USAs milliardærer har økt sin samlede formue med 1000 milliarder dollar under pandemien

5
Illustrasjon: Shutterstock

Koronatiltakene vil kaste ytterligere 150 millioner mennesker ut i ekstrem fattigdom, skriver Verdensbanken. Men på den andre sida av skalaen kan de rikeste milliardærene fryde seg over at de har blitt ekstremt mye rikere under pandemien.

De 651 dollarmilliardærene i USA har ifølge Americans for Tax Fairness (ATF) og Institute for Policy Studies fått sin kollektive formue økt med astronomiske 1 billion dollar – 8,8 billioner eller 8.800 milliarder kroner – bare siden nyttår. Nettoverdien til milliardærene i USA har nå passert 4 billioner dollar – 35.270 milliarder kroner. Det tilsvarer nesten det dobbelte av den samlede formuen til den fattigste halvdelen i USA. Dette går fram av denne oversikten fra Americans for Tax Fairness:

Den mest vanvittige formuesveksten står Teslas Elon Musk for med en formuesøkning fra 24 milliarder dollar til 143 milliarder, etter drøyt 480%. Jezz Bezos i Amazon har også gjort et kraftig byks på over 71 milliarder, eller 63%, til 184 milliarder.

2020 her vært det året etter annen verdenskrig da mest rikdom på kortest tid er overført fra arbeiderklassen, middelklassen og offentlige kasser til de rikeste av de rike. Det er antakelig den mest suksessrike klassekampen fra de rikes side på mer enn ett århundre. Og de kan glede seg ekstra over at store deler av deres tradisjonelle motstandere ligger nede for telling, bokstavelig talt strupt, lammet og passivisert av koronatiltakene.

Er dette tilfeldig, eller er det noen sammenheng mellom koronakrisa og formuesveksten til de rikeste? Vi mener det er en tett og nær sammenheng.

Det første man kan legge merke til er at de 9 rikeste på lista er knyttet til «den digitale revolusjonen» og er eiere i selskaper som tjener på at så mye av virksomheten er flyttet over på nettet. For Jeff Bezos er det mer enn opplagt. I stedet for å handle i virkelige butikker, sitter folk hjemme og handler på Amazon, og får varene tilsendt fra folk som jobber under slaveliknende vilkår på kjempelagrene til nettgiganten. Men det er også opplagt når det gjeller Bill Gates, Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Ellison (Oracle), Larry Page (Google) og Sergey Brin (Google). Gates tjener dobbelt fordi han tjener både på aksjene i Microsoft og aksjene i BigPharma. Warren Buffett i Berkshire Hathaway er et interessant tilfelle. Dels er han investoren til Gates, og dels er han strategisk plassert både i finans, IT og i den seinere tida også vaksineindustrien. Det er en trygg konklusjon at også han er en av de direkte storprofitørene på pandemien.

Finanskapitalistene har tjent enormt på pandemien, siden regjeringer har tatt opp gjeld som aldri før. Koronakrisa slår finanskrisa der. Institute of International Finance sier i en rapport at den globale gjelda vil øke til rekordstore 277.000 milliarder dollar i 2020. USAs gjeld vil øke til 80.000 milliarder dollar og EUs gjeld til over 53.000 milliarder. Mesteparten av denne oppblåste pengemengden strømmer gjennom finansinstitusjonene, slik at de beriker seg ytterligere på samfunnets bekostning.

Samtidig har krisa ødelagt så mye produksjonsmidler som om det hadde vært en stor krig, ikke minst i små- og mellomstore foretak. Dette gir enorme investeringsmuligheter, ikke minst når kjedebedriftene skal ta over markedene til småbedriftene.

Fra milliardærenes og finanskapitalens side er det derfor ingen tvil om at koronakrisa er det beste som noensinne har skjedd. Og de kommer til å tjene enda mer ettersom regjeringer vil gjennomføre det som mer og mer likner på tvangsvaksinering av milliarder av mennesker.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Kina influensa og klima hysteriet er intet annet enn et kynisk spill av de hyperrike som Bill Gates & Co til å skaffe seg selv enda mer makt og penger.

  Uavhenging forskning og offentlig tilgjengelig statistikk viser at Kina influensaen ikke er noe mer farlig enn vanlig influensa untatt for de aller eldste og noen med spesielle sykdomer. WHO sier Kina influensaen har en overlevelsesprosent (OP) på 99,86% i en fagfelleskaps-vurdert forskningsrapport. I Norge så døde 15% færre enn normalt da første sykdomsbølge var på det høyeste (ifølge NRK.no). I Norge, Sverige og Danmark så dør flere vanligvis av influensa enn korona og gjennomsnitts alderen på de som dør “av” korona er 85år, dette er høyere enn gjennomsnittlig levealder. I praksis så betyr det at stor del av de som offisielt dør av korona egentlig dør av alderdom MENS de har korona. Ifølge medisinske eksperter så har allerede 25% av befolkningen delvis immunitet mot corona etter å ha vert i kontakt med andre koronavirus som f.eks vanlig forkjølelse (de løy med andre ord da de påstå nedstenging var nødvendig grunnet ingen hadde immunitet). Man kunne pisket opp stemningen og skapt akkurat samme hysteriet og panikken hvis man hadde slått opp hvert eneste influensa dødsfall stort opp i media slike de har gjort med korona…

  12.000 medisinske ekperter har allerede skrevet under på https://gbdeclaration.org som er et internasjonalt opprop mot Kina influensa hysteriet.

 2. Avatar for INK INK says:

  Jeg kan ikke se noen annen grunn til slike kommentarer enn at det må være et forsøk på å sverte dette nettstedet.

 3. Avatar for K11 K11 says:

  I mitt distrikt ble det nylig oppdaget 9 nye “smittede”, og da ble den lokale avdelingen av Pensjonistpartiet så hysterisk at de forlangte at alle skoler i distriktet skal stenges med umiddelbar virkning.

  Dette er nå gjort (fra og med i dag), så elever på alle nivåer får ikke undervisningen de har krav på. Naturligvis har det hele høsten vært slik at elever på yrkesfag ikke får dra på bedriftsbesøk, pga “smittefare”. Lærlingplass kan de også bare glemme, pga “smittefare”. (Bedriftene tar derimot gjerne imot polske gjestearbeidere.)

  Ingen av de ni smittede har symptomer. Samboeren min jobber på det lokale sykehuset, hvor det nå er to innlagte covidpasienter, begge uten symptomer. De sykeste covidpasientene hun har vært med å behandle, var så “syke” at de jogget rundt i korridorene.

  Langtidseffektene av dette kan man bare spekulere på. Vi får minst 1 generasjon barn og unge som er frarøvet normal sosial omgang, frarøvet utdannelse, og som blir lenket til en skjerm døgnet rundt, avhengige av alkohol og andre rusmidler, nektet å gå på treningssenter, nektet å bevege seg utendørs. Hvordan blir disse menneskene som voksne? Hva slags samfunn er det de skal leve i?

  Ca 120 pasienter er nå innlagt med covid i hele Norge. Toppen av “pandemien” var 1. april, med “hele” 320 innlagte.

  Til sammenligning var det i januar 2017 innlagt tre tusen pasienter med influensa i Norge. (Og 7600 pasienter totalt i løpet av sesongen.) Dødsfall til influensa var også bortimot det tidobbelte av covid.

  Helsevesenet i Sverige er visst “overbelastet”. (Dvs: Alle ressurser brukes på smittesporing og “testing” for en sykdom som i verste fall er en brøkdel så dødelig som influensa. En sykdom som forårsakes av et virus som ikke er isolert ennå, og som påvises med en metode (PCR), som ifølge skaperen ikke kunne brukes til å påvise virus eller stille diagnoser.)

 4. IPS representerer dypstaten og oppgitt å være styrt av Tavistock agenda,

  IPS som Chomsky er på listen hos, blir i boken The true story of the Bilderberg group, av Daniel Estulin, omtalt som “Brainchild of the Round table movement,” og som da må stamme fra dypstaten.

  Lionel Curtis var sekretæren til Alfred Milner. Han videreførte arbeidet. ( Se wikipedia )


  …“the much-hyped book Union Now (1939) by the American Rhodes Scholar and New York Times journalist, Clarence Streit (1896-1986), whose widely-read writings influenced the process that eventually led to the formation of NATO in 1949.

 5. Har du lagt merke til denne Enhjørningen i våpenskjoldet ?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere