Tyranniets teater – The rape of the mind

0
Hieronymus Bosch: Den jordiske nytelsens hage (utsnitt)

Av Pandora.

Denne korte dokumentaren er lite annet enn et hyperrealistisk sosialpsykolgisk bidrag i anledning de scener som utspiller seg i dag. Lidelsen i gjenkjennelsen kan knapt uttrykkes med ord. Basert på bøkene «The rape of the mind» og «The power of the powerless» tegnes et dystropisk bilde av befolkningens sårbarhet ovenfor iscenesatt totalitær massepsykose som politisk redskap.

Adferdsmodifikasjonsmetodene belager seg på messende propaganda hvor individets rett og identitet systematisk viskes ut til fordel for et kollektivistisk, droneligende og autojustert adferdsmønster. Gjennom identifikasjon med en form for selvutslettende snusfornuft og horete moral – begraves evnen til selvstendig tekning – hvor utgruppene marginaliseres for sin «ondsinnede» evne til å frambringe egne anskuelser omkring tyranniets teater.

For de av oss som har begått den hybrisakt – å beholde et snev av edrulighet hva angår pandemi-sirkuset – er denne dokumentaren lite annet enn en mental ekstase på linje med et vannhull i en uendelig ørken av patologisk statlig grøftefyll.

The Rape of the Mind: The Psychology of Thought Control, Menticide, and Brainwashing av Joost A.M. Meerloo

The Power of the Powerless: Citizens Against the State in Central Eastern Europe Av Václav Havel.

Av Pandora.

Forrige artikkelDjevelen er i detaljene
Neste artikkelHjernen bak attentatet på Haiti: USA støttet drapet