Ansiktsgjenkjenning skal benyttes i «jakten på smittede»

0

Abu Dhabi setter i gang kameraer med ansiktsgjenkjenning i kjøpesentra og boligområder.

Myndighetene i Abu Dhabi har utplassert ansiktsgjenkjenningskameraer i kjøpesentra og til og med i boligområder med den begrunnelsen at de kan «oppdage COVID-19.»

«Teknologien oppdager angivelig viruset gjennom elektromagnetiske bølger, som ideelt sett endrer seg på grunn av tilstedeværelsen av RNA-partikler i kroppen til en infisert person,» rapporterer Reclaim the Net.

Regjeringa hevder at en prøveversjon av teknologien som involverer 20.000 deltakere oppnådde «en høy grad av effektivitet» og har en «93,5% nøyaktighet i å identifisere smittet individ».

I følge EDE Research Institute, som skapte teknologien, “skannesystemet EDE vil bli brukt på kjøpesentre, som en del av testing i noen boligområder, og inngangspunkter for land og luft, som en del av arbeidet med å forbedre forsiktighetstiltak og dempe spredningen av Covid-19 ved å etablere sikker sone.”

EDE Research Institute: This is how new EDE COVID-19 scanners work in Abu Dhabi malls

Paul Watson i Summit News sier i en kommentar: «Dette er enda et eksempel på hvordan pandemien har blitt utnyttet av regjeringer for raskt å fremme en politistat for biosikkerhet under dekke av å stoppe spredninga av viruset.«

Forrige artikkelHva er Cyber Polygon 2021?
Neste artikkelHvordan kan du forsvare at Fritt Ord gir støtte til sensur og angiveri, Knut Olav Åmås?