Florida vedtok forbud mot sensur i sosiale medier

0
Floridas guvernør Ron DeSantis (R) / Shutterstock

Floridas guvernør Ron DeSantis (R) har tatt enda et skritt i sin kamp mot teknogigantene ved å undertegne en lov som gjør det mulig for innbyggerne i staten å søke erstatning dersom de blir sensurert eller blokkert fra sosiale medier. De Santis skriver på Twitter:

Today, Floridians are being guaranteed protection against the Silicon Valley power grab on speech, thought, and content. We the people are standing up to tech totalitarianism with the signing of Florida’s Big Tech Bill.

Loven som har har betegnelsen SB 7072 trer i kraft fra 1. juli 2021. LifeSite News skriver:

Lovforslaget i seg selv er et varselskudd til alle sosiale mediebedrifter som ønsker å praktisere sensur i staten. Det blir pekt på at sosiale medier har blitt det «nye offentlige torget», og som sådan har et «unikt sted for å bevare beskyttelse via det første grunnlovstillegget». Lovforslaget anklaget sosiale medieplattformer for å ha «urettferdig sensur, shadow banning, deplatforming og prioriteringsalgoritmer» mot folks rett til å ytre seg. Som et resultat vil innbyggere i Florida nå ha rett til å saksøke Big Tech eller selskaper i sosiale medier, og søke om økonomiske kompensasjon opp til $ 100.000, hvis selskapene bryter med den nye loven og håndhever urettferdig sensur eller på annen måte utelukker brukeren. Heller ikke vil sosiale medieselskaper ha rett til å sensurere eller blokkere brukere uten forvarsel, ettersom de nå må gi en sju-dagers forberedelse før et potensielt forbud, med forklaring på årsaken og gir muligheten til å løse problemet.

Loven har fått applaus, men den har også fått kritikk. Ikke helt overraskende er BigTech mot loven, og deres tilhengere mener at loven i seg sjøl er et brudd på det første grunnlovstillegget. Dette sier for eksempel Carl Szabo som er visepresident i NetChoice til Washington Examiner.

Florida har også vedtatt forbud mot vaksinepass og selskaper som forlanger at kunder skal vise fram slike pass kan få bøter opp til 5000 dollar. Også Georgias guvernør Brian Kemp har nedlagt forbud mot vaksinepass.

Forrige artikkelWorld Economic Forum: – Bør uvaksinerte få beholde jobben?
Neste artikkelSyria til presidentvalg – Assad sikker vinner