Omfattende demonstrasjoner i Frankrike mot Macrons plan om tvangsvaksinasjon

0

Både 13. juli og 14. juli, den franske nasjonaldagen, har det vært demonstrasjoner over hele Frankrike mot Emmanuel Macrons plan og tvangsvaksinering. Det var 12. juli Macron holdt en TV-tale der han la fram programmet for dette overgrepet mot det franske folket.

Mediekanalen France24 skrev:

Den franske presidenten Emmanuel Macron holdt en TV-tale mandag kveld om Delta-varianten av Covid-19. Han kunngjorde ytterligere tiltak for å bremse spredningen av den mer smittsomme varianten og skisserte planene om å gjøre vaksinasjon obligatorisk for helsearbeidere.

Den franske presidenten Emmanuel Macron begynte sin tale med å snakke om en økning i infeksjoner av Covid-19 Delta-varianten i det franske fastlandet og dets utenlandske territorier, og oppfordret franske borgere til å bli vaksinert.

«Hvis vi ikke handler i dag, vil antall tilfeller fortsette å øke,» sa han. 

Macron forklarte at regjeringa forsøkte å oppnå en 100 prosent vaksinasjonsrate over hele landet. 

Vaksinasjon vil bli obligatorisk for alle helsearbeidere. Macron oppfordret dem til å bli vaksinert innen 15. september, deretter vil de kunne møte potensielle sanksjoner eller bøter. Vaksinasjon er et «spørsmål om individuelt ansvar […] men også et spørsmål om vår frihet», la presidenten til.

Frankrikes helseminister Olivier Véran sa at ikke-vaksinerte helsearbeidere ikke får lønn og heller ikke får jobbe etter 15. september. 

Han kunngjorde at en vaksinasjonskampanje for videregående, ungdomsskole og barneskoleelever vil begynne når skolen starter igjen i september.

Svaret fra gatene var et kontant NEI

Både 13. og 14. juli har folk tatt til gatene for å protestere mot disse planene, og det er interessant å merke seg at de gule vestene er i kamp igjen. Her er et knippe av meldinger på Twitter som forteller om demonstrasjonene:


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.