Helsedepartementet i Israel: – Naturlig smitte gir bedre immunitet mot «delta» enn vaksiner

0
Shutterstock

Nesten 40% av nye COVID-pasienter i Israel var vaksinert – sammenlignet med bare 1% blant dem som allerede hadde hatt korona. Dette skriver den israelske nettavisa Arutz Sheva, som fortsetter:

Koronapasienter som har kommet seg etter viruset, har langt mindre sannsynlighet for å bli smittet under den siste bølgen av pandemien enn folk som ble vaksinert mot COVID, ifølge tall presentert for det israelske helsedepartementet.

Data fra Helsedepartementet om bølgen av COVID-utbrudd som startet i mai, viser at israelere med immunitet mot naturlig infeksjon hadde langt mindre sannsynlighet for å bli smittet igjen sammenlignet med israelere som bare hadde immunitet via vaksinasjon.

Mer enn 7700 nye tilfeller av viruset har blitt oppdaget i løpet av den siste bølgen som startet i mai, men bare 72 av de bekreftede tilfellene ble rapportert hos personer som var kjent for å ha blitt smittet tidligere – det vil si mindre enn 1% av de nye tilfellene.

Omtrent 40% av nye tilfeller – eller mer enn 3000 pasienter – dreide seg om mennesker som hadde blitt smittet til tross for at de var vaksinert.

Med totalt 835.792 israelere som er kjent for å ha å kommet seg fra viruset, utgjør de 72 tilfellene av gjeninfeksjon 0,0086% av dem som allerede var smittet med COVID.

Derimot hadde israelere som ble vaksinert 6,72 ganger større sannsynlighet å bli smittet etter skuddet enn etter naturlig infeksjon, med over 3000 av de 5193 499, eller 0,0578%, av israelerne som ble vaksinert og smittet i den siste bølgen.

Israelske forskere: Pfizers covid-vaksine knyttet til sjeldne blodpropp-tilfeller

Israelske forskere sier at de har oppdaget en sammenheng mellom Pfizers COVID-vaksine og trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP), en sjelden blodsykdom. Forskere ved Institute of Hematology ved Shamir Medical Center sa at de begynte å undersøke den mulige forbindelsen etter rapporter om en plutselig økning i TTP i hele Israel – fire tilfeller oppdaget i løpet av en måned sammenlignet med to eller tre tilfeller per år. Dette skriver The Defender.

Kommentar: Skremmer med «delta»

Myndigheter og medier i Norge og andre land skremmer nå folk med «delta»-varianten for å få dem til å godta fortsettelse av drastiske tiltak og tvangsvaksinering, men hvis tallene fra Israel er noe å gå etter, er det ingen grunn til panikk. Det gir bedre immunitet å ha hatt «delta» enn å ta vaksinen; mange ganger bedre!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.