Ei gruppe væpnede menn drepte Haitis president Jovenel Moïse

0
Offisielt foto av Jovenel Moïse. / TeleSUR

Haitis nasjonale politi har arrestert flere menn som er mistenkt for å ha drept president Jovenel Moïse, kunngjorde regjeringa i landet og la til at en væpnet kamp med de påståtte gjerningsmennene fortsatt pågikk. De mistenkte attentatmennene ble arrestert «kort før 18.00» lokal tid onsdag 7. juli 2021, kunngjorde Haitis kommunikasjonsminister Frantz Exantus på Twitter.

Midlertidig statsminister Claude Josephs kontor sa tidligere at hans administrasjon sørget for «statens kontinuitet» etter det «kjeltringmordet», og la seinere til at statsministeren hadde vært i kontakt med USAs utenriksminister Antony Blinken.

Ukjente bevæpnede menn, som angivelig kunngjorde at de var agenter for US Drug Enforcement Agency, raidet Moïses bolig onsdag morgen og skjøt ham ned. Moises kone Martine ble også skadet i angrepet, og ble fløyet til et sykehus i Florida i kritisk tilstand.

Morderne “snakket engelsk og spansk,” sa regjeringa og erklærte en unntakstilstand og satte i gang en jakt på gjerningsmennene.

Moïse er blitt regnet som et instrument for å øke USAs kontroll over Haiti.

Les TeleSUR: Jovenel Moïse and Haiti’s Economic, Political and Social Crisis

Forrige artikkelUSA vender seg fra Afghanistan til Jemen
Neste artikkelOppfinneren av mRNA-teknologien blir rensket ut fra nettet