USA og Ukraina som vertskap» i Svartehavet, begynte 28. juni 2021. USA planla og har kommandoen, USA er derfor verten i dette havet nær russisk territorium. Sea Breeze foregår fra 28. juni til 10. juli. Manøvren ledes av US / African Navy Forces med hovedkvarter i Napoli og inkluderer den sjette flåten. Det inkluderer øvelser i marine-, ubåt-, amfibie-, land- og luftkrig.

Siden denne serien av årlige manøvrer i Svartehavet startet i 1997, framviser 2021-utgaven det største antallet deltakere: 32 land fra seks kontinenter med 5000 soldater, 18 spesialstyrkeavdelinger, 32 skip og 40 krigsfly. 

Ikke bare NATOs medlemsland – Italia, Storbritannia, Frankrike, Spania, Hellas, Norge, Danmark, Polen, Bulgaria, Romania, Albania, de tre baltiske republikkene, Tyrkia og Canada – deltar i øvelsen, men partnerland som Georgia, Moldova, Sverige, Israel og fremfor alt Ukraina. Andre nasjoner sendte sine militære styrker til Svartehavet, inkludert Australia, Japan, Sør-Korea og Pakistan, De forente arabiske emirater, Egypt, Tunisia, Marokko og Senegal og Brasil. 

Det faktum at militære styrker er utplassert i Svartehavet, til og med fra Australia og Brasil for denne store manøvren under amerikansk kommando rettet mot Russland, er i tråd med det Joe Biden lovet: «Som president vil jeg umiddelbart ta skritt for å fornye alliansene til USA, og få Amerika til å lede verden igjen.” Krigsmanøveren i Svartehavet, den hittil største, viser at president Bidens skritt går i retning av en økende opptrapping mot Russland og samtidig mot Kina.

Sea Breeze 2021 startet faktisk 23. juni da det britiske krigsskipet HMS Defender som seilte fra Ukraina til Georgia, kom inn på Krim territorialfarvann. En bevisst provoserende handling gjennomført på initiativ av statsminister Boris Johnson, som erklærte at Storbritannia igjen kan sende sine krigsskip til disse farvannene, siden det ikke anerkjenner «Russlands annektering av ukrainsk Krim». 

Les: Det var klovnen BoJo som bestemte seg for å drive farlig spill i Svartehavet

Denne fiendtlige handlingen, absolutt samordnet med USA, ble gjennomført bare en uke etter toppmøtet i Biden-Putin, definert av den amerikanske presidenten som «godt, positivt»; en uke etter at Russlands president Putin advarte på pressekonferansen i Genève: «Vi gjennomfører militære øvelser innen vårt territorium, vi bringer ikke utstyr og personell nær USAs grenser, slik USA og dets partnere gjør nå nær våre grenser ”.  

Denne fiendtlige handlingen ble gjennomført av Storbritannia bare to uker etter undertegnelsen av New Atlantic Charter med USA, der deres allierte er forsikret om at de alltid vil være i stand til å stole på «våre atomavskrekkende styrker» og at «NATO vil forbli en kjernefysisk allianse. «

Det bevisste bruddet på Krims territorialfarvann gjorde krigshandlingen i Svartehavet enda farligere. Hvis denne handlingen gjentas, kan det ha som mål å provosere et russisk militært svar muligens med noen døde eller sårede for å kunne beskylde Moskva av aggresjon. 

Det er ikke tilfeldig at noen av arkitektene bak Ukrainas Maidan-kupp i 2014 innehar viktige stillinger i Biden-administrasjonen, som den nåværende statssekretæren for politiske saker, Victoria Nuland. Kuppet satte i gang en serie med hendelser. Den blodige offensiven mot de russisktalende innbyggerne i Ukraina presset innbyggerne på Krim – dette russiske territoriet ble overført til Ukraina under sovjettiden i 1954 – for å beslutte løsrivelsen fra Kiev og gjeninnlemmelsen i Russland med 97% av stemmene i en folkeavstemning.  

NATO og EU beskyldte Russland for ulovlig å ha annektert Krim og utsatt landet for sanksjoner. Nå vil de gå fra politisk til militær konfrontasjon. De leker med ild, selv med den kjernefysiske. 

Originalen finnes her: Vento di tempesta Atlantica nel Mar Nero | il manifesto

Les også: USAs øvelse Sea Breeze rett utenfor Russlands base på Krim

USA vil blåse liv i imperialistprosjekt fra trettitallet – øvelse «Sea Breeze» er i gang

Forrige artikkel– US Navy er strategisk bankerott
Neste artikkelHva er Cyber Polygon 2021?
Manlio Dinucci er en italiensk geograf og forfatter. Han har skrevet blant annet: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016; Guerra nucleare. Il giorno prima. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Diario di guerra. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editores 2018. Dinucci er fast kommentator i avisa Il Manifesto.